acca5 19.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Działka o nierównym gruncie, trawy chwasty- duże; co lepiej napęd przedni czy tylni, dodam ,żem niewysoka kobietka może ma to znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.02.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 nikt nie wie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 20.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Piszesz trawy, chwasty duże ,to najlepiej kup kosę spalinową-obsługa łatwiejsza niż kosiarki,co do napędu ja bym nabył z tylnym napędem-przy wysokiej trawie ścięcie kosiarką na raz będzie problemem-ja pierwsze podejście robię lekko unosząc przód-nikt tego nie poleca-warunki bezpieczeństwa,ale co zrobić gdy zapuśći sę trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.02.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Kosę mam ale chcę kosiarkę a jestem nie wysoka i zastanawiam się co mi będzie wygodniejsze w jeździe po łące; wiosna idzie to nowe rośliny młode miękkie to lepiej kosiarką, a swoje 40 arów już kosą potraktowałam na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 20.02.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Tylko tylny napęd - nie wyobrażam sobie przedniego - kosiłem kilka lat na plantacji porzeczek i wiem co piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 21.02.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Na trudny teren faktycznie kosa, ale na trudniejsze trawniki rzadziej koszone, nie równe tylny napęd, napęd na przód ma tylko jedną zaletę - łatwiej jest manewrować kosiarką 'na pełnym gazie' czyli skręcać bez wyłączenia napędu, choć jest to niewielka zaleta i możliwa do wykorzystania tylko na równym trawniku "dodam ,żem niewysoka kobietka może ma to znaczenie" ma znacznie! Przy takim założeniu i sporej powierzchni powinnaś raczej zastanawiać się nad innym dylematem - mam na myśli rodzaj przeniesienia napędu na koła a dokładniej regulacji prędkości jazdy. Proste rozwiązania oparte na przekładni pasowej (pasek klinowy) nie oferują żadnej regulacji (no poza regulowaniem obrotami silnika co zasadniczo nie ma sensu gdyż im trawa wyższa tym prędkość powinna być niska a obroty wysokie) A konkluzja z tego wywodu jest taka,z e warto poszukać kosiarki (fakt, będzie droższa!) która oferuje przynajmniej dwa przełożenia - prędkości koszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.02.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts