Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyznawanie Tytułów w nowy sposób

Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz pomysł przyznawania Tytułu za ilość kliknięć "Pomogłem"?

• Tak, to jest dobry pomys

Recommended Posts

Ja też mam poczucie humoru i jestem wyluzowany. :D Tylko, że Wam się nie podoba mój pomysł z kliknięciem "Pomogłem", bo czujecie się zagrożeni.

o Twoim poczuciu humoru nie będę dyskutował, to jedna z niewielu dziedzin, o której nie mam jakiegokolwiek pojęcia i mieć go z pewnością nie będę

nie dlatego, że nie chcę, mam szczerą chęć poznać, naprawdę, ale jest to awykonanlne

natomiast,

Drogi pietrekzbronami , poczułem się wielce zagrożony Twą propozycją,

szorty mi tak falują, że halny w chałupie

możesz wierzyć, lub nie, ale zagłosowałem na tak

jednakże bez jakiś tam wielkich ograniczeń, prawo do kliknięcia każdemu, w końcu demokracja

miejmy nadzieję, ze redakcja rzeczywiście szykuje odsłonę nowego forum, ktore mile nas zaskoczy, a pietrekzbronami w szczególności

czego sobie i Wam życzę

Zatroskany

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

Miszczu PROSTAK jesteś i już. Mam do Ciebie ogromną prośbę: nie pisz w moich wątkach, nie cytuj mnie i nie pisz mojej nazwy użytkownika.

...

Drogi pietrekzbronami

dziękuję za krytykę, z pokorą przyjmuję,

jednakże nie da rady nie pisać, to silniejsze ode mnie :-?

nie dość żeś z ELYTY to jeszcze uzależniony??? :o :o :o

Miszczu PROSTAK jesteś i już. Mam do Ciebie ogromną prośbę: nie pisz w moich wątkach, nie cytuj mnie i nie pisz mojej nazwy użytkownika.

Tobie się chyba coś człowieku pomyliło ......

Do wiadomości .... to jest forum PUBLICZNE ..... nie masz tu żadnego "swojego" wątku ..... każdy ma prawo pisać co mu się żywnie podoba ..... i nazdać Ci ile wlezie a Ty nie możesz nic zrobić .... PREZESIE FORUM D/S ELYTY..... :evil:

Jeśli Barbossa będzie miał ochotę wypełnić moją prośbę z góry mu Dziękuję oraz będę mu wdzięczny i tyle.

Zacząłem spokojną dyskusję z Nefer. Następnie zostałem zaatakowany przez daggulkę, póżniej dołączył retrofood i na końcu sSiwy12.

Ja tu od razu widzę KWA (Kółko Wzajemnej Adoracji). :lol:

Czy to oznacza, że już nigdy, przenigdy nie mogę z Tobą dyskutować ?

A z tym KWa to akurat baaaaaaaaardzo mocno trafiłeś kulą w płot, bo raczej poruszamy sie w różnych kręgach :)

Zacząłem spokojną dyskusję z Nefer. Następnie zostałem zaatakowany przez daggulkę, póżniej dołączył retrofood i na końcu sSiwy12.

A z tym KWa to akurat baaaaaaaaardzo mocno trafiłeś kulą w płot, bo raczej poruszamy sie w różnych kręgach :)

Tylko, że Wam się nie podoba mój pomysł z kliknięciem "Pomogłem", bo czujecie się zagrożeni.

A czym mieliby? Czy proponujesz wraz z wprowadzeniem nowego systemu przyznawania tytułów, odebrać stare?

No właśnie nie. Więc ciągle się zastanawiam dlaczego niektórzy tak bardzo mnie atakują.

No i wybacz,ale z daggulką się zgadzam. Nawet zakładając wątek, nie powinieneś go traktować jako "swój". No, może z wyjątkiem dziennika, bo tam nikt Ci bazgrać nie powinien. Reszta, to FORUM. Sama nazwa wskazuje, że jednak każdy może się wypowiedzieć.

Kiedy ja go nie traktuje jak swoją własność. Napisałem prośbę do Forumowicza i On może ale nie musi wypełnić tą prośbę.

Bardzo chętnie z Tobą będę dyskutować. Jesteś dla mnie inteligentną Forumowiczką potrafiącą realnie patrzeć na świat. Nie masz (przynajmniej tak mi się wydaje) z góry określonego punktu widzenia (często narzuconego przez innych).

No właśnie nie. Więc ciągle się zastanawiam dlaczego niektórzy tak bardzo mnie atakują.

i co wymyśliłeś?

może dotrze do Ciebie w końcu , że nie wiem jak inni , ale ja nie zgadzam się osobiście z Twoją pisaniną .... i wyrażam to co myślę po prostu....

i tak właściwie to jak Ci się zdaje ..... kto zaczął?

i co wymyśliłeś?

może dotrze do Ciebie w końcu , że nie wiem jak inni , ale ja nie zgadzam się osobiście z Twoją pisaniną .... i wyrażam to co myślę po prostu....

i tak właściwie to jak Ci się zdaje ..... kto zaczął?

Nikogo jako pierwszy w żaden sposób nie obraziłem. W temacie wątku poprosiłem o komentarze o moim pomyśle, a nie o tym jakie ja mam poglądy.

W tym momencie wystawiam jako pierwszy rękę na zgodę i proszę o komentarze i refleksje związane nie ze mną i moimi poglądami a moim pomysłem.

Nikogo jako pierwszy w żaden sposób nie obraziłem. W temacie wątku poprosiłem o komentarze o moim pomyśle, a nie o tym jakie ja mam poglądy.

W zasadzie jeśli chodzi o temat wątku - to gwoli ścisłości temat został przez Ciebie założony jako kontynuacja czy też zwieńczenie wcześniejszej Twojej pisaniny na różnych wątkach .....

Więc nie powołuj się li tylko na to co tu na tym wątku napisałeś - tylko weź pod uwagę to co pisałeś o Najlepszych Doradcach wcześniej .... ja pamiętam , że słowa były ostre .... inni pewnie także pamiętają......

W tym momencie wystawiam jako pierwszy rękę na zgodę i proszę o komentarze i refleksje związane nie ze mną i moimi poglądami a moim pomysłem.

Ok .... w porządku .....

Więc napisze co sądzę o Twoim pomyśle.....

Nie jest najgorszy ..... ale tylko wtedy kiedy nie będzie jedynym wyznacznikiem nadawania tytułów ...

Klikanie jest anonimowe ..... w związku z tym można przypuszczać, ze wystąpią nadużycia i nierzetelne podejście do tematu ....

Ja to widzę tak:

brać pod uwagę forumowiczów którzy klików mają najwięcej - a potem dać kandydaturę na forum pod rozwagę wszystkich forumowiczów ....

...A z tym KWa to akurat baaaaaaaaardzo mocno trafiłeś kulą w płot, bo raczej poruszamy sie w różnych kręgach :)

"raczej"

hmm, tu Stirlitz zamyślił się...

i tak mu zostało :-)

może jakaś integracja?

globalizacja, ruch w kierunku rzeczywistego KWA bądź sitwy sitw (sitew?)

przy okazji nadamy siobie jakieś bardziej ludzkie tytuły

w stylu Mistrz Mistrzów, Cesarz Forum, Forumowy Wszechwładca, Absolutne Absolutorium, Wszechnica Wszechwiedzy, Mózg Mózgów, Szara Doskonałość,

Imperator Forum, Guru Gurów itp

a po środku: Maleńkie Gerarium - czyli pietrekzbronami

pietrekzbronami, jeżeli czujesz się samotny i atakowany z każdej strony, to mogę cię przytulić

na moment

i zastrzegam - bez seksu

Takie luźne uwagi – wymyśliłem je sam . Naprawdę, nikt niczego mi nie narzucił, ani z nikim tego wpisu nie uzgadniałem.

1. Zawsze po jakimś reformatorze, przychodzi następny reformator i reformuje to co ten pierwszy zreformował. Potem przychodzi następny reformator i twierdzi, że „kliki” nie są miarodajne, bo wykonywane przez Klikę w rodzaju Elyty, PZPN, Najlepszych, KWA, Nietykalni, itp.

2. Nie mniej jednak, być może jest to jakiś pomysł, bo obecnie stosowany jest w zasadzie na uznaniowości Redakcji.

3. Czy to coś zmieni? Moim zdaniem nie – patrz pkt.1.

4. To forum jest trochę inne niż podobne. W czym różnica? Ano w tym, że porady (bardzo często eksperckie i precyzyjne) uzyskujesz całkiem za darmo.

5. Trudno wymagać od ludzi, którzy się tu udzielają aby podporządkowali się wymaganiom dotyczących sposobu wypowiadania swoich przemyśleń.

6. Z tego co mi wiadomo, wielu z tych Najlepszych, a „stowarzyszonych w epitetowych określeniach” udziela też wielu porad na PW.

7. Może rozwiązaniem byłby ściśle moderowany dział „Porady Ekspertów”, w którym z założenia byłyby tylko porady?

Zamiast podsumowania. Chcesz mieć tylko rzeczową poradę, bez komentarza – napisz na PW do Najlepszego lub „wybranego”.

Nikogo jako pierwszy w żaden sposób nie obraziłem.

To mi troszkę ciśnienienie podniosło :wink:

Wysłany: Sro, 17 Luty 2010 10:33 Temat postu:

j-j napisał:

pietrekzbronami napisał:

Przy okazji chciałbym poruszyć kwestię Tytułów dla Forumowiczów. Można zaobserwować w tym wątku, że Forumowicze z okazałą liczbą postów, tzw. ELYTA, bezsensownie wypisuje bzdury w wielu postach, a później cieszy się z tytułu. Tylko, że tytuł np. "Najpożyteczniejszy..." powinien być nadany za jakieś ZASŁUGI. Teraz pytanie do Moderatorów: czy jest możliwość (tak jak jest to na innych Forach) nadawać tytuły dla Forumowiczów za konkretnie udzieloną pomoc (ikonka "Pomogłem"). Wtedy tytuły byłyby w końcu za COŚ (a nie za NIC).

Niektórym początkującym to się w dupach poprzewracało, niby sympatyk a nie poczytał do końca jak się przyznaje tytuły co powinen był uczynić do 10 postów. Może Ci się nie należy ten sympatyk ... wiem wiem i tak masz w dupie co masz pod spodem.

DUPĘ to może ty masz, ale zamiast mózgu.

Gdy się nie ma co się lubi- to się lubi co się ma!

i to do wszystkich najlepszych....

Oczywiście mój błąd. Chodzi mi cały czas o Tytuły nadawane przez FM (a zgłaszanych przez Forumowiczów), jednak nigdzie nie mogłem znaleźć informacji o tym (FAQ i Regulamin).

Jeśli obraziłem kogoś z Elity- przepraszam. Cały czas miałem na myśli "Najlepszych...".

Gdy się nie ma co się lubi- to się lubi co się ma!

Po części zgadzam sie z Piotrkiem. Jest wiele osób na forum, które nie posiadają żadnego tytułu a udzielają mądrych rad. Nie wiele osób wie że jest taki wątek gdzie można zgłaszać swoje kandydatury do tytułu. Najlepszy przykład to Ren-Kon, który dopiero niedawno się o tym dowiedział . I wreszcie zajarzył skąd ma tytuł :lol:.

Może nazwanie niektórych kółkiem wzajemnej adoracji jest przesadą, ale czy nie ma w tym ziarenka prawdy. Zazwyczaj na wątek o nadaniu tytułu trafiają osoby które są często na forum i piszą w wielu wątkach ( duża ilość postów). Większość pisze bo ma konkretny problem i nie wgłębia się w inne działy forum. Dlatego nawet nie wie że może w ten sposób podziękować osobie która udzieliła jej rady. Czy nie jest po części tak że zgłaszającym jest osoba z dużą ilością postów ( bo umie poruszać się po forum), której została udzielona dobra rada. Poddaje to pod wasze zastanowienie.