fmau 22.02.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Hej, budynek zamknięty - nieogrzewany. Kiedy można bezpiecznie wystartować z tynkami. Oczywiście nie pytam o pogodę, bo albo będzie lepsza albo gorsza; bardziej o info kiedy przy dodatnich temperaturach można startować z tynkami, mury są trochę przemrożone. Koniec marca/kwietnia, początek maja? Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 22.02.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja startuje z tynkami w piątek, na razie tylko osadzę narożniki i może zacznę robić obrzutkę choć nad tym jeszcze pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 22.02.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja startuje z tynkami w piątek, na razie tylko osadzę narożniki i może zacznę robić obrzutkę choć nad tym jeszcze pomyślę. Ja tez gipsowe w domkach zaczne w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 22.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ... z tynkami możesz startować wtedy jak warunki do ich położenia będą odpowiednie.... oznacza to, że temperatura pomieszczeń tynkowanych musi utrzymywać się pow +5 st... to warunek podstawowy.... poza tym karty techniczne tynków definiują warunki jakie musi spełnić podłoże, które ma być tynkowane: podłoże musi być czyste, nośne, zwarte, definiują które podłoża powinny być zagruntowane , ..., oraz podłoże musi być nieprzemrożone.... wynika z tego że jak temperatury się podniosą i Twoje ściany przestaną już być przemrożone i spełnią pozostałe warunki to możesz zaczynać ... czy to będzie luty czy marzec czy kwiecień tego nie wie nikt pamiętaj tylko, że niestosowanie się do kart technicznych produktu powoduje utratę odpowiedzialności producenta za materiał, więc jak np spadną Ci tynki ze źle zagruntowanej bądź przemrożonej ściany to zostajesz sam z problemem.... nieuczciwa firma, która wykona Ci te tynki w niesprzyjających warunkach na pewno się na Ciebie "wypnie" i udowodni Ci, że sam nalegałeś więc oni zrobili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 22.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a u mnie zaczeli dziś,zagruntowali ściany,położyli siatke na narożnikach i jutro zaczna kłaśc gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts