Gość Jurand 23.01.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Czy macie doświadczenia dotyczące zakładania instalacji elektryczne i wod-kan w Porothermie. Jak najlepiej ją wykonać w takim materiale (wiadomo, że materiał jest kruchy). Czy są jakieś sposoby aby nie uszkodzić zbytnio ścian budowanych z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 23.01.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam. Właśnie buduję z porothermu, mam zrobione część instalacji, własnoręcznie. Wykonanie bruzd pod instalacje w tym materiale jest bardzo łatwe, najlepiej wykonać je ostrym młotkiem. Ja wykorzystuje do tego młotowiertarke z funkcją podkuwania i odpowiednią końcówkę Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 23.01.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Instalacje elektryczne prowadziliśmy po wierzchu pustaków płaskimi kablami. Ważne jest aby wybrać zapinki dobrze trzymające kabel do ściany i płaskie. Na to tynk. Puszki oprawiałam po tynku. Nie było żadnych problemów.Woda idzie w podłodze (pod podłogówką w warstwie ocieplenia). Kuć trzeba było tylko tam, gdzie wychodziły rurki i wtedy nie było pięknie. Najłatwiej ciąć kontur diaksem i wykruszyć środek młotkiem murarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jurand 23.01.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Troszke się uspokoiłem. Pomysłałem, że jak wpuszczę tam instalatora i zacznie wiercić otwory pod zapinki do przewodów lub pod rury wod-kan to porobi mi tylko dziury w materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 23.01.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 nie obawiaj się wszystko będzie OK, no chyba że instalator ma na drugie "Fuszerka" ale taki to zepsuje i instalację i ścianę, niezależnie z czego by nie była zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rutra 23.01.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Jest takie urzadzenie jak bruzdownica - polecam. Wykonywalem u siebie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts