Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Takie pytanko: ile kosztuje m2 podłogi z terakoty?

avzi

Recommended Posts

Chodzi o wykończenie podłóg części dziennej: korytarz, jadalnia, salon. Mam zupełny mętlik w głowie: płytki podstawowe, dekory, fugi, kleje, listwy krawędziowe i przypodłogowe itd. Nie mam pojęcia ile w sumie należy założyć na materiał, a ile na robociznę na m2.

Przyjmijmy sredni przedział cenowy - bez chłamu, ale i bez ekstrawagancji.

To samo dla paneli podłogowych, jeśli można.

Terakota 50-100zł za metr (to właśnie przedział bez ekstrawagancji)

dekory kosztują różnie od kilku do kilkudziesięciu zł za sztukę.

Ja kupiłam terakotę hiszpańską w Castoramie za 70zł/m2, dekory były w cenie (na jeden kafelek przypadał jeden dekor).

Robocizna 35zł/m2 bez faktury i jest to cena dosyć niska możesz się liczyć z ceną nawet dwukrotnie wyższą w przypadku firmy. Warto korzystać z ludzi sprawdzonych bo na podłodze łatwo się popełnia błędy.

Fuga jest niedroga torebka 20zł starczyła mi na pokój 16m. Listwy też nie są drogie np 8zł za 2m listwę drewnopodobną.

Nie umiem ci tylko podać kosztu kleju z metra.

ja palcilam 25zl/1m 2 terakoty

27zl/m2 robocizna bez rachunki - Krakow

klej schodzi 4 kg/m2 cena zalezy jakiej firmy, jesli masz podlogowke, to musi byc elestyczny a taki jest drozszy

fuga - 1/2 kg na 1 m2, jesli fuga szeroka 4-6 mm - cena tez zalezy od firmy i znowu na podlogowke musi byc elestyczna - drozsza

ja nie mam listew tylko cokoly bo plytki byly takie tanie , ze robilsmy cokoly 2 z 1 plytki . Robocizna 6zł/m bierzacy cokolu

• 2 years później...