Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze wiejskie zacisze :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop:Piękne Wasze wnętrza, piękne zdjęcia, cudna sesja, Ines, ale pięknie wyglądasz .

Kurcze, jak ja bym chciała stworzyć taki klimat w moim domu. Tylko z moim mężem to czasami ciężko, niby czuje ten klimat, a czasami jakiś diabełek mu podpowiada coś innego ... i muszę go przekonywać, czasami bezskutecznie.

Świeczniczki srebrzone (gdybym mogła się uśmiechnąć do Was) też chętnie przygarnęłabym dwa, bo wydaje mi się że też będą piękne. Szkoda że tych niebieskiech nie ma już.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Gabs, dzięki, ale te słowa w naszą stronę są zbyt wygórowane.

Co się dzieję na forum? Dawno nas tutaj nie było, oj dawno. Pewnie wszyscy gdzie pouciekali na jakieś wyjazdy wakacyjne, czy inne.

Na plecach powoli zaczynamy czuć jesień, pojawiły się dynie, słychać co rusz o grzybach. Kwaity w ogrodzie też straciły swój urok, liście zmieniają barwy. już nam troszkę tęskno za ogniem w kominku, mgłami, i poranną rosą.

Kiedyś pokazywałem wam surowe drzwiczki które miały zasłonić mała wnękę w naszej toalecie.

Udalo się to skończyć już dość dawno, ale nie bylo kiedy tego pokazać co teraz czynię:

http://www.occur.pl/images/0245c46c/8799230c/67ac21f0d8.jpg

Anitko, mugatko, taki był zamysł od samego początku na etapie projektowania już tych drzwiczek w naszych głowach, nawet nie było opcji aby to dać na dole, ale jak teraz napisałyście to to też byłoby nie łupie:).. Decydujący był fakt że tam mają być jeszcze półki, i tam na tej zakrytej części będzie własnie papier, jakiś detergent itp, coś co nie jest zbyt dekoracyjne, a być musi tam. Poniżej będą ręczniczki, i jakieś inne gadżety.

kamilcia z mieszalnika Tikkurila.

W końcu udało nam się znaleźć nowe łoże do sypialni. Nowe -stare będzie z drewna, z toczeniami, płycinami, będzie shabby, i mam nadzieję że będzie siew nim dobrze spało. Jutro zabieram się za szlifowanie i resztę prac.

Pokaże wam wersję soute, i już po oczywiście, ale to jutro:)

Jak u Was zaczyna się jesień? U nas jest pięknie:)

Beauty tak impregnowaliśmy, impregnatem do cegły, opryskiwaczem ją opryskałem dwukrotnie i tyle. Po zimie nic się nie działo, ani na ogrodzeniu ,ani na chodniku. Jest cała.

Teraz stawialiśmy wędzarnie z cegły i teściu zaimpregnował ją zwykłym impregnatem z casto i powiem ci że troszkę się swieci, ale ma jakby powłokę po któtrej spływa woda.

I jeszcze ogłoszenie parafialne: Mamy do opchnięcia nowe obicie na EKTORPA 3 osobowego rozkładanego. EKTORP PIXBO 601.684.40, kolor SVANBY BEIGE. Cena 450 plus koszt wysyłki. Nie ma oryginalnego opakowania. Kupiliśmy ją pomyłkowo i niestety nie mogliśmy jej zwrócić, bo koszt podróży do najbliższej IKEA byłby nie opłacalny.

Edytowane przez diabel200

• 1 month później...