gniezniok 22.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam Jestem na etapie castingu ekip od CO, podłogówki etc. Problem polega na tym iż nie mając pojęcia słysze wykluczające się opinie.1. Mianowicie że warto dla dobrej regulacji zastoswać układ z mieszaczami2. Nie opłaca się stOsować mieszaczy na ok 70m2 parteru gdyż wystarczy zestaw Heimeiera3. Rury TC są najlepszym rozwiązaniem4. TC za drogie bo to samo daje Henco za zdecydwanie mniej Mamy ok 70m2 podłogówki na dole plus góra łazienka OŚWIEĆCIE MNIE PROSZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Mamy ok 70m2 podłogówki na dole plus góra łazienka OŚWIEĆCIE MNIE PROSZE Instalacje w domu wykonuje sie wg projektu. Piszesz że masz 70m2 podłogówki wiec coś masz, a co do mieszcza projekt milczy? Mam 75m2 podłogówki mam mieszacz. Castingi to nie na budowie są, sprawdż co to i kto to robi. Z Twojego postu wynika że szukasz aktora lub modela żeby wykonał CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 22.02.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A czy ja coś pisze kolego o preferencjach wykonawcy i jego zamiłowaniach czy o konkretne sugestie które otrzymuje?Czy zatem instalacja musi być wykonana wg projektu bo szczerze wątpie... Dach jakoś zmieniliśmy i stoi...Nie znam się na szczegółach instalacji stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Czy zatem instalacja musi być wykonana wg projektu bo szczerze wątpie... Powinna. W szczególnosci podłogówka i dobór grzejników do pomieszczeń. Dach jakoś zmieniliśmy i stoi... Znaczy samowola budowlana. Nie wiem czy masz powód by o tym trąbić publicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 22.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Nie pogięło Was nieco. Jak chłop ma standardowy projekt domku i tam kaloryfery to ma teraz lecieć do projektanta aby mu podłogowe projektował ? Tysiąc osób zadaje tutaj podobne pytania.Nie przesadzacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.02.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jak chłop ma standardowy projekt domku i tam kaloryfery to ma teraz lecieć do projektanta aby mu podłogowe projektował ? E, to jak ma standartowy projekt to wszystko jasne. Niech weźmie trochę standartowej rurki położy w standartowym rozstawie i zasili w standartowy sposób, w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.02.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 1. Układ z mieszaczem pozwala Ci na niezależną regulację obiegiem grzewczym i płynne zmiany temperatury. Heimeier pozowli tylko ustalić stałą temperaturę wody na podłogówkę, czyli Ty robisz za automatykę i latasz kręcić głowicą. 2. Nie opłaca sie ? czyli instalator ocenia, że Cię nie stać ? 3. Najlepszym rozwiązaniem są rury Rehau, ale o nich pewnie nie słyszał instalator który słyszał o Henco i odwrotnie, czyli instalator który robi na Henco nie słyszał o Rehau. Obaj słyszeli o Tece. Jeśli komuś naprawdę zależy na oszczędnym budowaniu to powinien zacząć od projektu (planu, koncepcji, wizji), czyli wyliczenia ile dokładnie potrzebuje mocy i w jaki sposób ma tę moc oddać. Warto aby każde rozwiązanie zostało przemyślane, policzone i narysowane, wtedy nie ma wątpliwości kto o czym myślał i dlaczego nie działa tak jak powinno. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.02.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Casting (czyt. kasting) - spotkanie, na którym dokonuje się wyboru modelki, modela, aktorki, aktora, prezentera, itp. do reklamy, roli w filmie, wystąpienia w pokazie mody itd. cytat z wikipedi W budownictwie nie ma castingów, jakby na to nie patrzeć. No chyba że buduje celbryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.02.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ooooooooo to ja prawie caly dom mam postawiony jako samowola okna zmienilem na wieksze dach zmienilem nad garazem scianke kolankowa drzwi do kotlowni a i oczywiscie wedlog projektu to ja nie mam co elektryki ani nic poprostu sam dom i juz a jak bys tak sie zaglebil to mozna wprowadzac zmiany do dachu zeby go podniesc lub obnizyc ale jesli wysokosc miesci sie w granicach jaki ma byc w planie zagospodarowania przesztrzennego i jesli kierbud i projektant wyraza na to zgode odpowiednia adnotacja w dzienniku zaden projekt nie nakazuje natomiast robic co tak jak sobie to zyczy projektant pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 23.02.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jak chłop ma standardowy projekt domku i tam kaloryfery to ma teraz lecieć do projektanta aby mu podłogowe projektował ? E, to jak ma standartowy projekt to wszystko jasne. Niech weźmie trochę standartowej rurki położy w standartowym rozstawie i zasili w standartowy sposób, w czym problem ? A no problem w tym żeby tego nie sper...ć! Standarodwo oczywiście, bo jak widać na standardowe rozwiązania są różne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.02.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 CASTING, CASTING robię casting a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 chociarz trza przyznać ze to słowo - popularnie przegląd aktorów, nie za bardzo pasuje do wykonawców gdzie nie liczy sie pokaz czy wygląd ale fachowość i praca, ten casting w tym przypadku jest trochę nie na miejscu i ma lekceważący wydźwięk ale reakcja zbyt nerwowa - wystarczy zwrócić uwagę i .. ogłosić casting dla inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 24.02.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 facet se nazwal jak chcial wybor wykonawcy a ci mu wyjezdzaja z regolkami i innymi bzdetami zamiast pomuz czlowiekowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts