Slawomir W 22.01.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Buduje D20 i jestem na etapie fundamentow. Jesienia zakonczylem prace na poziomie "0" a wiosna chce stawiac sciany i dach. Chetnie wymienie sie uwagami z osobami budujacymi ten dom. Wiem, ze nie jest zbyt popularny na forum, ale kazda uwaga bedzie dla mnie cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 17.02.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 WitamZaczynam budowę D20 jak tylko pogoda dopisze, tak więc na razie nic ci nie odpowiem.Masz jakieś zmiany w stosunku do oryginału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 18.02.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Musialem zmienic kat pochylenia dachu na 35stopni (takie warunki zabudowy dostalem z gminy) oraz przedluzylem garaz o metr. Buduje sciane 3 warstwowa (max25+10 welna+cegla modularna9) i rezygnuje ze stropu zelbetowego bo zrobie wiazary. To tak ogolnie, a jak na razie to mam juz wybudowane sciany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 18.02.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Witam, tez buduje d20, jak na razie jestem na etapie fundamentow a latem bede stawial sciany i dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 19.02.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Witam Ja miałem z dachem ten sam problem ale jak dla mnie 35 stopni to wychodzi trochę wysoki dach w stosunku do ścian - udało mi się załatwić " u nas " w urzędzie miasta zmianę warunków zabudowy odnośnie kąta nachylenia dachu i mam teraz 25 stopni. Takze zrezygnowałem ze stropu i będą wiązary. Także wydłuzyłem garaż oraz zeby mi wszedł w działkę mam 1 metr węższy ale za to o 1 metr dłuższy Sciana max plus 12 styropian plus DZ ( 1/2 maxa ) Zmieniałeś coś w fundamentach , jak sprawa ocieplenia fundamentów - na zewnątrz czy od środka ? P.S. Fajnie że jednak ktoś buduje ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.02.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 No proszę, jeszcze ktoś buduje D20, to fajnie. My budujemy hybrydę D20 i D20a, czyli w D20a zrezygnowaliśmy z poddasza, zmieniliśmy nachylenie dachu na 25st, czyli jak w D20 a wnętrze pozmienialiśmy kompletnie, bo zamiast garażu będą dwa pokoje. Acha, no i zadaszyliśmy taras W tej chwili mamy ściany i dach. Czekamy na poprawę pogody, żeby stawiać ścianki działowe. Ale tak w ogóle to ten projekt przewija się raz na jakiś czas przez forum. Wystarczy wpisać "D20" w wyszukiwarce i coś tam się pojawi Pozdrawiam budujących D20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 19.02.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Wiem, ze przez zmiane kata pochylenia dachu gubi sie proporcja domu i jedynym co moge zrobic jest podniesienie scian o jeden, moze dwa bloczki. Sciany fundamentowe mam trojwarstwowe (bloczek na plasko+10cm styropian+bloczek na sztorc od zewnatrz). I to juz mam zrobione, przykryte folia i obsypane ziemia. Co do innych zmian, to zamiast garderoby w holu (tej obok WC) zrobie spizarnie, jakis maly skladzik na klamoty nad garazem i nie jestem jeszcze zdecydowany jakie okna tarasowe. Mysle tez o wentylacji mechanicznej z rekuperatorem a w przyszlosci o solarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stangur 19.02.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Pilne poszukuje osób,ktore budują lub zbudowały K20.Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.02.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 K20???! Chyba chodzi o D20, nie? Jeżeli "Okazały" to musi być D20. Kilka osób go buduje, polecam wyszykiwarkę (wpisz "D20") było parę wątków na ten temat. Jeden nawet dopiero co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 19.02.2005 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Stangur Ja buduje, i jest to D20. Wybudowane mam na razie sciany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 27.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 WitamSkrytka zamiast garderoby - ciekawy pomysł.Umnie jest juz reku zaplanowany wraz z GWC.Jestem teraz na etapie przemysleń odnośnie ogrzewania - tradycyjne czy podłogówka ewentualnie mieszane , ale jak czytam ile to moze być problemów z podłogówką to mimo ewidentnych zalet mam mętlik w głowie.Odnośnie czynnika grzewczego to w ulicy brak gazu ale za to mam ciepłociąg z mozliwością podłączenia więc to prawdopodobnie będzie jedyny wybór. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 01.03.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Witam, Gregwlkp w jakich pomieszczeniach zostawiasz wentylacje grawitacyjna i gdzie zrobisz wywiew z reku? Ja planuje zrobic ogrzewanie mieszane, dam grzejniki w sypialniach a w holu, lazience i salonie podlogowka. Uzytkuje podlogowke od 13 lat i jestem bardzo zadowolony, system sie sprawdza. W ktorym miejscu umiescisz skrzynke bezpiecznikowa? Ja chce to zrobic w pomieszczeniu gospodarczym, tam tez bym chcial umiescic kociol i bojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 02.03.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 WitamWg. projektu brak went. mechanicznej w garażu, wiatrołapie, holu i korytarzu.kuchnia ma nawiew i wywiew, pokoje nawiew, gardroby, wc, łazienka, kotłownia mają wywiew.Czerpnia z boku garażuWyrzutnia ścienna z przodu garazu ( trochę mi sie to nie podoba)Centrala nad garażem.Skrzynka z bezpiecznikami prawdopodobnie w garażu.U mnie kotłownia bedzie prawdopodobnie służyć jako pralnia z uwagi iz tak jak pisałem na 99 % dom bedzie ogrzewany z ciepłociągu a ich wymienniki nie zajmują duzo miejsca. Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i kasia 28.03.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 My tez budujemy D20 , uwazajcie na bledy w projekcie !!! wyliczenia wiezby dachowej ktos chyba wziol z innego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawomir W 29.03.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Ja zdecydowalem sie na wiazary dachowe i mysle, ze oni to sobie wylicza jeszcze raz po swojemu. Jakie nne bledy znalezliscie? Podzielcie sie uwagami bo za dwa tyg. ruszam z chudziakiem i scianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i kasia 01.04.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Jezeli zaczynasz budowac d20 to zastanow sie nad powiekszeniem garazu , my juz mamy scianyi widze ze garaz jest za maaaly , mieszcza sie tam 2 samochody ale chyba malolitrazowe , my mamy audi a6 kombi i juz wiemy ze nie wjedzie do garazu (( , cale szczescie ze mamy duza dzialke bo bedziemy musieli stawiac jeszcze jeden garaz. AHA UWAGA NA WYLICZENIE STOLARKI - OKNA TEZ SA Z INNEGO PROJEKTU SA TAM 2 OKNA ZA DUZO !!!!!!!!!!! ( MAJA ONE CHYBA WYMIAR 90x150 ) , CHYBA ZE MAJA ONE BYC DO NOWO BUDOWANEGO GARAZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 18.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Właśnie rozpoczęliśmy budowę D20A i chętnie wymienie sie doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drchris 27.11.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Równeż rozpoczeliśmy budowę D20a, doświadczenia jak na razie niewielkie - za tydzień stan zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 27.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 U nas fundamenty wylane - z resztą czekamy do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drchris 01.12.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Podobnie u nas.Może jakieś zdjęcia na priva.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts