Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bloczki betonowe

Recommended Posts

Ze swojej strony doradze poszukać jeszcze tańszych, a następnie wykupić szybsze łącze żeby tematy problemów z fundamentami szybciej się odświerzały :lol:

Cena a jakość to dwie różne rzeczy, można kupić najtaniej ale trzeba zadać sobie pytanie czy chcemy mieć solidny fundament czy byle jaki.

Polecam zrobić prosty test, wziąć bloczek i upuścić z wysokości 1,5 metra.

Widziałęm bloczki które sie rozlatywały. Znajmoy tak chciał zaoszczędzić wydał praktycznie tyle co ja bo kupił po ok 3 zł a 1/3 z nich doniczego sie nie nadawała.

Ja dałem 4,8 zł i przy kiprowaniu tatrą, nic sie nawet nie ubiło.

Wybór należy do ciebie ;)

Pozdro !!!

Polecam zrobić prosty test, wziąć bloczek i upuścić z wysokości 1,5 metra.

Widziałęm bloczki które sie rozlatywały.

Ja tak sprawdzałam cegłę .... kupowałam okazyjnie rozbiórkową w fajnym stanie .... pierwsze co zrobiłam to piernicznełam jedną z całej siły o chodnik .... cała się ostała .... :D

natomiast rolnik - właściciel cegieł nieco się na mnie potem dziwnie patrzył ... ale co tam ... lepiej się narazić niż kasę stracić ... :wink: :lol:

daggulka

Dokładnie tak, ;)

Z cegłami też tak można, marketowe cegły są pokruszone juz napaletach jeszcze zafoliowanych :lol:

Rozbiórkowe cegły bywają naprawde mocne, choć nie wszystkie, rozbierałem szopke i część cegieł też była bardzo słaba.

Kupiłem cegłe klasy 200 również kiprowana, z 360sztuk pękło 6 :)

Pozdro !!!

Witam!

Dostałam ofertę na bloczki fundamentowe w klasie b20 o wymiarach 14x24x38 - 3,60 brutto za sztukę (okolice Krakowa) - czy to dobra cena?

Jak brutto to taka sobie cena i można spokojnie z 20 groszy zhandlować. U mnie w czerwcu 2009 wieźli 50 km ten sam wymiar, a więc 14 za 2,80 netto, co daje 3,416 brutto.