Venus_m 09.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Kurcze z tymi grubosciami to jest super pomysl, widzialam takie wykonanie w jednej z knajp i wygladalo to mega ladnie Dodatkowo codziennie przechodze obok jednej knajpy ktora na zewnatrz ma takie jakby pogniecione kwadraty roznej grubosci - teraz to juz na pewno bede o tym myslec!! Tym samym chyba problem wygladu sypialni sie rozwiazal - jednak bardziej czuje nowoczesnosc i minimalizm niz shabby chic Dzieki Akashaj, dodam tylko ze dzien w dzien podgladam co sie u was dzieje Czy pod mikrofala macie szuflade na "cieple" talerze? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 10.11.2010 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Przyznam że klimat wnętrza w nowoczesnym stylu jest nie tylko ładny ale też praktyczny i na czasie . Ma niestety jedną ogromną wadę wysoką cenę .Jak na złość to co jest proste i banalne jest najdroższe- a prostotą charakteryzuje się nowoczesność i minimalizm. Mam często okazję to doświadczyć na własnej skórze choćby głupi beton . Nasi rodzice za głowę się łapią że nasze pokolenie wydaje majątki na beton , białe szafki i widoczne stalowe podciągi, a czarny kolor to dla nich nie kolor Ja i mój luby świetnie odnajdujemy się w takim klimacie, ale ciężko jest przezwyciężyć pewne techniczne sprawy ( dom z lat 30 ) no i kwestia finansowa. Dlatego styl moich wnętrz nazwałabym nowoczesnym z nutką klasycznej fantazji. Dziś trochę ubolewam że na podłodze nie mam wylewki betonowej a w oknach aluminiowych profili ale cóż może kolejną budowę zrobię w pełni na miarę moich oczekiwań . Tak marzy mi się kolejna przygoda. Dziś jednak muszę skupić się na tym co realne . W piątek jadę załatwić mój prezent urodzinowy od rodziców- tradycyjnie drzewka i może trochę szmaragdów. Urodzinowy prezent od męża jechał we wtorek (po 2 m-ca umawiania się na wkopanie ) i co zrobili inteligentni inaczej - ścieli trakcje moim platanem Tak, więc nadal nie mam mojego drzewa. Na domiar złego Pan z Anegre ponownie obiecał " na bank " szafka będzie w następnym tygodniu. Zastanawiam się w jakim banku trzyma on pieniądze ? Od dziś mam długi weekend i muszę zaplanować jak pożytecznie spędzić czas. Chcę zabezpieczyć moje magnolie , tylko zastanawiam się czy tekturą czy sianem mam to i to więc maże podwójnie? posadzę też moje piątkowe nabytki, a w domu będę robić z mężem zabudowę dla lodówek. Oboje zrezygnowaliśmy z trzeciego elementu tzn. winiarki z uwagi na koszt- szkoda bo jest rewelacyjna , ale w zamian zrobiłam projekt integralnej z chłodziarkami szafki na wino. Tak ad hoc jeżeli ktoś ma wolną ścianę w kuchni i lubi wina to widziałam półki , które prostotą biją na łeb na szyję inne. PRZEPIS : wolną ścianę okładamy drewnem i w odstępach ok. 7-8 cm wbijamy kołki drewniane do tej ściany ( prostopadle ) półka powinna wyglądać jak jeż tylko z regularnymi wypustkami. między kołki ustawiamy poziomu butelki z winem. ( przykład na stronie ANEGRE ) . Chciałam coś takiego u siebie ale brak mi wolnej ściany w kuchni ( a może zrobić w salonie?) W poniedziałek mąż wyciągną mnie na zakupy ( wiem, że to dziwne - no bo jaki chłop chce na zakupy?) . Wszędzie były oznaki zbliżających się świąt i przyznam na samą myśl miękną mi kolana -kocham święta:) :) Znalazłam kilka ozdób na choinkę które muszę mieć - są to reniferki we FLO -cudne.polecam. W głowie mam już obraz trzymetrowej choinki srebrno różowo czarno białej. Muszę jeszcze znaleźć kule z wikliny o średnicy ok 12-15 cm - nie mam pojęcia gdzie tego szukać - może zrobię sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 10.11.2010 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ps.pod mikrofalą jest szuflada do podgrzewania . jeszcze nie korzystałam i nie bardzo mam pomysł jak i do czego ale dzięki niej jest symetria . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 12.11.2010 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Z zakupów nici, nie mam drzewek ani tuj. Dziś objechałam tradycyjnie sklepy budowlane i zobaczyłam kopie lamp , które kiedyś mi się bardzo spodobały , tyle że ich cena wynosiła coś coś koło 2.300 zł ( w boconcept )nie do zaakceptowania .Te co znalazłam w castoramie są prawie identyczne , a na allegro kosztują 10 x mniej niż oryginał. Nie są wprawdzie tak piękne ale cena do mnie przemawia. http://img830.imageshack.us/img830/8775/bredayrandolzm.jpg Myślę ,że pasuje ona do nowoczesnego wnętrza. Już sobie je wyobrażam nad stołem dwie ażurowe kule.A pro po stołu- właśnie mój luby przycina nogi i jutro gotowe elementy będziemy skręcać ot taka prowizorka. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 13.11.2010 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dziś rozpoczęliśmy pierwszy etap zabudowy lodówki .Nie jest ona prosta fabrycznie co utrudniło nam zadanie ale udało się . Oto ona moja garderoba na spożywkę :) :) http://img696.imageshack.us/img696/3822/lodwka.jpg Jest bez zbędnych bajerów typu wyświetlacz, barek itp. Długo takiej szukałam ,wszystkie inne miały mnóstwo " czegoś " na frontach- a ja kocham prostotę. Obok z prawej będzie półka na wino , a wszystko ujmę w ramę lakierowaną na biało. Całość będzie stała na podeście . To dość wygodne rozwiązanie -mam też nadzieję że estetyczne! Plan na kuchnię został wg. mojej oceny wykonany w 70 % . Brak nadal czarnej granitowej wyspy , jest tymczasowo płyta meblowa. Znalazłam piękny granit nazywa się ( chyba ) GOBI -jest matowy mimo wypolerowanej powierzchni i ma czarniejsze kropeczki . Cena nie zachwyca, ale tak sobie myślę że chyba nie chcę tańszego- absolut black - bo byłaby to kolejna połyskująca tafla w kuchni ,a są już meble, lodówka kafle. Brak też okapu, jak ostatnio smażyłam rybę jechało jeszcze dwa dni. Muszę jeszcze popracować nad oświetleniem - na ścianie wiszą kable pod kinkiety . Same lampki już wybrałam( chors - cubic -aluminiowe ). Potrzebuję sześć sztuk : dwie do kuchni , jedna do salonu i trzy do holu. Myślałam też o zmianie zlewu bo jest beznadziejny ( alveus line) , płytki niestabilny i co najważniejsze brzydki .Chcę czarny konglomerat obojętnie jakiej firmy byle by wymienić. Ciesze się że oddałam pierwszy ( teka quadro ) bo czuję że ten też by mnie drażnił . Obecny łatwiej będzie zmienić bo nie kosztował dużo - nie będzie szkoda kasy . Może sprzedam na allegro ??? Wrzucam parę zdjęć poglądowych. http://img237.imageshack.us/img237/6835/kuchnia2zm.jpg http://img831.imageshack.us/img831/7268/kuchniazm.jpg[/url Za górnymi szafkami nic nie dałam bo zżarły mnie pomysły i do reszty zgłupiałam co będzie najlepszym wyborem. Wpierw myślałam o zdjęciach w różnych wymiarach -taki kolaż- w czarno białej kolorystyce, zakrytych szybą. Następnie stwierdziłam że zdjęcia zamienię na płytki starej cegły ( niessen- mają przepiękne płytki i cegły widziałam na żywo -polecam ) i też dam za szybą. Później zmieniłam koncepcje na płyty betonowe, je na płytki trubądzin macieja zienia ( te imitujące czarnego krokodyla ) , w kolejnym zamyśle całą ścianę chciałam obłożyć fornirem imbuły (tej co mam już we wnęce wyspy ) Dziś skłaniam się w kierunku najprostszego rozwiązania czyli paneli z czarnego lakobelu pod i nad szafkami. Widać że brak mi zdecydowania . I co najważniejsze brak gadżetów co tkną życie w tą kuchnię . Znalazłam już dawno ale dziś wkleję . Może rodzina będzie przeglądać to forum - a że zbliżają się święta - zaczerpnie pomysłów na prezenty . Szczerze kochająca żona, siostra i córka :):) http://img560.imageshack.us/img560/359/misa2.jpg http://img529.imageshack.us/img529/8791/slipieprz3.jpg http://img585.imageshack.us/img585/3615/slipieprz4.jpg http://img130.imageshack.us/img130/8808/taca.jpg Tą tacę postawię na stoliku w salonie a na niej różnej wielkości świeczki. To stolik http://img809.imageshack.us/img809/4339/telefon128zm.jpg Ma on tafle czarnego szkła i wszystko co nanim stoi wygląda zarąbiście myślę że taca ze świeczkami również będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Od czego by tu zaczac... Pieprzniczki/ solniczki diabelkowo-aniolkowe wymiataja Sama wpisze to na liste do Mikołaja. Lampa o ktorej myslisz nad stol sliczna, prosta dosyc kontrowersyjna ale mi sie podoba - sama w podobnym stylu planuje lampe w jednym z pokoi i znam te narzekania ze strony rodziny, a dlaczego u was tak? u cioci Basi to jest tak i tez jest pieknie (wszechogarniajacy bezyk na tapecie ) Lodowka fajna, sama szukalam bez zbednych bajerow, bo moim zdaniem szpeca, ale wydaje mi sie duza rozmiarowo, wiec pewnie u nas odpadnie. Co do pomyslu na ta sciane z winami to wiem o czym piszesz, bo tez o tym myslalam, jednak zwolennikiem sprzatania nie jestem wiec narazie sobie darowalam. Odnosnie scian kuchennych i tego co na nich Pomieszkaj, pouzytkuj i wtedy na pewno dokonasz dobrego wyboru. Narazie za duzo pomyslow i nawet jak sie na cos zdecydujesz to bedziesz myslec...kurde a moze ten krokodyl zienia bylby jednak lepszy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.11.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Z zakupów nici, nie mam drzewek ani tuj. Dziś objechałam tradycyjnie sklepy budowlane i zobaczyłam kopie lamp , które kiedyś mi się bardzo spodobały , tyle że ich cena wynosiła coś coś koło 2.300 zł ( w boconcept )nie do zaakceptowania .Te co znalazłam w castoramie są prawie identyczne , a na allegro kosztują 10 x mniej niż oryginał. Nie są wprawdzie tak piękne ale cena do mnie przemawia. Myślę ,że pasuje ona do nowoczesnego wnętrza. Już sobie je wyobrażam nad stołem dwie ażurowe kule.A pro po stołu- właśnie mój luby przycina nogi i jutro gotowe elementy będziemy skręcać ot taka prowizorka. :) Witam, podpatruję Twój piękny dom. Niesamowity budynek. Szczęściarze z Was. No i odważni jesteście na maksa. Mam pytanie dotyczące lampy - czy oryginał to OctoLamp? Ja myślę o tej lampie i cena też do mnie nie przemawia - czy możesz mi pomóc w odnalezieniu odpowiednika na allegro, bo mam z tym kłopot? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 17.11.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Dziś przywieźli platana miał być - w ramach rekompensaty za poprzedniego - wyższy i grubszy , a zobaczyłam na podwórku jakiegoś chabazia . Jutro zrobię burdę ( tzn wyślę męża i powiem co ma przekazać ) VENUS_M - dzięki, też myślę o tym krokodylku , muszę coś wybrać bo w kuchni łyso . Wpadłam jeszcze na pomysł aby część nad i pod szafką posmarować klejem do kafelek -zrobić taką szarą strukturę w pasy. Czuję że jestem już blisko wyboru , w końcu zbliżają się święta. Sama uważam że lampa jest "inna" ale w pozytywny sposób. Ten electrolux tylko tak wygląda ma 120x1780 cm tyle że stoi na cokole 25 cm .Sprawdź sobie na stronie samsunga lodówkę RST05STTS ( chyba taki numer) To jest nowy model i nie ma zbytecznych gadżetów , cena jest super! To była moja alternatywa dla dzisiejszej. anula05 - lampa jest na allegro za 233 zł i nazywa się Żyrandol Breda. występuje też w wersji breda 3 -typ nad stół. Fajnie wygląda z taką gigantyczną żarówką z mlecznego szkła. P.S. VENUS_M pozdrów mikołaja ode mnie :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.11.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Akashaj struktura to dobry pomysl estetyczny, jednak pomysl nad funkcjonalnoscia - bedzie sie pryskac od gotowania a tego niczym nie wyczyscisz P.S. Zostalam oficjalnie zarazona krokodylim wzorem od Zienia i nie wiem co ja poczne jak miec nie bede Ile kosztowala wasza zabudowa kuchenna bez sprzetu agd? I jakie macie okucia? Edytowane 18 Listopada 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 18.11.2010 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 VENUS_M - Cała kuchnia to koszt 21 tyś zł., wysoka zabudowa jak mi kiedyś wyceniono to 7.5 tys ,( nie potrafię dokładnie wyróżnić zabudowy w kosztach) . Wydaje mi się że i tak koszt jest minimalny w porównaniu z wycenami u innych producentów - np. Atlas i Wrzosowa prawie tą samą kuchnię wycenili na ok. 50, a Rust na 55 . Chyba ich pokręciło- to tylko meble. Co do okuć to nie wiem co to jest w kuchni- srebrne ? - wiem że szuflady to tradycyjnie blum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.11.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Dziekuje za info. Ja najtansza wycene kuchni jak narazie mam na 18,5 tys i mysle ze taniej nie zejde. W wawie w renomowanych firmach w centrum zaspiewali mi 60 tysiaczkow Tak okucia to to srebrne jak otwierasz szafki itd. Blum czyli najlepsze na rynku , tez planuje miec ich okucia Ile zrobilas szuflad i czy uwazasz, ze to za duzo za malo? Co bys zmienila ewentualnie, jezeli cos takiego jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 19.11.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 szczerze to nic bym nie zmieniła jeśli chodzi o meble . Mam 12 szuflad 90x 37 ,i 2 szuflady 85x 12 . Jedyne co mnie zastanawia to wypełnione szuflady ( po brzegi ) zastawą na folderach, bo tak naprawdę chyba żadna szuflada nie jest w stanie znieść takiego ciężaru.Dlatego szuflady poleciłabym płytsze niż moje , bo i tak nie wypełni się ich po brzegi. Co do zabudowy wysokiej to nie mam jej w środku jeszcze zorganizowanej.Planuje póżniej zrobić tam same szuflady ikeowskie . Natomiast jeśli chodzi o jakość to wszystkie chodzą jak po maśle, domykają się same , otwierają bez oporu. Mam w szufladach ukryte uchwyty , które w 100% spełniają moje oczekiwania- szafki dzięki nim się nie brudzą ,ręka łatwo się mieści ( aluminiowe listwy ukryte za frontami) jutro porobię jakieś fotki z bliska. Jedyny ból -to świadomość z jaką łatwością odprysnąć może lakier .A szuflad nigdy nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 dziekuje za odpowiedz Bede czekac na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.11.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Hallo, co sie u was dzieje? Zdecydowane co bedzie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 27.11.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Oj jak tu fajnie.Mogę spytać co to za lodówka, co to za panete(te białe prostokąty) i co to za płytki betono-podobne o których pisałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 27.11.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Przez ostatni tydzień mieliśmy mały zastój. Brak finansów i brak chęci spowodowały małą przerwę w dostawie. Od wczoraj coś drgnęło . Do ogrodu wkopaliśmy (tzn. panowie z ogrodowej pasji ) platana . Nie tam gdzie pierwotnie chciałam ale w nowym miejscu też wygląda atrakcyjnie. Z uwagi na przygody z poprzednim drzewkiem panowie zobowiązali się dostarczyć nam jeszcze jedno po kosztach. Będę mieć dwa , drugie za pół ceny . Do domu nieśmiało wkrada się stół czeka mnie dziś bejcowanie a następnie lakierowanie i do świąt powinnam zdążyć . Muszę jeszcze kupić lampy nad stół - na bank będą te ze zdjęcia. Ostatnio zastanawiam się też nad łóżkiem bo jak mam być szczera -to na materacu dłużej nie pociągnę. Chciałabym proste z zagłówkiem. W lutym będą przeceny w boconcept więc może tam coś znajdę . E-mól lodówka to electrolux ( erp34900x i eup23900x ) , kafle tagina , seria fucina ,a panele to malowany mdf miło mi że się podoba -pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.11.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Powtorze sie jezeli napisze, ze czekam na fotki stolu i lamp i kazdego innego detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 28.11.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 te panele to sama fazowałaś, szpachlowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 29.11.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 e-mól to zwykła płyta mdf 6mm pocięta na kwadraty i przyklejona w1cm odstępie, czysta robota bez gipsowania i szpachlowania. Dziś przez te mrozy odeszła mi ochota na roboty w domku. Temperatura w środku z 21 stopni spadła do 19 stopni. Piec nie daje rady , a za oknem tylko -5 stopni. Co zrobię jak przyjdzie zapowiadana zima stulecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.12.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 a macie ogrzewanie podlogowe? U nas ukrop jak nie wiem, musielismy wylaczyc obiegi, zeby glazure mogl glazurnik ukladac....na zewnatrz -18 c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts