Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama segmentowa Normstahl Euro a G60

Recommended Posts

ja zdecydowałem że warto i go poniosłem, na podstawie opinii ludzi mających zawodowo coś wspólnego z bramami (nie sprzedawcy czy producenta, nie mieli na celu naciągnięcie mnie na droższy produkt dlatego mówili co uważali a nie na czym im zależało) oraz na podstawie oględzin obu typów jak również opinii na tym forum :wink:

w sumie wychodzi że g60 to taki ekonomiczny, niższej klasy model normstahla

Witam

Dostalem wycene bramy segmentowej Normstahl Euro i jest o 25% (1,5tys) wyzsza od G60. Czy wg Was warto ponosic ten dodatkowy koszt na model Euro?

Przyrównaj też do produktów konkurencji. Zarówno g60 jak i Euro to produkty bardzo dobre.

Ja wybrałem g60 ze względu na całkowicie zasłonięte pionowe prowadnice rolek - nie przytnie małej rączki... Nawet nie wiedziałem, że jest taka duża różnica w cenie.

Z tego co pamiętam to ta tańsza Normstahla nie ma ryglowania po zamknięciu. Ponieważ mam garaż bez przejścia do domu nie miało to dla mnie znaczenia więc wziąłem G 60

Normstahl 5x2,25m segmentowy, G 60 TREND złoty dąb +napęd =6350zł

gwarancja:

2 lata na napęd

10 lat na bramę

poczytaj też tutaj:

http://forum.muratordom.pl/brama-segmentowa,t177347.htm

Witam

Dostalem wycene bramy segmentowej Normstahl Euro i jest o 25% (1,5tys) wyzsza od G60. Czy wg Was warto ponosic ten dodatkowy koszt na model Euro?

Przyrównaj też do produktów konkurencji. Zarówno g60 jak i Euro to produkty bardzo dobre.

Ja wybrałem g60 ze względu na całkowicie zasłonięte pionowe prowadnice rolek - nie przytnie małej rączki... Nawet nie wiedziałem, że jest taka duża różnica w cenie.

ciekawie się usprawiedliwiasz :p

W g60 rygiel mam, kosztował dodatkowo 100zł.

rygiel? automatyczny? jak działa? bo u mnie jedynie napęd trzyma bramę

Automatyczny. Normalny bolec na sprężynie zatrzaskujący się na uchwycie przykręconym do pionowej prowadnicy - na lince stalowej poprowadzonej i podpiętej do napędu. Jak automat nie pociągnie to ręcznie nie podniesiesz bramy (automat ciągnie linkę stalową - odciągając bolec).