Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bliźniak - zabudowa rozproszona na 12 arowej działce.

UncleBob

Recommended Posts

Witam,

na wstępię może się przedstawię. Na imię mam Bogdan, jestem z Krakowa i mam zamiar wybudować dla dzieci Bliźniak. Jeden dom już budowałem ponad 10 lat temu, ale sporo się od tego czasu pozmieniało zapewne i na nowo staram się rozeznać w temacie. Mam upatrzoną działkę, jest miejscowy plan zagospodarowania tego regionu. Ogólne jego założenia to ciemny dach o nachyleniu nie większym niż 30 stiopni, powierzchnia zabudowy 30%, wysokość kalenicy 7m. Działka to prostokąt 30x40 m i wzdłuż jednego z dłuższych boków jest wytyczona 5m droga. I terraz najważniejsze - min. powierzchnia działki pod budynek to 12 arów (zabudowa rozprioszona). Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odp. na me wątpliwości. Czy mogę na takiej działce postawić bliźniak i będzie to traktowane jako jeden budynek na 12 arach czyli zgodnie z planem ?. Dodam, że podział ma tak wyglądać, iż muszę wzdłuż dłuższego boku od strony 5 m drogi wytyczyć z 6m drogi dojazdowej do drugiej części bliźniaka no i oczywiście potem powydzielać grunt na 2 działki + ta wspólna droga.

Będę wdzięczny za radę.

Pozdrawiam.