Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyznawanie Tytułów w nowy sposób

Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?

• Tak, to jest dobry pomys

Recommended Posts

Przycisk "Pomogłem" nie jest niczym nowym i sprawdza się na innych forach (oczywiście nie jest całkowicie wolny od wad).

Najczęściej realizowane jest to w ten sposób, że prawo kliknąć "Pomogłem" może tylko raz założyciel tematu. "Pomogłem" dostaje użytkownik, który najbardziej przysłużył się mu w rozwiązaniu określonego zagadnienia.

Przycisk może funkcjonować obok lub zamiast nadawanych tytułów.

Tez w taki wlasnie sposob rozumiem funkcjonowanie tego "klikniecia" Pomysl podoba mi sie :)

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tak ... do przewidzenia ... górale jakoś bardziej są .... ludzcy .... :roll:

dagugulkaaaaaaa co ja Ci zrobiłem?

A cóż to za pytanie? Ale ok - szczere pytanie, szczera odpowiedź .

Nic mi nie zrobiłeś .... po prostu nieco mnie zraziłeś do siebie swoimi wpisami na forum .

Miałam ostatnio chwilkę i poczytałam Cię - poczytałam wszystkie Twoje wpisy w wewontkach .... i jakoś tak ....hm .... niezbyt optymistycznie nastrajają .... zbyt ostre słowa, zbyt wiele jadu niepotrzebnego ....

Forum to miejsce z którego można czerpać wiedzę ..... ale także miejsce , gdzie można fajnie spędzić czas gadając w świetnym dowcipnym towarzystwie o dupie maryni za przeproszeniem ..... albo można się pożalić jak jest jakiś problem i uzyskać pomoc - czy to psychiczne wsparcie , czy to rzeczywistą realną pomoc.

Na wymianie doświadczeń - bo tu Cię chyba boli najbardziej - jest ciągła rotacja . Są ludzie starzy nickami , i nowi . I uwierz mi - jeśli po raz stopięćdziesiątypiąty pada pytanie i nowy zaśmiecający temat pt. : "jakie tynki lepsze?" to można stracić cierpliwość ..... a wystarczyłoby poszukać i autor znalazłby te stopięćdziesiątpięć wątków .....

Więc nie dziw się, że Najlepsi zmuszają do szukania ..... bo wtedy można znaleźć znacznie więcej ....

No tak ... do przewidzenia ... górale jakoś bardziej są .... ludzcy .... :roll:

to jo jes ludź :o :lol:

i to jaaaaaaaki ...... wspaniały ludź :wink: :D

.......

Kolejny raz piszę: dla mnie tytuł powinien być nadany za POMOC udzielaną innym. Uwielbiam to Forum, jednak od samego początku drażni mnie zachowanie części Forumowiczów, którzy niby są Naj... i zachowują się jak gdyby byli Władcami FM. Jak skrytykujesz takiego jednego to od razu zostajesz napastowany przez wszystkich z Kółka Wzajemnej Adoracji.

....

Tytuły są udzielane za pomoc.

A to, co Cię drażni nie zależy chyba akurat od tytułów, nie sądzisz?

Czytam, litery i język znam – nie rozumiem (to jest plagiat).

Bo z wpisów wynika, że mając tytuł (nadany) moim zakichanym obowiązkiem jest zabieranie głosu tylko jako doradca i tylko w sprawach merytorycznych. Nie mam prawa „bronić” kogo chcę i kiedy chcę. Nie mam prawa głosu w innych sprawach. Padła również sugestia, że przynajmniej część tych tytułów nadanych, załatwiono po znajomości, dla osób, które nie doradzały ale tylko „jątrzyły”.

Ale zachodzi pytanie, jeśli „jątrzą” ale i dobrze doradzają, to mają prawo do takiego tytułu, czy nie mają?

Jeśli „jątrzą”, a mimo to „kliki” i tak ich „wywindują” na piedestał, to będzie to „ważniejsze” od dzisiejszego systemu, czy mniej ważne?

A jak już mają tytuł lub „kliki”, to mogą „jątrzyć”, czy nie mogą?

Klikanie zadowolonych, - toć za kilka miesięcy wyskoczy „następny” z zarzutem, że część „klików” pochodzi od ……… lub …………., i taki tytuł to o kant ………

I ostatnia sprawa. Bardzo często jest tak, że pytający o poradę szuka tylko potwierdzenia swoich, bardzo często, złych rozwiązań. Każde nie po swojej myśli wypowiedzi – zwłaszcza od tych utytułowanych, odbiera jako atak na swoją osobe.

Ps. Analizując to co piszesz Piotrze, wychodzi, że Twoim zdaniem, tytuł nadano w większości przypadków (tak ja to odczytuję) osobom, które nie udzieliły i nie udzielają nikomu porady – mając przy tym bardzo konkretne osoby na uwadze. A może tylko nie chcesz tego dostrzec.

realną pomoc.

I uwierz mi - jeśli po raz stopięćdziesiątypiąty pada pytanie i nowy zaśmiecający temat pt. : "jakie tynki lepsze?" to można stracić cierpliwość ..... a wystarczyłoby poszukać i autor znalazłby te stopięćdziesiątpięć wątków .....

Więc nie dziw się, że Najlepsi zmuszają do szukania ..... bo wtedy można znaleźć znacznie więcej ....

Podaje przykład jak Najlepsi odpowiadają na pytanie (dwie pierwsze odpowiedzi):

-

Jakie polecacie bakterie do szamba..?

Pytam, bo na allegro jest ich mnóstwo. A co drugi zachwala jako najskuteczniejsze na świecie...

Odpowiedź pierwsza:

-

Jak największe

Odpowiedź druga:

-

i najgłodniejsze...

Odpowiedź trzecia od "Domownik Forum":

-

Np: BIOLATRIN

Odpowiedź czwarta od "FORUMOWICZ to brzmi dumnie":

-

Pierwsze dwie odpowiedzi fachowe i rzetelne.

Jak zwykle.

Osobiscie polecam preparaty BIO7.

Uzywam ich od dwoch lat.

Kupuje na allegro takie duze 2 kg opakowania (starcza na rok).

Czyli koszt okolo 130 zl rocznie.

Co miesiac wsypuje dwie saszetki do WC i spuszczam wode.

Jezeli dopiero zaczynasz uzywanie oczyszczalni to nalezy najpierw uzyc zestawu startowego BIO7CHOC

Czy tak powinni się zachowywać Najlepsi, Ci od których powinniśmy brać przykład na FM? Jeśli nie maja nic do powiedzenia PO CO WCHODZĄ I ZAŚMIECAJĄ WĄTEK?

No .... i do przewidzenia ..... kogóż to zacytował nasz Piotruś?

z tysiąca różnych tematów i z dziesiątek najlepszych doradców wybrał właśnie ten temat .....

ale nieeeeeee- On wcale a wcale nie ma nikogo konkretnego na myśli ..... norrrrrmalnie chodzący obiektywizm .... aureolka by się zdała ..... zasługuje ....

Piotrek ..... daj se spokój chopie i wrzuć na luz ..... za bardzo spięty jesteś ...

powiedz lepiej wszystkim od razu , ze chcesz ten tytuł .... i tyle....

Uwaga. Ten tekst jest tylko i wyłącznie obroną „ataku” na jednego z PZPN. :lol:

Jest coś takiego jak finezja odpowiedzi.

Przeanalizuj Piotrze zarówno pytanie, jak i udzielone odpowiedzi tego Najlepszego.

Czyż nie najlepsze będą bakterie „najgłodniejsze”, czyli najskuteczniejsze?

Zupełnie pominąłeś również fakt, że w drugiej odpowiedzi podał również, kryterium ceny wraz z uzasadnieniem.

Zupełnie nie dostrzegłeś również pozostałych wypowiedzi Tego, które wyjaśniają dlaczego taki a nie inny preparat.

Zacytowałeś również odpowiedź Twoim zdaniem merytoryczną, ale jedynym uzasadnieniem jej jest „stosuję od lat” i okazuje się, że to najdroższe rozwiązanie.

Możesz wybrać „podpowiedź” tzw. gotowca, albo też podpowiedź zmuszającą do myślenia.

Tak szczerze, która podpowiedź daje Ci wiecej?

No .... i do przewidzenia ..... kogóż to zacytował nasz Piotruś?

z tysiąca różnych tematów i z dziesiątek najlepszych doradców wybrał właśnie ten temat .....

ale nieeeeeee- On wcale a wcale nie ma nikogo konkretnego na myśli ..... norrrrrmalnie chodzący obiektywizm .... aureolka by się zdała ..... zasługuje ....

Piotrek ..... daj se spokój chopie i wrzuć na luz ..... za bardzo spięty jesteś ...

powiedz lepiej wszystkim od razu , ze chcesz ten tytuł .... i tyle....

Dlaczego atakujesz mnie? Dlaczego nie wytłumaczysz mi po co Najlepsi weszli do wątku i go zaśmiecili (skoro Najlepsi nienawidzą zaśmiecania FM)?

Mam tylko jedną odpowiedź na Twoje wypociny:

Świetny pomysł. Postaramy się uwzględnić go przy nowej odsłonie forum.

Ja tu od razu widzę KWA (Kółko Wzajemnej Adoracji). :lol:

nieeeee..... mylisz pojęcia .... my po prostu mamy poczucie humoru w przeciwieństwie do Ciebie .... i w tym temacie zdecydowanie więcej luzu ....

no i lubimy się natrząsać z bzdurnych teorii ....

i tyle .... bez teorii spiskowych w tle.....

a w temacie .....

przeanalizuj to co napisał sSiwy12 .....

a potem zastanów się nad tym:

Możesz wybrać „podpowiedź” tzw. gotowca, albo też podpowiedź zmuszającą do myślenia.

Tak szczerze, która podpowiedź daje Ci wiecej?

skoro kółko wzajemnej adoracji, choć ja to nazwałem sitwą, to i ja tu wtrącę 3 grosze

Jak zwykle.

Uzywam ich od dwoch lat.

Jezeli dopiero zaczynasz uzywanie oczyszczalni to nalezy najpierw uzyc zestawu startowego BIO7CHOC

Czy tak powinni się zachowywać Najlepsi, Ci od których powinniśmy brać przykład na FM? Jeśli nie maja nic do powiedzenia PO CO WCHODZĄ I ZAŚMIECAJĄ WĄTEK?

sądząc po emocjach, jakie targają Tobą z powodu przebiegu dyskusji w cytowanym wyżej wątku, nalezy domniemać,że temat kupy jest bliski Twemu sercu

może dlatego, że chodzisz zgięty w pół :roll:

jednakże to zgięcie wydaje się dziwnym, widząc jak silne Masz plecy

Świetny pomysł. Postaramy się uwzględnić go przy nowej odsłonie forum.

może wyprostuj się o Wielki Reformatorze, he :-?

jeżeli takie głupoty tylko dostrzegasz, to radzę Ci nie czytaj tego forum, bo głupot jest tu o wiele wiele więcej, ale ich nie ogarniasz (sądząc po tym czego się czepiasz) i to może być dla Ciebie bardziej niebezpieczne

to taka rada dla Twej zdrowotności

pzdr

Zatroskany

Ja tu od razu widzę KWA (Kółko Wzajemnej Adoracji). :lol:

nieeeee..... mylisz pojęcia .... my po prostu mamy poczucie humoru w przeciwieństwie do Ciebie .... i w tym temacie zdecydowanie więcej luzu ....

no i lubimy się natrząsać z bzdurnych teorii ....

i tyle .... bez teorii spiskowych w tle.....

Ja też mam poczucie humoru i jestem wyluzowany. :D Tylko, że Wam się nie podoba mój pomysł z kliknięciem "Pomogłem", bo czujecie się zagrożeni.

skoro kółko wzajemnej adoracji, choć ja to nazwałem sitwą, to i ja tu wtrącę 3 grosze

Jak zwykle.

Uzywam ich od dwoch lat.

sądząc po emocjach, jakie targają Tobą z powodu przebiegu dyskusji w cytowanym wyżej wątku, nalezy domniemać,że temat kupy jest bliski Twemu sercu

może dlatego, że chodzisz zgięty w pół :roll:

Miszczu PROSTAK jesteś i już. Mam do Ciebie ogromną prośbę: nie pisz w moich wątkach, nie cytuj mnie i nie pisz mojej nazwy użytkownika.

Przepraszam za kilka postów jeden pod drugim.

Miszczu PROSTAK jesteś i już. Mam do Ciebie ogromną prośbę: nie pisz w moich wątkach, nie cytuj mnie i nie pisz mojej nazwy użytkownika.

Tobie się chyba coś człowieku pomyliło ......

Do wiadomości .... to jest forum PUBLICZNE ..... nie masz tu żadnego "swojego" wątku ..... każdy ma prawo pisać co mu się żywnie podoba ..... i nazdać Ci ile wlezie a Ty nie możesz nic zrobić .... PREZESIE FORUM D/S ELYTY..... :evil:

Ja też mam poczucie humoru i jestem wyluzowany. :D Tylko, że Wam się nie podoba mój pomysł z kliknięciem "Pomogłem", bo czujecie się zagrożeni.

a mogę zapytać co jarałeś ? proszę to samo ...... :roll:

Tylko, że Wam się nie podoba mój pomysł z kliknięciem "Pomogłem", bo czujecie się zagrożeni.

A czym mieliby? Czy proponujesz wraz z wprowadzeniem nowego systemu przyznawania tytułów, odebrać stare?

No i wybacz,ale z daggulką się zgadzam. Nawet zakładając wątek, nie powinieneś go traktować jako "swój". No, może z wyjątkiem dziennika, bo tam nikt Ci bazgrać nie powinien. Reszta, to FORUM. Sama nazwa wskazuje, że jednak każdy może się wypowiedzieć.

...

...

Drogi pietrekzbronami

dziękuję za krytykę, z pokorą przyjmuję,

jednakże nie da rady nie pisać, to silniejsze ode mnie :-?