Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z nawiewaniem sniegu pod dachowke

Recommended Posts

Witam po ostatnich mrozach nawialo mi snieg pod dachowke i powiem ze nawet sporo . Gdy zaczeła sie odwilz 2 dni temu okazalo sie ze jest pare miejsc gdzie zaczela przeciekac membrana ( Aquatec 150) generalnie na łaczeniach krokwi z kontrlatami i zacieka po krokwi mam takie 3 miejsca . Dzis bylem sprawdzic te miejsca i wszystko jest suche !! Dodam tylko ze wczesniej gdy padal deszcz i byly ulewy nie mialem takowego problemu . Wie ktos co mozna teraz na to poradzic?? Dodam tylko ze nie mam jeszcze wykonanego ocieplenia poddasza . Z gory dziekuje za odpowiedzi i porady POZDRAWIAM :roll:

piterazim

Wielkie dzieki!!! :D

Jak zrobi sie cieplej To czekaja mnie poprawki i usczelnienia membrany :oops:

W tej chwili membrana ułożono do rynny , moim zdaniem gorsza wersia ułożenia wiec zmienie to i ułoze ja pod rynne ( lepszy spływ topmiejacego sniegu)

Niestety nie zastosowalem tasmy uszczelniajacej pod kontrłaty i teraz mam 2 miejsca w ktorych przecieklo . Nie jest to duzy przeciek , no ale jest .

Zastanawiam sie tylko czy welna od tak malego przecieku raz na rok , (zakladajac ze za rok tez bedzie -20 i mocne wiatry ) moze zaczac gnic czy cos?? Zaznaczajac ze po 2 dniach po przeciekach ani sladu .