topmitop 20.02.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Mam domek parterowy bez piwnicy budowany jeszcze starym sposobem wykopany dołek w ziemi i zalane fundamenty doszedłem do wnioskuże przydało by się ocieplić fundamenty. Czytając dużo opini wybrałem, do ocieplenia bedzie najlepszy Styrodur tylko, że to rozwiązanie nie jest taniei dla zmiejszenia kosztów mam pytanie czy ocieplić do 60cm w głąb tak jak jest płyta styroduru czy o odkopywac aż do konca fundamentu zaznaczam ze fundamenty ma na 100-110cm wiec dłuższym bokiem styroduru i tak bym musiał go ucinać co jeszcze bardziej podraza całą operacje. Moje pytanie jest takie czy ocieplenie do 60cm jest wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 20.02.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Skoro masz fundamenty lane w gruncie to czeka cię kucie. Ale możesz zrobić też inaczej - możesz wykorzystać proszek poliuretanowy od pigeona - pewnie go jeszcze ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts