Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kilometrów macie do pracy od domu??

Łukasz789

Ile km dojeżdżacie do pracy??  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile km dojeżdżacie do pracy??

Recommended Posts

ja codziennie pokonuję trasę ok 50km w jedną stronę. Nie jeżdzę samochodem i jestem zdana na dojazdy z kimś lub komunikację zbiorową.

Dojeżdżam już tak prawie 3 lata i jest to do przeżycia.

Ale gdybym znalazła podobną pracę bliżej to nie zastanawiałabym się długo...

Najbardziej wkurzające w tych dojazdach jest marnotrawstwo czasu. Dojazd codziennie w obie strony to 2,5 h.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paula1122: Jeśli tylko podczas podróży możesz usiąść to znaczy, że możesz zająć się książką, przeznaczyć ten czas np. na naukę języków obcych, albo o lie możesz sobie na to pozwolić finansowo to bardzo polecam małego, taniego netbooka, w typie Asus Eee 900. Świetnie nadaje się do pisania (np. bloga), zabawy i nauki. Poza tym jest to czas na relaks i pobycie samemu ze sobą, nawet jeśli w tym celu musisz ukryć się za mp3-playerem :) Korzystam z wszystkich tych rozwiązań i już dawno mi się nie zdarzyło, żebym uznał dojazd do pracy za czas stracony.

Paula1122: Jeśli tylko podczas podróży możesz usiąść to znaczy, że możesz zająć się książką, przeznaczyć ten czas np. na naukę języków obcych, albo o lie możesz sobie na to pozwolić finansowo to bardzo polecam małego, taniego netbooka, w typie Asus Eee 900. Świetnie nadaje się do pisania (np. bloga), zabawy i nauki. Poza tym jest to czas na relaks i pobycie samemu ze sobą, nawet jeśli w tym celu musisz ukryć się za mp3-playerem :) Korzystam z wszystkich tych rozwiązań i już dawno mi się nie zdarzyło, żebym uznał dojazd do pracy za czas stracony.

Tak, wiem że są różne sposoby na wykorzystanie tego czasu. Na początku nawet próbowałam się uczyć języka, posłuchać muzyki albo poczytać.

Ale niestety nie zawsze się da - a to nie ma miejsc siedzących w pksie, a to jadę z koleżanką, która ma ochotę pogadać...Z czytaniem mam dodatkowy kłopot - słaby wzrok, oczy mi się szybko męczą kiedy czytam zwłaszcza jeśli tekst się rusza i trzeba dodatkowo skupiać wzrok. Ostatnio już mi się nawet odechciało próbować się czymś zająć...

• 2 weeks później...

Ja też w jedną strone turlam się 40 km :)

Lubie tak jeździc. Zawsze coś ciekawego zobaczę. A to sarenka przebiegnie mi przed maską :), a to ladne poranne niebo :)

Czasem tylko się tak zagapię, że aż w rowie wyląduję :-?

ale za to mój ślubny ma anielską wręcz cierpliwośc do tej mojej jazdy :)

Ja dojeżdżałem do pracy przez ostatnie ponad 2 lata 95 km w jedną stronę, wcześniejsze 2 lata 65 km w jedną stronę. Teraz mam perspektywę przez najbliższy rok dojazdu 90 km w jedną stronę. Na szczęście samochód służbowy. Moja praca nie polega na jeżdżeniu samochodem, dojeżdżam nim tylko do pracy.

• 2 weeks później...

ja 20 km.jeszcze autkiem jeżdżę ale jak tylko pogoda sie poprawi to na rower chcę się przesiąść.

może podołam. kiedyś dużo jeżdziłam, teraz przez tą budowe to ,wstyd się przyznać , tylko mi doopsko urosło.

i szczerze powiem to nie rozumiem tego bo zapierdzielam jak osiołek.może dlatego ze jem nie wtedy kiedy powinnam a wtedy kiedy mam na to wreszcie czas tzn. wieczorem. :oops: :-?

• 2 weeks później...