Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lokalizacja i dostęp do POŚ

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam się nad lokalizacją oczyszczalni drenażowej na działce.

Czy ma ktoś oczyszczalnię na tyłach domu? Mam sporą działkę, ale mocno zadrzewioną - z przodu przewidujemy duży podjazd i chcemy też zostawić sporo drzew od strony drogi.

Miejsce gdzie chcemy mieć trochę wolnego, słonecznego miejsca przewidujemy od ogrodu, za domem. Tam też byłoby idealne miejsce na POŚ-a i drenaż.

Martwi mnie jednak utrudniony dostęp do osadnika w przypadku okresowego opróżniania. Orientuje się ktoś jaki jest zasięg wozu asenizacyjnego?

Złociutki,

zadzwoń do Gminy to Ci powiedzą, jak długą trombę mają ich bryczki asenizacyjne

no chyba, że w okolicy jest jakiś prywaciarz to do niego, bo są różne wozy

możesz zapytać też pietrekzbronami, on lubi te tematy....

a gdy poszukasz na forum, to jeszcze się dowiesz, że niektórzy robią ujęcie w zbiornikach z szybkozłączką w ogrodzeniu, wtedy to już full wypas

Jeśli już, to "złociutka" :wink:

I mogłeś sobie te zgryźliwe rady darować Barbossa.

Po to zakladałam ten temat, żeby się dowiedzieć jak mają rozwiązaną lokalizację POŚ u siebie forumowicze, a nie gdzie mogę zadzwonić :evil:

A o szybkozłączkach słyszałam i owszem, fajne są, ale to raczej przy lokalizacji od strony drogi się sprawdza (chyba,ze coś mi umknęło :wink: ), a ja pytam o odwrotną sytuację :roll:

Oj leniuszek z Waćpanny, leniuszek...

:lol: :lol: :lol:

Mylisz się :wink: - nie było tak, że mi się nie chciało - mi w ogóle nie przyszło do głowy szukanie czegoś o szybkozłączkach :wink:

Od razu skreśliłam tą opcję, ze względu na odległość - do domu od drogi mam ok 15m, a dom w stronę ogrodu ciągnie się na ponad 20 m - a to już spora odległość, jeśli poś miałaby być za domem :roll:

Bo mnie np. wyrzucił: http://forum.muratordom.pl/szybkozlacze-szambo,t154453.htm i wiele innych

Szybkozłączki montuje się nie tylko w ogrodzeniu

Dzięki za link i zwrócenie uwagi,że można to ustrojstwo montować nie tylko w ogrodzeniu od frontu, choć to pewnie najwygodniejsza opcja - to nasunęło mi pewnien pomysł - może coś się pokombinuje na ukos i umieści w ogrodzeniu z boku działki - graniczę z wąską gruntową drogą z boku, może jakoś wóz by się w nią wcisnął, przynajmniej kawałek.

Coś się wymyśli 8)