dzidzi7 21.02.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Większość wątków na temat grzyba na ścianie dotyczy problemu gdy się on już po jawi i co trzeba zrobić aby go zlikwidować. Ja mam nieco inne pytanie. Właśnie zalało mi sufit i ścianę ( nie jet to całkowite zalanie sufitu i ściany tylko że tak powiem większy kawałek rogu i kilka plam na suficie i ścianie). Obawiam się wkrótce pojawienia grzyba na ścianie. Co mogę zrobić aby nie mieć tego dziadostwa na ścianie. Obecnie grzeję pokój i staram się zapewnić dobrą wentylację poprzez rozszczelnienie okien i otwarcie wywietrzników w oknie. Czy sensowne jest wypożyczenie urządzenia ściągającego wilgoć z pokoju?Czy może już zabezpieczyć ściany jakimś preparatem antygrzybicznym? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.02.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Najtaniej i najprościej wg mnie to zapewnić bardzo dobrą cyrkulację powietrza w tym miejscu poprzez zamontowanie wentylatora dmuchającego w to miejsce. Wystarczy nawet zwykła farelka z wyłączonymi grzałkami.W dobie powszechnej dyskusji na temat szkodliwości takich, czy innych materiałów budowlanych nie odważyłbym się sugerowanie jakiejś naprawdę szkodliwej chemii jeśli nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts