ewatop 20.02.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 już niedługo czeka nas przeróbka pokojuchcemy wstawić drzwi balkonowe żeby móc schodzic do ogrodupotrzebne nam będą schody na wys. ok 1mmyslimy o zrobieniu schodów drewnianychnapiszcie jak sie do tego zabrać i co radzicie w tej sytuacjiile stopni zastosowac? jak zrobić to najtańszym kosztem /kiedy bedzie teras, wiec schody maja byc tymczasowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 20.02.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Zmierzyc wysokosc, podzielic przez wysokosc schodow(15-20cm) i wyjdzie wam ilosc stopni. Wysokosc stopnia i glebokosc zalezy od waszych preferencji i oczekiwan. Najtaniej ze sosny i zaimpregowac, potrzebne beda dwa brusy i kilka desek 1.5 calowych. Mysle ze to wytlumaczenie nie jest zbyt obszerne i moze trudno zrozumiale ale jak mieszkacie blisko to moge pomoc na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 20.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 a nie lepiej zrobic z kostki moze byc granit lub inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.02.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 a nie lepiej zrobic z kostki moze byc granit lub inne ? Schody z kostki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 obzeza z krawznika a srodek kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 21.02.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 widziałem w innych dziennikach schody z kostki pięknie to wygląda, jak tylko się ociepli to będę demontował schody z betonu przy wejsciu i przy okazji podnose poziom bo niestety aktualnie pod plywa woda a jest to bardzo uciążliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewatop 21.02.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dzieki za odp. Carpenter78 orientujesz sie ile orientacyjnie będą kosztować takie schody? chodzi mi o materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 21.02.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Pewnie zalezy od rejonu i stolarza lub tartaku , mysle ze od 300 do 700 pln za wysuszony material ze sosny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewatop 22.02.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ja bardziej myslalam o zakupie w jakims markecie budowlanym myslisz ze w tartaku bedzie taniej? chciałabym kupić już gotowy materiał do montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 nie wiem czy się to przyda co wyslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 03.03.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja zrobiłem z kamienia piaskowca na podsypce z piasku i chudego betonu a potem spoinowane barwioną zaprawą cementową. Stopnie 30 cm dł i wys 15 cm, po 2 latach całkiem dobrze się trzyma. Myślałem wcześniej o schodach na ziemi przykrytymi betonową imitacją nieheblowanej deski do kupienia w większych marketach, ale mam trochę górek i taniej mi wyszły kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts