Teska 05.05.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 widzę historia z PZU się powtarza, siedem lat do tyłu u moich sąsiadów rozwalono dwa słupki klinkierowe i zgięto płot - oni akurat dzień wcześniej wyjechali na urlop,sasiadka która mieszka naprzeciwko z leżaka zerwała się już po fakcie..ja zrobiłam zdjęcia itp wysłałysmy sasiadom maila..drogą dedukcji doszłyśmy do wniosku że autem który mógł coś takiego zrobić była śmieciarka chwilę wcześniej jeżdziła. Sąsiedzi wrócili szarpali się z PZU i kicha.... Ja polecam swojego ubezpieczyciela z firmy Compensa soldny człowiek - za czasów kiedy firmy nie chciały ubezpieczać domów w budowie ten człowiek stanął na głowie i miałam chałupę ubezpieczoną.Namiar jak coś podam na pw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.05.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No cicho bo trochę pracy było, ale już finisz widać, tzn. od frontu widac, bo z tyłu domu to pobojowisko jakich mało. ALe i na to przyjdzie czas. Pogoda trochę dopisała, to i trochę kwiatu nawiało nam przed dom. Możecie polecić jakieś fajne drzewko , najlepiej coś szczepionego na pniu, coś co mozna formowac, coś co dość wolno rośnie, jest cały rok zielone. Coś co ma max z 100cm do 130 cm wys. Coś co będzie się dobrze czuło od południowej strony. http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/6ee54bd96f.jpg Tutaj widać już trochę czerwono czarnego nostalita http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/edd13b9809.jpg Ceglaną sciezkę przy domu odrobinę przedłużylismy, jest już skońcozna, ale fotka będzie jutro dopiero http://www.occur.pl/images/7339d9fa/1179eaf4/8c6bfbd763.jpg Teska nie ogladalismy bo jest nostalit. szukałem, szukałem granitu, i poległem. Gdzie to żabowo jest???? Pasiata witaj:):) hmm Żabowo jest tuż przed Pyrzycami:):) tak tylko odpowiadam . Czy w tym składziku czasem zdarzają się takie wąskie prostokątne stoliki? szukam, szukam i kurka kiepko z z tym, na przedpokój potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 06.05.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Teska dawaj info o panu od ubezpieczeń. Zaraz podeślę ci zresztą sam info o stoliku:), a żabowo znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 07.05.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Czy któraś z Was reflektuje??????? http://www.occur.pl/images/7339d9fa/ac47da7a/8352e00c31.jpg Jak coś to pisać na priv. Stan nowy, jedna z belek ma rysę wzdłuzną, nie liczne sęczki. Ogólnie dyndadełko fajne, ale my mamy już z zeszłego roku, a może którejś z Was się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 10.05.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Fajne to dyndadełko, ja nie mam, a jaki koszt tego bo moze chętnie bym sie skusiła na takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 10.05.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Madzia, info poszło na priv.Masz fajną datę przy nicku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 10.05.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 cześć Diabełki ale fajne zdobycze macie, w bieli zupełnie odmienione...pikne ! a stare okno no cuuuuudowne ! chlebek mnie zainteresował ...zapytam tylko czy mieszany w TM ???? nie kruszy się ? ja dziś tez chlebek piekłam i bułeczki przy okazji tez ale coś czuję ze latem to będą wolała wypieki z piekarni...w kuchni za gorąco się robi od piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 11.05.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Madzia, info poszło na priv. Masz fajną datę przy nicku:) Dziękuje za informacje pogdam z mężem moze sie skusimy w zasadzie to mozemy je sobie sami odebrać, w końcu to bliziutko. A właśnie a czemu diabel200 A diabel1976??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.05.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Diable, specu foto, pomóż Który filtr wybrać: pełny szary ND8 czy szarą połówkę ND8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 11.05.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 hej,wpadam z inspiracją ..na Boże Narodzenie hahahttp://1.bp.blogspot.com/-IDzeB9rxjzY/TvV5wOSe5fI/AAAAAAAAG1Q/vXv4CLMp4f8/s1600/IMG_5400+copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 11.05.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 anita sie nudzi też mam gdzieś zapisaną te inspirację może moje drzwi na swięta tak przystroję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 11.05.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 dokładnie pomyślałam,że tu wpadniesz i zobaczysz:p ten wianek taki prosty, genialnie ozdabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 12.05.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Becia witaj:), chlebek nie mieszany w TM, tam mieliliśmy tylko ziarno na mąkę do zakwasu, choć z takiej dostepnej w sklepie chyba nawet lepiej wyszedł. W TM za słabo początkowo zmieliłem mąkę, bo posłuchałem się porad które były na opakowaniu żyta. Okazalo się że ziarno było nadal ziarniste:), a nie mączne. Więc włączyłem jeszcze na kilkanascie sek. na 10 obrotach, i wówczas była mąka. Ale "nasz" chlebek, jest mieszany mikserem ok 1 min, ciasto jest w miarę lejące, jak na ciasto. W TM, oczywiście próbowałem, ale to ciasto akurat jest strasznie kleiste, i TM nie dawał rady niestety. Madzia spoko, w przyszłym tygodniu powinni mieć je ponownie. Joliska ja żaden spec, ale czy ND8 nie zabierze ci zbyt dużo światła????? TOż to 3 działki, a to sporo moim zdaniem. Jeśli już musisz mieć taki to ja skłaniałbym się do półówki raczej. rozumiem że chcesz robić coś w ostrym świetle słonecznym, a przy tym mieć małą GO? Anita, w zeszłym roku myslelismy nad czymś podobnym:), bardzo ładna inspiracja:) i taka na czasie wiesz:) Kasiu no to na BN robimy takie wianki na nasze drzwi co:)? Zaraz napisze odp na privie:). Tymczasem żegnam się pachnąco kobitki http://www.occur.pl/images/7339d9fa/ac47da7a/5c78c746e1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 13.05.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 tak,tak-wiem,ze na czasie ;] - ja po prostu w gorącej wodzie kąpana i z galopującą sklerozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 13.05.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Super macie! Moje klimaty, przejrzałam wszystkie stronki i jestem pod wrażeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 17.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 witam...już w pełni wiosennie...,ten hamak mnie zainteresował..=- jaka cena, czy aktualne, ew. czy może macie sam hamak -bez tego drewnianego stelaża?? p.s. kominek przemalowny w pełni, ładnie się wkomponował, pojaśniało, czekam na biały stół i Ghosty i wtedy podeślę parę fotek....jeszcze raz DZIĘKUJĘ za wszystkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 20.05.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Annja, zdjęcia wstaw koniecznie, bo sam jestem ciekaw, a i dziewczyny też chętnie popatrzą na metamorfozę, bo twój dom z bala jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 21.05.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ale wczoraj się wylegiwaliśmy bezgrzesznie:). Dziś też mam ochotę ,ale pracować też trzeba więc za oknem znów gorączka, a ja siedzę i pracuję ( z małymi przerwami na muratora:) ) W niemieckim nanu nana były takie donice z terakoty, dwie sztuki po 5 euro tylko http://www.occur.pl/images/0245c46c/518f88f7/3c778a4ea9.JPG dziś diablica była i tych już nie ma, ale przecenili takie owalne, dość sporawe, też z terrakoty. Mialismy podstawę lamki nocne, była w kolorze zgniło zielonym, więc ją troszkę odświeżyliśmy, od Kasi dostaliśmy w prezencie abażur, który wpasował sie idealnie i wielkością, i kolorem i kratką, bo pasi jak ulał do Ikeowskiego fotela u młodego w pokoju:):. Dzięki Kasiu z niego. http://www.occur.pl/images/0245c46c/518f88f7/64ac819924.jpg Jutro zabieram się za malowanie szafy, którą ostatnio dorwaliśmy w składziku. szafa narazie będzie służyła jako przechowalnia zabawek, ale jak młodzieniec podzie w przyszłym roku do szkoły, to stanie u niego w pokoju. Jak już będzie zrobiona to porobię fotki. szafa nowa, i jak nie którzy słyszą że będziemy ją malowali spoglądają na nas z takim dziwnym wzorkiem mówiącym: " z wami wsio ok????":):):), no ale ona jest ciemno brązowa, i ni jak się nie wpasowuje w to co lubimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 21.05.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 ah ciekawa jestem tej szafy! cudne donice-mam słabość do terakoty, a i abażur boskiKasiu robiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 21.05.2012 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 anitko, tak ten abażur zrobiła Kachna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts