prorok 22.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam, Skoro to moj pierwszy post na forum to witam wszystkich Krotkie pytanie - dzialka okolo 20 km od Krakowa. Niestety nachylona - spadek terenu na odcinku pomiedzy przodem a tylem domu wynosi okolo 2,5 metra. Technologia klasyczna - lawy fundamentowe lane (B25), poziom 'piwniczny' z bloczkow betonowych, parter i poddasze uzytkowe z MAX'a. Powierzchnia scian zewnetrznych (parter i poddasze to razem okolo 160 m.kw, a powierzchnie stropow to okolo 135 m.kw / poziom Mam pytanie dotyczace ceny za prace polegajace na kompletnym postawieniu fundamentow i scian. W sklad prac wejdzie : - przygotowanie i wylanie law fundamentowych - wymurowanie poziomu piwnicznego z bloczkow - strop monolityczny zbrojony lany - wymurowanie scian parteru z MAX'a - strop monolityczny zbrojony lany - wymurowanie scian poddasza Nie wliczamy do wyceny wykopow i usuniecia ziemi pod fundamenty. Nie ma tez wiezby ani konstrukcji dachu (to zrobi inna ekipa). Nie ma rowniez zadnych materialow - sama praca. Wycena jaka otrzymalismy za w/w prace to 60 tys ...Brzmi to sensownie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 22.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam, Skoro to moj pierwszy post na forum to witam wszystkich Krotkie pytanie - dzialka okolo 20 km od Krakowa. Niestety nachylona - spadek terenu na odcinku pomiedzy przodem a tylem domu wynosi okolo 2,5 metra. Technologia klasyczna - lawy fundamentowe lane (B25), poziom 'piwniczny' z bloczkow betonowych, parter i poddasze uzytkowe z MAX'a. Powierzchnia scian zewnetrznych (parter i poddasze to razem okolo 160 m.kw, a powierzchnie stropow to okolo 135 m.kw / poziom Mam pytanie dotyczace ceny za prace polegajace na kompletnym postawieniu fundamentow i scian. W sklad prac wejdzie : - przygotowanie i wylanie law fundamentowych - wymurowanie poziomu piwnicznego z bloczkow - strop monolityczny zbrojony lany - wymurowanie scian parteru z MAX'a - strop monolityczny zbrojony lany - wymurowanie scian poddasza Nie wliczamy do wyceny wykopow i usuniecia ziemi pod fundamenty. Nie ma tez wiezby ani konstrukcji dachu (to zrobi inna ekipa). Nie ma rowniez zadnych materialow - sama praca. Wycena jaka otrzymalismy za w/w prace to 60 tys ...Brzmi to sensownie ?? NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prorok 22.02.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A jakis konkret ?? Ile to moze byc warte tak realnie... Tez mam wrazenie ze to duzo ale nie mam zadnego porownania.. No plus jest taki ze deklarowany czas wykonania to kilka tygodni od momentu wejscia na budowe z wykopem do momentu oddania budowy ekipie od dachow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 22.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja z 215 m2 płacę za SSO 32 tys brutto (bez więźby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts