Gegol23 22.02.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam, W tej chwili trwa studium zagospodarowania przestrzennego w gminie, w której mam ulokowaną ziemię. Wg wstępnego planu moja działka ma być o charakterze przemysłowym. Czy na tej działce będę mógł pobudować budynek o charakterze gastronomiczno - usługowym (sala weselna, restaruracja, kopokje gościnne)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.02.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Wszystko zależy od zapisów w docelowym planie. Ale żebyś mógl spać spokojnie proponuje działać i zgłosić uwagę do studium. Najlepiej jak by twoja działka miała charakter usługowo-przemysłowy ( wtedy i wilk syty i owca cała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegol23 22.02.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Zapisy w planie zagospodarowania: "§ 2. Ustala się rozumienie podstawowych określeń stosowanych w niniejszej Uchwale. Ilekroć jest mowa o: terenach do realizacji funkcji: g) UH,UG - handel i gastronomia - obiekty w których lokuje się wymienione funkcje na poziomie podstawowym, w skali dostosowanej do obsługiwanego terenu, i) P – przemysłu - zakłady produkcyjne przemysłowe i rzemieślnicze," Gdzieś jeszcze był fragment, że na takich działkach mam możlwiość rozpoczęcia działalności "uciążliwej" czyli to jest w sumie plus, tylko że ja tam mam w sumie 4 ha i nie przeznaczę całości na przemysł!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 23.02.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 W tej chwili trwa studium zagospodarowania przestrzennego w gminie.. studium czy plan? nie bardzo się zgadzam Najlepiej jak by twoja działka miała charakter usługowo-przemysłowy ( wtedy i wilk syty i owca cała) tartak, produkcja cementu, nawozów itp...........obok budynku o charakterze gastronomiczno - usługowym (sala weselna, restauracja, pokje gościnne)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegol23 23.02.2010 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Plan zagospodarowania przestrzennego został już uchwalony w 2005 roku. Gmina ma wydać studium w najbliższym czasie, a ja będąc ostatnio w gminie widziałem na mapie, że jest propozycja na "Przemysł". Czyli muszę złożyć wniosek o przekwalifikowania na działkę usługową a nie przemysłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 23.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czyli zmieniają studium, a potem będą zmieniać lub sporządzać plan/y, może robią równocześnie, złóż wniosek do studium, i przypilnuj planTwój wniosek niekoniecznie będzie uwzględniony jeśli to już jakaś strefa produkcyjna, chyba, że zrobią przemysłowo-usługową i w konsekwencji inwestorzy mogą się potem ganiać z siekierami. Zmiana studium jest na fragment czy dla całej gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegol23 23.02.2010 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Z tego co wiem to dla całej gminy, a tak przy okazji moje hektary się załapały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts