Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyznawanie Tytułów w nowy sposób

Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?

• Tak, to jest dobry pomys

Recommended Posts

Witam!

Moim pomysłem jest przyznawanie Tytułów, dla Forumowiczów aspirujących do Tytułu (Starych nie da się ruszyć, tak jak jest to w PZPN :) ), na podstawie ilości kliknięć w ikonkę "Pomagam", która mogła by się znaleźć gdzieś na profilu Użytkownika. W prosty sposób Moderatorzy zobaczyliby kto rzeczywiście pomaga na FM.

Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie i komentarze.

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie. Tytuły nie mają nic do rzeczy.

A takie formy klikania w ocenie kogoś bardzo często są używane w formie ironicznej. NIe róbmy z FM żadnej NK grona czy innego...

Tytuły nie mają nic do rzeczy, a jednak FM przyznaje tytuły Forumowiczom. Jak dla mnie Tytuł powinien być nadany za jakieś "zasługi", a nie wypisywanie bzdurnych komentarzy w wielu postach.

Dokładnie. Tytuły nie mają nic do rzeczy.

A takie formy klikania w ocenie kogoś bardzo często są używane w formie ironicznej. NIe róbmy z FM żadnej NK grona czy innego...

Tytuły nie mają nic do rzeczy, a jednak FM przyznaje tytuły Forumowiczom. Jak dla mnie Tytuł powinien być nadany za jakieś "zasługi", a nie wypisywanie bzdurnych komentarzy w wielu postach.

Widocznie komuś jednak pomogli ci ludzie. To,że Tobie się to wydaje bez sensu to zupełnie inna historia. Może jeszcze niewiele wiesz na temat tego forum. I życie nie toczy się tylko tu, ale również w realu. I tam jest najwięcej pomocy. Ale istnieje ryzyko, że tegonie doświadczysz.

Czy nie mylisz przypadkiem tytułów przyznawanych z automatu za przekroczenie określonego progu postowego :D z tytułami nadawanymi przez Redakcję na wniosek forumowiczów? Wydaje mi się, ze mylisz.

Jestem za twoim pomysłem, ponieważ wiem, ze wielu ,szczególnie nowych zalatanych, budujących forumowiczów nawet nie wie o takiej możliwości /zgłoszenia pomocnej osoby w specjalnym wątku/.

Tytuły przyznają Forumowicze, nie Redakcja - za konkretną pomoc innym. Różnie się ta pomoc przejawia, jak napisała Nefer, w realu również.

Jak znam życie, znalazłoby się kilku takich, którzy celem podniesienia własnej wartości klikaliby z dziką radością w ów "magiczny" przycisk.

Jak dla mnie - pomysł nie trafiony.

P.S. Bardzo dużą wagę przywiązujesz Piotrzezbronami do tytułów ...czyżby kompleks niższości... :roll:

Świetny pomysł. Postaramy się uwzględnić go przy nowej odsłonie forum.

Dziękuje bardzo :)

Tytuły przyznają Forumowicze, nie Redakcja...

Tytuły przyznaje Redakcja na wniosek Forumowiczów.

Jak znam życie, znalazłoby się kilku takich, którzy celem podniesienia własnej wartości klikaliby z dziką radością w ów "magiczny" przycisk.

Myślę, że w prosty sposób można ustawić "limit" kliknięć, np. Forumowicz może kliknąć Pomogłem dla danego Forumowicza tylko raz w tygodniu i tylko w jednym Temacie.

Czy nie mylisz przypadkiem tytułów przyznawanych z automatu za przekroczenie określonego progu postowego z tytułami nadawanymi przez Redakcję na wniosek forumowiczów? Wydaje mi się, ze mylisz.

Nie, nie mylę. Chodzi mi o to, że powiedzmy pewna grupka ludzi tworzy Kółko Wzajemnej Adoracji i nawzajem wnosi do Moderatorów o przyznanie tytułów.

Kolejny raz piszę: dla mnie tytuł powinien być nadany za POMOC udzielaną innym. Uwielbiam to Forum, jednak od samego początku drażni mnie zachowanie części Forumowiczów, którzy niby są Naj... i zachowują się jak gdyby byli Władcami FM. Jak skrytykujesz takiego jednego to od razu zostajesz napastowany przez wszystkich z Kółka Wzajemnej Adoracji.

Barbossa napisał, że nie ma żadnych pisemnych zasad jak Naj... powinien się zachowywać na FM, jednak tytuł do Czegoś zobowiązuje, taka osoba powinna być przykładem dla innych.

Zauważ pewną prawidłowość : żeby komuś pomóc trzeba byćna forum. Trochę tak to jest, że ludzie "utytułowani" przez innych użytkowników bywają na forum częsciej niż inni. Dlaczego ? Bo chętnie dzielą się wiedzą. Jeśli nie byliby na forum nie pomagaliby , bo niby jak.

Dodatkowo ludzie Ci na ogół znają się prywatnie - poznają się przez lata na zlotach. Są zaangażowani w forum, dużo na nim siedzą, bywają na zlotach, ba - często zapraszają innych forumowiczów do swoich domów, uczestniczą lub organizują spotkania - bo lubią gadać o budowaniu.

Nie jest to więc Kółko Wzajemnej Adporacji, bo nie wnoszą o tytuły dla siebie nawzajem, to nieprawda i w zyciu nie wpadłabym na taką teorię spiskową.

Przejrzyj dokładnie wątek z tytułami. Zdarzają się Forumowicze z niewielką liczbą postów a jednak z tytułem. Ciekawe ? No właśnie.

Myślę, że na siłę starasz się uzasadnić jakąś teorię - a jej źródło to fakt, że ktoś CIę personalnie wkurzył. Szkoda, że przy okazji deprecjonujesz pomoc wielu ludzi, ktorzy na to nie zasłużyli.

Myślę, że w prosty sposób można ustawić "limit" kliknięć, np. Forumowicz może kliknąć Pomogłem dla danego Forumowicza tylko raz w tygodniu i tylko w jednym Temacie.

A to już totalna bzdura.

Jako analityk stwierdzam, że takie zasady to manipulacja danymi, ktora spowoduje całkowitą niewiarygodność ocen.

Myślę, że na siłę starasz się uzasadnić jakąś teorię - a jej źródło to fakt, że ktoś CIę personalnie wkurzył.

żeby nie było niedomówień i straty czasu na szukanie .... Ja i Barbossa....

Boli naszego Pietrka granatem od tych bron oderwanego ilość postów oraz czasem nietematyczne wypowiedzi .... oraz takie, których zrozumieć nie potrafi ....a ponoć myślenie nie boli ... :roll:

cóż .... nie można mieć wszystkiego .....

Przycisk "Pomogłem" nie jest niczym nowym i sprawdza się na innych forach (oczywiście nie jest całkowicie wolny od wad).

Najczęściej realizowane jest to w ten sposób, że prawo kliknąć "Pomogłem" może tylko raz założyciel tematu. "Pomogłem" dostaje użytkownik, który najbardziej przysłużył się mu w rozwiązaniu określonego zagadnienia.

Przycisk może funkcjonować obok lub zamiast nadawanych tytułów.

Myślę, że na siłę starasz się uzasadnić jakąś teorię - a jej źródło to fakt, że ktoś CIę personalnie wkurzył.

żeby nie było niedomówień i straty czasu na szukanie .... Ja i Barbossa....

Boli naszego Pietrka granatem od tych bron oderwanego ilość postów oraz czasem nietematyczne wypowiedzi .... oraz takie, których zrozumieć nie potrafi ....a ponoć myślenie nie boli ... :roll:

cóż .... nie można mieć wszystkiego .....

Podaj posta, w którym coś na Ciebie napisłaem i proszę nie obrażaj mnie głupimi komentarzami ( w sumie takie teksty świadczą dużo o kulturze osoby).

Podaj posta, w którym coś na Ciebie napisłaem.

kto chce ten znajdzie ..... dużo do szukania nie ma - raptem sto wpisów .... z czego duża część to przytyki do wielopostowców .... faktycznie kompleks jakiś cy cuś .... :roll: