Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pilarka tarczowa z laserem czy bez

marxo

Recommended Posts

Witam.

Zamierzam kupić pilarkę taczową którą będę używał na własnej budowie. Zauważyłem że niektóre pilarki posiadają strumień laserowy pokazujący linię cięcia. Nie miałem wcześniej do czynienia z pilarkam tarczowymi i nie wiem na ile ten laser jest pomocny w praktyce, czy też jet to tylko zbędny gadżed. Każdego kto ma trochę doświadczenia z pilarami tarczowymi proszę o opinię na ten tema.

Absolutnie zbędny gadżet. Mam ten bajer przy wyrzynarce i kompletnie się nie sprawdza, przez pewien czas poważnie myślałem o wywaleniu lasera w cholerę, a zamontowaniu w to miejsce diody LED doświetlającej punktowo miejsce cięcia, o wiele większy pożytek by z niej był.

J.

Zgadzam się z Jarek.P. Jeśli nie kupisz profesjonalnej piły i nie będziesz jej używał do dokłądnych prac to możęsz sobie darować. Miałem już kilka pił (z laserem też) i zdecydowanie bardziej warto dopłącić do jej jakości niż do lasera. Oniebo ważniejsza jest sztywność układu prowadzenia.

Zgadzam się z Jarek.P. Jeśli nie kupisz profesjonalnej piły i nie będziesz jej używał do dokłądnych prac to możęsz sobie darować.

Jeszcze trzy grosze tutaj dodam - nie wiem, jak narzędzia profi, ta moja wyrzynarka to Macallister i szczerze mówiąc, ta laserowa prowadnica nie daje kompletnie żadnej dokładności, na jej podstawie można najwyżej mniej więcej się trzymać linii cięcia.

J.

Witam.

Zamierzam kupić pilarkę taczową którą będę używał na własnej budowie. Zauważyłem że niektóre pilarki posiadają strumień laserowy pokazujący linię cięcia. Nie miałem wcześniej do czynienia z pilarkam tarczowymi i nie wiem na ile ten laser jest pomocny w praktyce, czy też jet to tylko zbędny gadżed. Każdego kto ma trochę doświadczenia z pilarami tarczowymi proszę o opinię na ten tema.

Daruj sobie to światełko-zastanów się lepiej nad wielkością tarczy i mocą- ja ostatnio kupiłem sobie na allegro Skil-a 5166 jestem zadowolony - bo jest dośc dobra i dla moich potrzeb w zupełności wystarczy

o taką z tymi nożyczkami :p http://www.allegro.pl/item927690034_pilarka_tarczowa_1250w_5166_skil_walizka_nozyce.html