henzo 22.01.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Jestem za wiatą. Szkoda mi pieniędzy na garaż, który i tak po latachstanie się składowiskiem rzeczy zbędnych.A jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.01.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Także stawiam na wiatę. Ale za jakiś czas na razie pod chmurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 23.01.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Nie polecam wiaty. Mialem okazje wielokrotnie się przekonać, że wiata wcale nie musi chronić auta od opadów.A w garazu można bezpiecznie trzymac wiele rzeczy które tylko sezonowo są potrzebne, np łopaty do odśnieżąnia czy grille czy mebelki ogrodowe, a pod wiatą, kusi tylko złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.01.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Rafi27 - racja, że nie w pełni chroni, ale też kosztuje polowę ceny garażu. A resztę pierdułek można trzymać w pomieszczeniu gospodarczym lub postawić sobie (nawet pod wiatą) jakąś szopę. I tak wyjdzie dużo taniej niż garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 23.01.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Też stawiam na wiatę - będzie dobudowana do domku gospodarczego. Podobno garaż, szczególnie ogrzewany, nie za dobrze wpływa na blachy samochodu. Miałem kiedyś 10-letnie auto, które garażowane parę lat pod chmurką trzymało się nieźle. Gdy tylko zamieszkało w garażu, zaczęło się sypać. Może to przypadek, a może coś w tym jest (cykle zamrażania i rozmrażania raczej nie najlepiej wpływają na karoserię). Jeśli ktoś jeździ nowymi samochodami, ma kasę i miejsce na garaż, to czemu nie... ja odpuszczam. Pozdrowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 23.01.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 no ja mam garaż zintegrowany z domem więc nie mam problemu z budową dodatkowego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arek 23.01.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Miałem garaż,teraz mam wiatę.I jest OK.Jest dobudowana do altany,jedną ścianę stanowi winobluszcz na kratownicach,a druga sciana to drewno do kominka,które się pięknie suszy i sezonuje.Nie trzymam tam cudów ,więc złodzieja nie kuszę,a jak już wejdzie to spotka komitet powitalny-owczarek niemiecki i bullterier Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Stanowcz garaz. Nikt mi nie wmowi, ze dla samochodu jest lepiej gdy stoi na dworze. Niby co, mroz hartuje karoserie?! Zima jak trzeba cos przy samochodzie zrobic to zawsze cieplej w garazu. No i samochod z rana czysciutki. Z wiata bywa roznie, zalezy chocby od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.01.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ja zamieniłam wiatę przylegającą do budynku którą miałam w projekcie, na garaż, a nad nim taras dostępny z pokoi na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.01.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 A u mnie jest garaż jednostanowiskowy i wiata, tak na wypadek drugiego samochodu. Póki co przyszłościowa wiata służy jako kącik rekreacyjny. A jak będzie drugi samochód to będzie sluzył córkom, a te raczej w domu na dłużej miejsca nie zagrzeją. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.01.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Tu też jest o tym: Wiata czy garaż? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=15926&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.01.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ja policzyłem koszty wybudowania wiaty przy domu lub garażu.Oszczędność tylko na ścianach, w zasadzie biorąc pod uwagękoszt całej budowy pomijalna, a jednak garaż ma chyba więcej zaletniż wiata. PS.Może moja opinia jest "trochę" subiektywna bo jako samochodziarzlubię przy nim dłubać. trafnego wyboru: nurni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 23.01.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 ja wybrałem garaż chociaż początkowo skłaniałem sie do wiaty, architekt ładnie "dokleił" mi go do domu i ma tę zaletę, że jest tam cieplej zimą niż pod wiatą a co do hartowania lakieru to nie mam zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 24.01.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Mam wąską działkę i ograniczony budżet, więc będzie wiata z wszystkimi konsekwencjami. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Ja dostawiam garaż w osterj ganicy do istniejącego garazu sąsiada.Uważam, że będzie to miejsce na auto pus narzędzia, sprzęty ogrodowe, rowery, narty.... na pewno nie pozwolę sobie na zrobienie graciarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 26.01.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 mik99 takiego autka jak na twoim obrazku reż bym nie trzymał pod wiatą Pozdro M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 10.02.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja wybrałem garaż i nie tylko dla tego, że jest razem z nim pomieszczenie gospodarcze. Nawet go powiększyłem. Zawsze zabraknie miejsca na narzędzia, rowery, sprzę ogrogowy itp. Ponadto przyjemnie jest wsiadać w zimie do nie wyziębionego samochodu, nie skrobać szyb itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yna 10.02.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Pewnie ze garaz. Koniec ze skrobaniem zamarznietych szyb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.02.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 jestem za garażemw I wersji miała być u mnie wiata wpisana w budynekniestety koszty dachu pokrytego dachówką (kopertowy) są wysokie więc te parę złoty na ściany nie robi większej różnicyi zrobiłam garaż, tera dzięki temu mam tam i kotłownięnie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 11.02.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 skąd my to znamy - składowisko rzeczy zbędnych. No właśnie, a właściwie czemu. U mnie w garażu śpią tylko samochody, nawet rowerom wstęp wzbroniony. Garaż to garaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts