Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż czy wiata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też stawiam na wiatę - będzie dobudowana do domku gospodarczego.

Podobno garaż, szczególnie ogrzewany, nie za dobrze wpływa na blachy samochodu. Miałem kiedyś 10-letnie auto, które garażowane parę lat pod chmurką trzymało się nieźle. Gdy tylko zamieszkało w garażu, zaczęło się sypać. Może to przypadek, a może coś w tym jest (cykle zamrażania i rozmrażania raczej nie najlepiej wpływają na karoserię).

Jeśli ktoś jeździ nowymi samochodami, ma kasę i miejsce na garaż, to czemu nie... ja odpuszczam.

Pozdrowienie

Miałem garaż,teraz mam wiatę.I jest OK.Jest dobudowana do altany,jedną ścianę stanowi winobluszcz na kratownicach,a druga sciana to drewno do kominka,które się pięknie suszy i sezonuje.Nie trzymam tam cudów ,więc złodzieja nie kuszę,a jak już wejdzie to spotka komitet powitalny-owczarek niemiecki i bullterier :)

Pozdrawiam.

A u mnie jest garaż jednostanowiskowy i wiata, tak na wypadek drugiego samochodu. Póki co przyszłościowa wiata służy jako kącik rekreacyjny.

A jak będzie drugi samochód to będzie sluzył córkom, a te raczej w domu na dłużej miejsca nie zagrzeją. :wink:

pozdrawiam

Edzia

Ja policzyłem koszty wybudowania wiaty przy domu lub garażu.

Oszczędność tylko na ścianach, w zasadzie biorąc pod uwagę

koszt całej budowy pomijalna, a jednak garaż ma chyba więcej zalet

niż wiata.

PS.

Może moja opinia jest "trochę" subiektywna bo jako samochodziarz

lubię przy nim dłubać.

trafnego wyboru: nurni

• 2 weeks później...