KIUWERTY 19.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Hej!Czy orientujecie się, jak w praktyce wygląda taka sprawa. Sąsiadce cieknie z sufitu i podejrzenie padło na mój brodzik. Mam ubezpieczenie wraz z opcją poszukiania przyczyny szkody. Zeby zajrzec pod brodzik, musi on być zdemontowany. Czy wtedy rowniez i ja dostaną z ubezpieczenia jakieś kwoty za demontaż, naprawę, montaż brodzika, czy też nie? Miał ktoś do czynienia z podobną sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 20.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Twoje ubezpieczenie z opcją poszukiwania przyczyny szkody dotyczy szkód w twoim mieniu. Żeby szkoda zalaniowa u sąsiadów była likwidowana z twojej polisy musisz mieć ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Ale ono obejmuje koszty zapobieżenia szkodzie lub zmniejszenia jej rozmiarów.Jeśli przeciekający brodzik/pęknięta rura wodociągowa spowodowały jakieś szkody u ciebie, wtedy zwrócą ci koszty poszukiwania przyczyny szkody.W jakiej firmie masz ubezpieczenie mieszkania? Dostałeś ogólne warunki? Przeczytaj, od czego tak naprawdę jesteś ubezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts