budowlaniec1402 21.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam. Mam pytanie. Wie ktoś może ile mniej więcej wyniesie robocizna budowy domu w surowym stanie, bez dachu. Wymiary to 11 na 10 m. W województwie małopolskim. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawietz 04.03.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja buduje dom o powierzchni zabudowy 150m^2. Koszt robocizny bez dachu czyli fundamenty, mury parteru, płyta, mury poddasza, wienieć - 30 000. Krawietz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 19.03.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam. Mam pytanie. Wie ktoś może ile mniej więcej wyniesie robocizna budowy domu w surowym stanie, bez dachu. Wymiary to 11 na 10 m. W województwie małopolskim. Proszę o odpowiedź. Wszystko zależy od tego jaką Pan weźmie Firmę ... Są Firmy co wybudują Panu ten Dom za 60.000zł , a może Pan znaleźć ekipę która zrobi go Panu za 40.000 . Osobiście polecam szukać Firmy z Przeszłością . Na dzień dzisiejszy jest dużo pseudo ekip które robią po prostu popelinę . Dom to inwestycja na całe życie , także proszę się zastanowić . Pozdrawiam Marcin.L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neofik 20.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Trzeba uważać bo ja małem ekipę która mi dała wycen na same fundmenty 50000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 20.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Niestety , ale trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 22.03.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 budowlaniec1402 napisał Wie ktoś może ile mniej więcej wyniesie robocizna budowy domu w surowym stanie, bez dachu. Wymiary to 11 na 10 m. W województwie małopolskim Lubię takie wątki Ludzie czy wy nie zdajecie sobie sprawy że wymiar domu to nie wszystko ? takie budowanie na odległość można przyrównać do leczenia zębów przez internet, ciekawe kto Ci napisze dobrą cenę i poprawny kosztorys ?? ani nie wiadomo jaki projekt ani jakie grunty i lokalizacją ale koszty chcemy znać, nie prościej to zaprosić kilka ekip, powiedzieć aby zrobili wycenę niż zaśmiecać to forum takimi tematami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert J 22.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 takie budowanie na odległość można przyrównać do leczenia zębów przez internet: hehe dobre:) Myślę że kolega po prostu chciał zapytać o cenę standardowego domu bez udziwnień. W WLKP to koszt około 30-35k za dom na w miarę płaskim i otwartym terenie, dom w rzucie prostokąta, 2 ściany nośne w środku, 2 kominy po 3 kanały zakończone klinkierem, strop "teriwa", ściana kolankowa 80cm i 2 szczyty, ścianki działowe na parterze. Cena nie obejmuje przygotowania terenu czyli zdjęcie humusu, schodów zewnętrznych i wewnętrznych, tarasu, ścianek na poddaszu (ze względu na utrudnienie pracy ciesielskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfateo 23.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Okolice Wrocławia to mniej więcej 25-30tys zl. Parter + poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 31.03.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wie ktoś może ile mniej więcej wyniesie robocizna budowy domu w surowym stanie, bez dachu. Wymiary to 11 na 10 m. Zależy czy parterówka, czy 30-piętrowy biurowiec w centrum miasta Normalny, prosty dom parter+poddasze o tej powierzchni zabudowy powinien się zamknąć z robocizną SSO bez dachu w granicach 20-25 tys, patrząc po cenach podwarszawskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts