asiulkowo 09.04.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Pięknych Świąt życzymy http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110584&d=1333957967 asia z chłopakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 13.04.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witajcie po świętach:).Cóż były minęły, a pogoda nie dopisała za bardzo, przynajmniej u nas.W wielkanocną niedzielę, tak szukalismy zajączka http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/f37e79dda2.jpg Z mieszkanowych zmian, to tylko sofy, własciwie ich obicie. Dzięki szybkiej pomocy naszej kasi dotarlo przed wielkanocą.Ale odp oczątku kiedyś kupilismy na przecenie w IKEA obicie naszego EKTORPA, i pełna nadziei Diabełkowa, już rozpakowała nowe jasne obicie celem rojasnienie salonu na wiosnę, zaliczyła zgachę, bo oto obicie co prawda EKTORP na 3 osobową sofę, ale jakaś wersja chyba na rozkładaną i nie pasowała. Panika w oczach, szybki sms do kasi i kogo tam tylko mogłem i się udało.A nasz nie trafiony zakupo będziemy musieli wystawić na allegro:) http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/f685b7c992.jpg http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/9b160e3d09.jpg http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/90d0d8ab12.jpg http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/879f3b9f55.jpg http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/f031583351.jpg Zdobyczna filiżaneczka na kawkę, ze składziku oczywiście. Od jakiegoś czasu zbieramy takie małe cudeńka. Już kilka ciekawych tam udało nam się nabyć, http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/26502ed3c6.jpg A tutaj robótka żonki:) http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/c5335fdd4b.jpg http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/88b51d41c0.jpg A tutaj jedyna fotka jeszcze łdanej hortensji, zapomniałem na noc wstawić ją do wiatrołapu, i ją przymroziło cholera. Przyciąłem ją i puszcza nowe listki, ale pewnie w tym roku już nie zakwitnie. Czy niebieski kolor się u niej utrzymuje, czy trzeba jakoś specjalnie traktowac glebę przy tym kolorze? Jakie macie z tym doświadczenia? http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/d7e830300a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Traktować, ale uważać, żeby nie przesadzić... Jak ja w ubiegłym roku - i z nadmiaru dobrodziejstwa nawozowego hortensje jakiś grzyb zeżarł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 13.04.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 joliska no normalnie świnka ten grzyb:):)jak mógł zeżreć Ci hortensje:) cześć Mąż:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 13.04.2012 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Cześć żona:), co nie możesz zasnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 13.04.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 nooooo,tak jakby:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 14.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witajcie. Piekne u Was Swieta ale chyba cos sie Wam z tym zajacem pomyliło. To chyba mial byc Mikołaj, renifery i te sprawy. Zajacom biednym nozki pewnie poprzymarzały. Dom na swieta cudny. Obicia boskie (moim faworytem jest to z fotela). Kasia jak zwykle niezawodna. Powiedzcie jak sie Wam spisuje Ektorp? Czytalam w wielu miejscach ze sie siedziska szybko wysiedziały, pozapadały i ogolnie ludzie mowili o nich "tak sobie". Ale ja zawsze z dystansem podchodze do tego typu opinii, wole zapytac kogos zaufanego. W koncu z bliska zobaczyłam Wasz blat. Ja tez taki chce, koniecznie, bezdyskusyjnie boski kolor. Dostane jakies instrukcje ? Diabełkowa - piekne rzeczy wyszywasz, piekne dekoracje, masz naprawde gust i wyczucie i oczywiscie mnostwo talentu. Wciaz podgladam te Twoje wałeczki (w sensie te uszyte zeby nei bylo) i kombinuje jakby tu podobne zmajstrowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diabełkowa 15.04.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 agamasz rację tegoroczne Święta Wielkanocne pokręcone na maksa:):) co do Ektorpa,to mamy go dwa lata i jest ok,pewnie że się deformuje:)jak na nim siedzimy:).Czasami przekładam poduchy na ktorych siedzimy,zmieniam im kolejnośc:).W poprzednim mieszkaniu miałam inny ze sprężynami i takimi tam,i o niebo wolę ten z Ikea,jest mięciuchny,wygodny,no i mogę zmieniać. obicia:):). Wałki poduszkowe są proste do uszycie jak budowa cepa:).Do zazwyczaj prostokątnej ścereczki,na krótszych bokach doszyłam dla ozdoby troszkę koronkowej wstążki.Nastepnie zszyłam razem dłuższe boki,w środek zwykła poszewka złożona na pół i związałam po bokach wstążką .Szybkie i bardzo poręczne.O swoich NATURALNYCH wałeczkach to ja lepiej nie będę opowiadać na forum:):) instrukcji w związku z blatem udzieli mój mąż :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 15.04.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Powiedzcie jak sie Wam spisuje Ektorp? Czytałam w wielu miejscach ze się siedziska szybko wysiedziały, pozapadały i ogólnie ludzie mówili o nich "tak sobie". Jeśli ja też mogę wypowiedzieć się na temat tej sofy to tak jak Diabełkowa też uważam, że jak się siedzi to się wygniata Szczególnie jak w domu są dzieciaki i wiadomo, że nie siedzą grzecznie z łapkami na kolanach. Nawet ja tak nie siedzę. Jedyne co mi w niej przeszkadza to wysokość oparcia. Nasza sofa jak i Diabełków stoi na środku pokoju i ani ja, ani tym bardziej mój mąż, nie możemy oprzeć głowy na oparciu. Na pewno to, że zjeżdżamy, żeby oprzeć głowy, przyczynia się w większym stopniu do jej deformacji. Źle użytkujemy, wiem Poprzednia nasza sofa też z IKEI miała dużo wyższe oparcie, przez co była wygodniejsza. Niestety już jej nie produkują. Cena Ektorpa jest tak niska, że naprawdę jest godna rozważenia. Ma piękny kształt, zmieniane pokrowce. Moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.04.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 aga dar, blat jest oczyszczony z powłok lakieru, zabecjowany dwukrotnie, i na to naniosłem odrobinę białego oleju. On daje lekkiej patyny, ale naprawdę bardzo deliktanie. O ektorpie info masz powyżej, my jesteśmy zadowoleni. Takie sofy z poduchami mają chyba to do siebie że po jakimś czasie się odkształcają, ale jak pisała moja małża, odwracanie, rozluźnianie ich pomaga. Natomiast wyskośc o której pisze Gabs dla nas jest bardziej zaletą, ponieważ nie zabiera przestrzeni jesli sofa stoi jak u nas, odwórcona plecami na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 15.04.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Diabełkowa - wielkie, wielkie dzieki za info o wałeczkach (O osobistych nie pisz, bo jak znam życie nie masz o czym ) Dzis byłam w Jysk i kupilam bardzo podbne (a moze identyczne) sciereczki hehe. Bede kombinowac. Dziekuje tez za bardzo pocieszajace info o sofie Gabs - ja tez siedze jak dziecko na kanapach. Nogi podkurczone, czasem jak mi dzien da w kosc to nawet na stole, dupsko zjezdza mi nisko nisko i wtedy dopiero opieram glowe. Ale ja to mam w dziecinstwie nie wykryte adhd Diabełek - dziekuje bardzo za za instrukcje. Jakbys mi jeszcze kolor bejcy podał to bym była wdzieczna. Czyli zadnego wosku, laskieru nie bylo. Bejca + olej i po zawodach? Strasznie sie boje ze mi wyjda plamy, ale jak nie sprobuje to sie nie przekonam czy potrafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.04.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Kolor to o ile mnie pamięć nie myli jakiś dąb rystykalny, ale sprawdzę może jutro i napiszę dokładnie ok. Nie chcę cie wprowadzić w błąd. Plam nie bedzie jeśli dobrze zedrzesz stare powłoki, jak zostaną jakieś skrawki lakieru to to będzie widoczne niestety. Możesz też zabejcować i wetrzeć olej bezbarwny, lekko ci się przyciemni na jakiś czas, ale sona żłopie olej, więc co jakiś czas zabieg powtarzamy. No i zapomniałem pokazać wam , jak wygląda obecnie furtka z donicami, furtka jeszcze do skończenia, jak wiele spraw u nas:) http://www.occur.pl/images/0245c46c/a613a432/b6d737f725.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 16.04.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Diabełek - dziekuje bardzo za instrukcje.Furtka boska, katalogowa, cudna. Alez ja Wam tej Waszej chatki zazdroszcze.... cudnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 16.04.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Spojrzałam na zdjęcie i pomyślałam: jaka piękna inspiracja z wielkiego świata. A to u Was! A to się dzieje naprawdę! Podziwiam Wasze dokonania. Trzymam kciuki za szybkie uporanie się ze "wszystkimi innymi rzeczami do skończenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.04.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Diabły czy zawsze kiedy u was jestem muszą mną targać takie straszne uczucia jak zazdrość??? furtka IDEAŁ! jakbym mogła marzyć o takiej perełce to byłaby właśnie taka jak u was! i te rabatki obsypane korą... pochwalcie się troszkę ogrodem i tym co przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.04.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Diabełki ależ u Was cudnie z tym rozjaśnionym na święta salonem Kasia się spisała nie ma co Wałeczki są super, fajnie, że napisałaś Diabełkowa jak je zrobić Muszę przyznać, że z moim Ektorpem robię dokładnie to samo - co jakiś czas zamieniam poduszki miejscami i jest git. A wygodniejszej kanapy to ja nigdy nie miałam Przy okazji zwróciłam uwagę na Waszą ławę. Jest bardzo podobna do tej, którą nabyliśmy w składziku, tylko, że nasza ma jedną szufladkę Może w tym tygodniu uda nam się ją w końcu skończyć A jeśli o hortensje chodzi to słyszałam, że warto pod nie wrzucić kilka gwoździ, a one rdzewiejąc będą wpływać na to, że odczyn ziemi pozwoli zachować hortensjom niebieski odcień. W castoramie są też specjalne środki do nawożenia, tak aby kwiaty przebarwiały się na niebiesko. No i cień też w tym pomaga, bo słońce już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 16.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 diabełki no po prostu cudna ta Wasza furtka, a Ty diable swoimi kadrami potrafisz czarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.04.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Bramka i ogrodzenie cudne!!! Diabełki Wasze ogrodzenie jest z cegły rozbiórkowej? impregnowaliście je czyms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.04.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 też byłam pewna że to jakaś inspiracja i to z wyższej półki... piękne zdjęcie... zazdroszczę strasznie tych Waszych klimatów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 17.04.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 piękna ta cegła u Was, miód na moje serce:)muszę małżowi pokazać, jak wróci z pracy.Pozdrawiam cieplutko i słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts