Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka przemysłowa

Gegol23

Recommended Posts

Witam,

W tej chwili trwa studium zagospodarowania przestrzennego w gminie, w której mam ulokowaną ziemię. Wg wstępnego planu moja działka ma być o charakterze przemysłowym. Czy na tej działce będę mógł pobudować budynek o charakterze gastronomiczno - usługowym (sala weselna, restaruracja, kopokje gościnne)??

Wszystko zależy od zapisów w docelowym planie. Ale żebyś mógl spać spokojnie proponuje działać i zgłosić uwagę do studium. Najlepiej jak by twoja działka miała charakter usługowo-przemysłowy ( wtedy i wilk syty i owca cała)

Zapisy w planie zagospodarowania:

"§ 2. Ustala się rozumienie podstawowych określeń stosowanych w niniejszej Uchwale. Ilekroć jest mowa o:

terenach do realizacji funkcji:

g) UH,UG - handel i gastronomia - obiekty w których lokuje się wymienione funkcje na poziomie podstawowym, w skali dostosowanej do obsługiwanego terenu,

i) P – przemysłu - zakłady produkcyjne przemysłowe i rzemieślnicze,"

Gdzieś jeszcze był fragment, że na takich działkach mam możlwiość rozpoczęcia działalności "uciążliwej" czyli to jest w sumie plus, tylko że ja tam mam w sumie 4 ha i nie przeznaczę całości na przemysł!!

W tej chwili trwa studium zagospodarowania przestrzennego w gminie..

studium czy plan?

nie bardzo się zgadzam

Najlepiej jak by twoja działka miała charakter usługowo-przemysłowy ( wtedy i wilk syty i owca cała)

tartak, produkcja cementu, nawozów itp...........obok budynku o charakterze gastronomiczno - usługowym (sala weselna, restauracja, pokje gościnne)????

Plan zagospodarowania przestrzennego został już uchwalony w 2005 roku. Gmina ma wydać studium w najbliższym czasie, a ja będąc ostatnio w gminie widziałem na mapie, że jest propozycja na "Przemysł". Czyli muszę złożyć wniosek o przekwalifikowania na działkę usługową a nie przemysłową.

czyli zmieniają studium, a potem będą zmieniać lub sporządzać plan/y, może robią równocześnie, złóż wniosek do studium, i przypilnuj plan

Twój wniosek niekoniecznie będzie uwzględniony jeśli to już jakaś strefa produkcyjna, chyba, że zrobią przemysłowo-usługową i w konsekwencji inwestorzy mogą się potem ganiać z siekierami.

Zmiana studium jest na fragment czy dla całej gminy?