Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o poradę

bokowy

Recommended Posts

Witam

Proszę o poradę.

Położyłem jesion gat. II rodzaj Gestreift Z firmy Dąbex.

Na to Wykonawca nałożył lakier wodny Bona Traffic z Primerem Classcic.

I po pierwszym lakierowaniu jesion przebarwił się na na różowo na dużej powierzchni, co daje nawet poświatę na kolor ścian. Nie możemy tego zaakceptować ale też nie chcemy "wojny" z Wykonawcą.Czy możecie pomóc jak rozwiązać ten problem.

Z ciekawością przeczytałem większość postów ale niestety na moj przypadek nie natrafiłem

Z góry dziękuje za pomoc

Kris

Na przebarwienie drewna w Twoim przypadki może mieć wpływ zarówno zaparzona struktura drewna jesionowego jak odmiana zastosowanego, klasycznego primera. Ponieważ trudniej Ci będzie wymienić drewno jeśli uważasz za konieczne zmień podkład. W mniejszym stopniu intensyfikuje barwę drewna podkład Bona Prime Deep lub Bona Prime Tempo. Wszak zawsze należy robić próby, to mniej kosztuje. Prawdą jest również to, że intensywność barw z biegem czasu maleje. Pozdrawiam.

Na przebarwienie drewna w Twoim przypadki może mieć wpływ zarówno zaparzona struktura drewna jesionowego jak odmiana zastosowanego, klasycznego primera. Ponieważ trudniej Ci będzie wymienić drewno jeśli uważasz za konieczne zmień podkład. W mniejszym stopniu intensyfikuje barwę drewna podkład Bona Prime Deep lub Bona Prime Tempo. Wszak zawsze należy robić próby, to mniej kosztuje. Prawdą jest również to, że intensywność barw z biegem czasu maleje. Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za rady. Nie dodałem w poprzednim poscie, że jako szpachlę Wykonawnca polecił kupić Silopur flex. Jak widziałem podczas rozrabiania tego pyłu z żelem to powstawała taka różowawa masa i być może to też miało wpływ. Przebarwienia są liczne i dlatego nie mogę czekać czy i kiedy się spatynuje .

Więc niestety chyba trzeba to przecyklinować.

Pozdrawiam

Kris