Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zrobić dwupokojowe z aneksem z jednopokojowego 37m2 ???

Alicja84

Recommended Posts

Rozwaliłabym maks ścian. Oddzieliła "lewy bok elki" ścianką (żadnych drzwi). To za małe mieszkanie, żeby ściany stawiać. Ale ja lubię powietrze :)

Jeśli te proporcje są chociaż zblizone, to ten przedpokój to porażka.

Dlatego prosiłam Autorkę o uczciwy plan. Moim zdaniem nieporozumieniem jest wydzielanie w tak małym mieszkaniu pomieszczeń zamykanych drzwiami - poza łazienką oczywiście ;) Ściana oddzielająca przedpokój od pokoju L aż się prosi o kontakt z młotem, wejście do kuchni natychmiast przesunęłabym w stronę łazienki dziwne te urwane ścianki...

nie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę bo nie będzie przestrzeni w ogóle w tym mieszkaniu. A co do tego pomporozdrabniacza to duże to urządzenie??? No i mniej więcej pamiętasz ile kosztowało?

hmmm - ja osobiscie wolałabym więcej przestrzeni w pokoju, niż w przedpokoju.

poza tym Nefer i joliska też mają rację - rozwalić jak najwięcej ścian, to i przestrzeni wizualnie będzie więcej..

Dziękuję wszystkim za rady i pomoc. Tak jak juz pisałam przedpokój jest nieco węższy więc nie ma potrzeby rozwalania ścian. Pokoik zaznaczony na żółto sprawiłby, że 2 pokój byłby długi i wąski, czego nie chcę, bo zrobiłyby się 2 klitki a nie fajne mieszkanko . Pozostaję przy moim pierwszym projekcie zdaje się , że powinno być wszystko ok. Muszę tylko znaleźć fachowców :D

Alicja naprawdę jakbyś narysowała szkic bardziej odpowiedni realiom, z wymiarami, z oknami, ścianami działowymi i nośnymi byłoby dużo prościej i zapewniam cię pomoc by się znalazła, bo teraz to nawet jak ktoś coś podpowie to nawet nie wiadomo czy w rzeczywistości jest to do zrealizowania.