bokowy 22.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam Proszę o poradę.Położyłem jesion gat. II rodzaj Gestreift Z firmy Dąbex.Na to Wykonawca nałożył lakier wodny Bona Traffic z Primerem Classcic.I po pierwszym lakierowaniu jesion przebarwił się na na różowo na dużej powierzchni, co daje nawet poświatę na kolor ścian. Nie możemy tego zaakceptować ale też nie chcemy "wojny" z Wykonawcą.Czy możecie pomóc jak rozwiązać ten problem.Z ciekawością przeczytałem większość postów ale niestety na moj przypadek nie natrafiłem Z góry dziękuje za pomocKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 22.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Na przebarwienie drewna w Twoim przypadki może mieć wpływ zarówno zaparzona struktura drewna jesionowego jak odmiana zastosowanego, klasycznego primera. Ponieważ trudniej Ci będzie wymienić drewno jeśli uważasz za konieczne zmień podkład. W mniejszym stopniu intensyfikuje barwę drewna podkład Bona Prime Deep lub Bona Prime Tempo. Wszak zawsze należy robić próby, to mniej kosztuje. Prawdą jest również to, że intensywność barw z biegem czasu maleje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 przeczekaj trochę, zblednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bokowy 23.02.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Na przebarwienie drewna w Twoim przypadki może mieć wpływ zarówno zaparzona struktura drewna jesionowego jak odmiana zastosowanego, klasycznego primera. Ponieważ trudniej Ci będzie wymienić drewno jeśli uważasz za konieczne zmień podkład. W mniejszym stopniu intensyfikuje barwę drewna podkład Bona Prime Deep lub Bona Prime Tempo. Wszak zawsze należy robić próby, to mniej kosztuje. Prawdą jest również to, że intensywność barw z biegem czasu maleje. Pozdrawiam. Dziękuję bardzo za rady. Nie dodałem w poprzednim poscie, że jako szpachlę Wykonawnca polecił kupić Silopur flex. Jak widziałem podczas rozrabiania tego pyłu z żelem to powstawała taka różowawa masa i być może to też miało wpływ. Przebarwienia są liczne i dlatego nie mogę czekać czy i kiedy się spatynuje . Więc niestety chyba trzeba to przecyklinować. Pozdrawiam Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts