Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

Oj jak dawno tu nas nie było, ale to dlatego że i w ogrodzie pracy sporo, a i sesję przygotowywałem. Ale jesteśmy, i nasz bialusieńki fotel z nowym obiciem, to zasługa żonki:), maszyna nie chciała współpracować, ale w końcu się udało, nawet na uszycie abażura starczyło nici:)

http://www.occur.pl/images/7339d9fa/995cb7dd/10a6e848ca.jpg

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te poszewki był gotowe, zwyklaki takie. Ale spodobała nam się ich surowość i prostota właśnie. Jakbyś miała ochotę możemy zerknąć przy najbliższej okazji czy to jeszcze mają, bo to taki sklepik stacjonarny. Chyba 18 zł szt kosztowała.

Szukamy jakiejś fajnej noclegowni w Karpaczu,, macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii i mogłybyście coś polecić. Chcielibyśmy najlepiej jakąś typowo "tamtejszą" architekturę, nie jakiś denny hotel robiony dla mas.

Kiedyś spędzaliśmy wakacje w Bukowinie Tatrzańskiej, i tam mieliśmy właśnie pokój w takiej typowo góralskiej chatce, z rodowitymi mieszkańcami Bukowiny. Moglismy pojeść świeżego sera z rana, mogliśmy poprzymierzać ich stroje, posłuchać jak rozmawiają gwarą. Świetne było.

W tym roku planujemy jakiś krótki wypoczynek którego nie mieliśmy od lat, a do tego to w sumie pierwsze takie wakacje z młodym więc czegoś takiego szukamy w Karpaczu.

Te poszewki był gotowe, zwyklaki takie. Ale spodobała nam się ich surowość i prostota właśnie. Jakbyś miała ochotę możemy zerknąć przy najbliższej okazji czy to jeszcze mają, bo to taki sklepik stacjonarny. Chyba 18 zł szt kosztowała.

Szukamy jakiejś fajnej noclegowni w Karpaczu,, macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii i mogłybyście coś polecić. Chcielibyśmy najlepiej jakąś typowo "tamtejszą" architekturę, nie jakiś denny hotel robiony dla mas.

Kiedyś spędzaliśmy wakacje w Bukowinie Tatrzańskiej, i tam mieliśmy właśnie pokój w takiej typowo góralskiej chatce, z rodowitymi mieszkańcami Bukowiny. Moglismy pojeść świeżego sera z rana, mogliśmy poprzymierzać ich stroje, posłuchać jak rozmawiają gwarą. Świetne było.

W tym roku planujemy jakiś krótki wypoczynek którego nie mieliśmy od lat, a do tego to w sumie pierwsze takie wakacje z młodym więc czegoś takiego szukamy w Karpaczu.

Mojej mamy siostra często jezdzi do schroniska "Samotnia"

http://www.samotnia.com.pl/?d=2

zakumplowała się z właścicielami (mają synka w podobnym wieku co Amadeusz) i zawsze miło spędza tam czas :)

Becia dzięki za namiar, miejsce jak dla mnie kapitalne. Muszę pokazać Ines, ciekawe co ona na to. musze poczytać ile trzeba tam iść piechotką, żeby jakoś psychę nastawić, i nogi młodego:). Tak żeby nie tylko góry bo dla młodego za pierwszym razem i w tym wieku raczej nie będzie za ciekawe, mimo iż lubi przyrodę.

Anita kolor jak u nas? czy dwie takie same, jak tak to które?

Becia dzięki za namiar, miejsce jak dla mnie kapitalne. Muszę pokazać Ines, ciekawe co ona na to. musze poczytać ile trzeba tam iść piechotką, żeby jakoś psychę nastawić, i nogi młodego:). Tak żeby nie tylko góry bo dla młodego za pierwszym razem i w tym wieku raczej nie będzie za ciekawe, mimo iż lubi przyrodę.

Diable on spokojnie da radę ;) trasa nie jest cięzka a to juz duży chłopak ;)

ja byłam z Kuba gdy mial 5 lat i dużo po gorach chodziliśmy i dawał rade ;)

powiem Ci ze jak sobie weszłam na stronke schorniska to tez mi się zachciało tam jechac.nawet zadalam zapytanie o wolne terminy ;) może warunki nie są rewelacyjne ale klimacik jest a o to chodzi :) w/g mnie lepsze to niż kwatery prywatne.......:)

Tak one są rózne, jedne są jasniejsze te drugie ciemniejsze. weźmiemy którę będą ok. I jedne i drugie są ładne, ale jak masz jakieś życzenie co do odcienia to pisz.

Becia dzięki za namiar, kurcze ta oferta jest naprawdę kusząca.:):):)

martaibartek moze jutro zrobie pare fotek z ogrodu i wrzucę.

Do samotni weszła moja Tosia zupełnie sama na własnych nóżkach w wieku 2,5 lat :D Tak, że spokojnie :yes:

Magda witaj:)

Dropinko pisz ile

kami, wiesz jesteśmy troszkę przewrażliwieni na jego punkcie, znaczy się mamy niezłego fioła:):): na punkcie naszego szkraba ( jak większość rodziców pewnie:) ), stąd nasze obawy czy da radę, choć od rana do wieczora gania na dworze:), więc kondycję powinien mieć.