milek1719500956 22.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam Zastanawiam się nad lokalizacją oczyszczalni drenażowej na działce.Czy ma ktoś oczyszczalnię na tyłach domu? Mam sporą działkę, ale mocno zadrzewioną - z przodu przewidujemy duży podjazd i chcemy też zostawić sporo drzew od strony drogi.Miejsce gdzie chcemy mieć trochę wolnego, słonecznego miejsca przewidujemy od ogrodu, za domem. Tam też byłoby idealne miejsce na POŚ-a i drenaż.Martwi mnie jednak utrudniony dostęp do osadnika w przypadku okresowego opróżniania. Orientuje się ktoś jaki jest zasięg wozu asenizacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.02.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nikt nic nie napisze w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.02.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Złociutki,zadzwoń do Gminy to Ci powiedzą, jak długą trombę mają ich bryczki asenizacyjneno chyba, że w okolicy jest jakiś prywaciarz to do niego, bo są różne wozymożesz zapytać też pietrekzbronami, on lubi te tematy.... a gdy poszukasz na forum, to jeszcze się dowiesz, że niektórzy robią ujęcie w zbiornikach z szybkozłączką w ogrodzeniu, wtedy to już full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.02.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jeśli już, to "złociutka" I mogłeś sobie te zgryźliwe rady darować Barbossa. Po to zakladałam ten temat, żeby się dowiedzieć jak mają rozwiązaną lokalizację POŚ u siebie forumowicze, a nie gdzie mogę zadzwonić A o szybkozłączkach słyszałam i owszem, fajne są, ale to raczej przy lokalizacji od strony drogi się sprawdza (chyba,ze coś mi umknęło ), a ja pytam o odwrotną sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 24.02.2010 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nikt nic nie napisze w tym temacie? A co wujek Google? A taki adresik http://forum.muratordom.pl/search.php ? Bo mnie np. wyrzucił: http://forum.muratordom.pl/szybkozlacze-szambo,t154453.htm i wiele innych Szybkozłączki montuje się nie tylko w ogrodzeniu Oj leniuszek z Waćpanny, leniuszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 24.02.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Złociutki, zadzwoń do Gminy to Ci powiedzą, jak długą trombę mają ich bryczki asenizacyjne Złociutki co to jest "tromba"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.02.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 to trąba napisana niewłasciwienie ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.02.2010 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Oj leniuszek z Waćpanny, leniuszek... Mylisz się - nie było tak, że mi się nie chciało - mi w ogóle nie przyszło do głowy szukanie czegoś o szybkozłączkach Od razu skreśliłam tą opcję, ze względu na odległość - do domu od drogi mam ok 15m, a dom w stronę ogrodu ciągnie się na ponad 20 m - a to już spora odległość, jeśli poś miałaby być za domem Bo mnie np. wyrzucił: http://forum.muratordom.pl/szybkozlacze-szambo,t154453.htm i wiele innych Szybkozłączki montuje się nie tylko w ogrodzeniu Dzięki za link i zwrócenie uwagi,że można to ustrojstwo montować nie tylko w ogrodzeniu od frontu, choć to pewnie najwygodniejsza opcja - to nasunęło mi pewnien pomysł - może coś się pokombinuje na ukos i umieści w ogrodzeniu z boku działki - graniczę z wąską gruntową drogą z boku, może jakoś wóz by się w nią wcisnął, przynajmniej kawałek. Coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 24.02.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dowiedz się z ilu metrów lokalna beczka pociągnie i np. wkomponuj szybkozłączkę od frontu budynku, nie musi być przecież w ogrodzeniu - może w krasnala? Przy dobrym POŚ jak raz na dwa lata beczka podjedzie pod dom to świat się nie zawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.02.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To jest jakiś pomysł, w końcu faktycznie będą to sporadyczne wizyty. Ps. Krasnalom w ogrodzie mówię stanowcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts