Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A.K. NASZA MAŁA REZYDENCJA

Recommended Posts

Mieszkam już od trzech tygodni w moim domku i padam ze zmęczenia. Cały czas jest coś nowego do roboty, a z mężem obiecaliśmy sobie , ze wprowadzimy się gdy będzie wszystko gotowe. I duuuupa. Nadal brak umywalki w łazience, stoi tam tymczasowo gustowna miska , a w kuchni brak lodówki . Ten problem niedługo rozwiąże się sam ( zima nadchodzi ) ale co zrobimy na wiosnę?

W ostatnim czasie wzięłam się ostro do roboty - 2 tyg. urlop- i mam pomalowane blaty , wykończone na gotowo ściany , pomalowane stare krzesła i kilka innych drobnych robót które spędzały sen z powiek. Jutro mam ambitne plany dot. łazienki. Zamówiłam szablon i chcę pomalować wzory na ścianie liczę że wyjdzie super ale to się okaże

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś chciałam sfinalizować zakup lodówki i zamrażarki electroluxa , znalazłam nawet sklep z ofertą rat na 0 %. Nosiliśmy się z tym zakupem od ponad roku . Mąż chciał zwykłą side by side , a ja moją ukochaną . I nie mogę uwierzyć ale dziś o 11.34 ktoś sprzątną mi ją sprzed nosa. nie ma jej już dostępnej (brak mi słów- zalewam się łzami). Ktoś mógłby rzec będzie później, tak ale już nie w tak korzystnej ofercie. I znów wracam na ziemię.

to ta?

http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=56&bid=56458

z tego co widze,to tez kredyt jest zero,natomiast placisz koszty kredytu

w euro z tego co widzialam kosztowala 3299,czyli ta roznica poszlaby na koszty tego kredytu...

troszke wyszloby drozej,ale moze warto gdzies jeszcze poszukac

edit eeee i dostawa drozsza...rzeczywiscie nie widze lepszej oferty od euro...

Edytowane przez prawdziwy.anika

Dziś posprzątałam kuchnie i dokończyłam wzór z szablonu w łazience. W kuchni nadal brak ( oprócz chłodziarki ) efektu zamieszkania i jej użytkowania . Ostatnimi czasy wybieram doniczki na okno w kuchni już 5-krotnie kupowałam i oddawałam doniczki w castoramie i ciągle mam wątpliwości. Mój problem ni jak się ma do budowy ale jestem kobietą i nawet kolor siatki w oknie jest dla mnie dramatem - bo dlaczego nie ma brązowych. A tak poważnie teraz dopiero widzę jak wiele w domu brakuje . Mam śliczną kanapę (dla mnie śliczna ) ale nie ma efektu bo stoi na tle ściany (białej gładkiej, nudnej ). Chciałam panele drewniane ale cena 8000 sprowadziła mnie na ziemię, więc wymyśliłam panele z mdf takie jak w sypialni tylko w różnej grubości i jedne panele mat inne połysk, ale to też zbyt statyczne więc może przekonam lubego by cały zabieg urozmaicenia ściany poszedł nie tylko w stronę struktury ale i koloru. Mam taki pomysł aby ww panele zrobić w melanżu kolorystycznym np. panel fornirowany orzech , biały, czarny , latte, itp.i do tego wszystkiego w różnych grubościach. Na tym tle kanapa powinna zostać podkreślona ( mam nadzieją że nie zdominowana ) a tak wygląda w sypialni wersja uboga :

http://img840.imageshack.us/img840/898/telefon097zm.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A teraz zaprezentuje moją gustowną umywalkę o której już wcześniej wspominałam

http://img41.imageshack.us/img41/8434/dsc03705zm.jpg

Pan z ANEGRE obiecał szafkę z umywalką do 5.listopada ( nie zaznaczył którego roku więc ma jeszcze wyjście)

A to moje blaty w kuchni i mój wkład w ich wygląd :

http://img823.imageshack.us/img823/8458/dsc03717zm.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/826/dsc03741zm.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/7783/dsc03739zm.jpg

Co myślicie o tej desce w łazience na której jest zamontowany kran prawda że paskudna - ni to nowoczesność ni to rustik . Próbuje przekonać męża że jednak mozaika stalowa dune metalic silver jest odpowiedniejsza a on ciągle że drewno to klasyka - zgoda w średniowiecznym zamku !!!!!!!!!!!! Ja tam mam szaro -biało- czarno nic tego nie ociepli więc po co tam na siłę pchać drewno tylko zaburza harmonię i spójność tego wnętrza - zgodzicie się prawda.

proszę niech mnie ktoś pocieszy i powie że ta wersja forum jest tylko przejściowa albo że mi komp nawala.

Rozjechał Ci się układ strony??

Gratuluję postępów, dom zaczyna nabierać charakteru :)

Akashaj, czy udało Ci się nawiązać współpracę z tą firmą od dużych drzew? Staram się od tygodnia dojść z nimi do ładu i nie bardzo nam wychodzi ;)

Dzięki za pochwalenie moich kafli długo o nie walczyłam z mężem. Gdzieś przeczytałam że były hitem targów w mediolanie w 2009r i do dziś nikt ich nie skopiował. To niestety wpływa na ich cenę , ja kupiłam tylko 12 sztuk .( sprzedawane są na sztuki , i wyglądają jak podrasowany beton ). Dziś przyjechały zakupione w czwartek chłodziarki . Jestem w siódmym niebie, są cudowne ,proste eleganckie zupełnie nie jak lodówki. Wzieliśmy je na raty 0% -Ha Ha Ha przymusowe ubezpieczenie 1344 zł.

Wybłagałam męża o moję lodówki czas na okap. Planowaliśmy mirabille electro ale jest już chyba w każdym domu i opatrzyła mi się więc może faber drop ( czarny ) jest nowoczesny i cool. Jeżeli ktoś go ma to proszę o kilka słów np czy robi dużo hałasu.

Orvis dzwoniłam do pleszewa w lecie i powiedzieli mi że drzewa sprzedadzą mi późną jesienią z uwagi na koniec wegetacji ale mogę zarezerwować w każdym momencie. Co do cen to nie są rewelacyjne znalazłam kilka tańszych drzew w zielonym siedlisku ( wrocław ). Wybieram się tam na dniach(do pleszewa ). Szukam dębów czerwonych a wiem że je mają ( jestem niecierpliwa , a one mają roczny przyrost 1 m ) Jak będę wiedzieć coś więcej napiszę.

Też tam dzwoniłem. W przyszłym tygodniu mają nam posadzić brzozy i jeden dąb czerwony :) Co do cen to trudno się jednoznacznie wypowiedzieć. W innej firmie za brzozy 5 metrowe z posadzeniem, dostaliśmy ofertę za sztukę taką jak w Pleszewie za 5 sztuk ;)

Szkoda, że już liście opadły, bo bym wyskoczył do Wrocławia pooglądać co tam mają, autostradą to godzinka jazdy...

Nadal jestem w euforii z powodu moich lodówek. Członkom rodziny się nie podobają , ale co tam ja jestem zachwycona ! nie mam kabla usb do aparatu więc nie pokażę fotek.

Cały dzisiejszy dzień spędziłam na przeglądaniu dzienników innych forumowiczów i zastanawiam się jak to możliwe , że prawie każdy kończy rozpoczęte prace tzn. jak kuchnia to ze wszystkimi detalami jak salon to w pełni skończony , a ja tkwię w martwym punkcie. Mój salon nic się nie zmienił od czasu wstawienia kanapy w lipcu /sierpniu. Kuchnia no trochę naprzód lecz z oporami - wszędzie wiszą kable ,na domiar złego strzeliły mi wszystkie ledy na suficie. Mąż oświadczył, że ta wersja ( stan na dziś ) ze względów finansowych musi mi starczyć na najbliższy rok lub dwa!!!!!!!!!!!!! A tak zapytam czy wszystkim ledowe żarówki świecą tylko w części i co jakiś czas gasną całkowicie by po dwóch dniach ponownie się zapalić - to jakiś sposób na oszczędność energii ??????????Mogli by ostrzegać na opakowaniu,że mniejsze zużycie jest dlatego że nie świecą.

Salon w lipcu / salon dziś :

http://img51.imageshack.us/img51/4700/telefon150zm1.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/2092/dsc03691zm.jpg

Tak wiem na zdjęciu niżej brak kurzu na podłodze. i włośnie o tym mówię -brak zasadniczej różnicy. W salonie brak wykończenia zabudowy TV. Miała być biała plexii na całości , a na ścianie za kanapą coś jak w sypialni :

http://img831.imageshack.us/img831/898/telefon097zm.jpg

Pod stolikiem chcę czarny dywan , ale każdy mi odradza , że za czarno będzie . W salonie na razie zagospodarowałam jedynie część wypoczynkową z jadalnią ( właściwą )wstrzymam się . Od rodziców wzieliśmy krzesła a w czwartek misiu zbije sam stół . Taka prowizorka będzie musiała nam posłużyć dobre dwa lata( koszmar kanapa boconsept i stół zbity z kantówek i mdf-u : ) )

Co do kuchni to są w pełni meble i sprzęty za wyjątkiem okapu, ale tu będzie trudniej , bo mąż wychodzi z założenia że okap to taki najtańszy element w kuchni ( wg. niego tak do 1000 zł). Jak mu oświadczyłam że mirabilla to miał lekki zawał do dziś się oswaja . Niestety mi się opatrzył i nie wiem jak mu powiedzieć że jestem na etapie czarnego drop ( chyba faber ) - mam nadzieję że przeżyje!!!!

Jeśli chodzi o sprzęty agd to są nawet ok

http://img602.imageshack.us/img602/1372/dsc03696zm.jpg

Mikrowela jest super , może to dla tego że wcześniej nie miałam (nigdy ) , piekarnik też polecam, natomiast do wszystkich kupujących ta płyta indukcyjne to moje przekleństwo.

http://img593.imageshack.us/img593/5610/dsc03695zm.jpg

Zmniejszając moc grzewczą wydaje dziwne dźwięki coś w rodzaju piknięć tylko bardziej wkurzających i ciągle się wyłącza -wystarczy tylko najechać przez przypadek dłonią na sensor .

Jeśli chodzi o moje eksperymenty malarskie w łazience ( z szablonem ) to wyszły rewelacyjnie .W łazience nadal brak umywalki mimo , że Pan z ANEGRE obiecał na bank cytuję, będzie do piątku 05.11 nie dodał którego roku- i do dziś nie mam , mam też problemy by się dodzwonić. Nie brak też kłopotów z moim urodzinowym prezentem ( platan ) od początku września mi go przywożą. I nic. Kolejny raz obiecali , że w poniedziałek . Tak się zastanawiam czy oni przypadkiem nie zwlekają dlatego że usechł . Byłam jakiś czas temu w tym sklepie i mój platan coś jakby niedomagał. Mam nadzieję że po prostu wcześniej niż inne drzewa zgubił liście. Jest gwarancja roczna więc jest jakaś nadzieja.

Akashaj moim zdaniem na tak ciemnych panelach czarny dywan nie bedzie pelnil zadnej funkcji estetycznej - poprostu sie zleje. Mialam okazje korzystac kiedys z czarnego dywanu i nigdy wiecej, paproszki widac jak nie wiadomo co! :)

Bardzo podoba mi sie wasza sciana w sypialni - ta biala. Chyba zgapie tez do siebie, jezeli zdecyduje sie na pikowany zaglowek lozka ;)

Na wspomnienie o kaflach udajacych beton z lazienki z gustowna umywalka mam az dreszcze i od razu pragne je przytulic do siebie :)