S-i-R-o 22.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam, posiadamy wnękę prysznicową 80x8,0 planuję w niej brodzik kwadrat głęboki 80x80 i drzwi szklane. Nie mam pojęcia jak wygląda podłączenie brodzika.Rurke spustową do kanalizacji mam na środku wnęki a wszystkie brodziki kwadrat głęboki mają otwó spustowy w rogu.Czy to nie będzie jakiś problem ? pyt 2 czy pod brodzikiem daje się płytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 22.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 nie, to nie jest problem... to czy układać płytki czy nie pod brodzikiem zależy od tego jaki brodzik kupisz... są takie, które stawia się na płytkach i takie, które montuje się w wylewce (to z reguły te bardzo płytkie), albo na specjalnych podstawach (tu też są różne rozwiązania - specjalne stojaki, kształtki ze styroduru) ale te wymagają dodatkowej obróbki płytkami..... generalnie kolejność powinna być taka: 1. wybierz brodzik , który Ci się podoba i który będziesz miał w swojej łazience. 2. przygotuj dla niego w odpowiedni sposób miejsce docelowe co do odpływu to różnie bywa i z reguły da się podłączyć szybko i bezboleśnie, ale nieraz trzeba niestety kuć i przestawiać kanalizę..... tyle że nie dobieraj czasem brodzika pod kątem umiejscowienia odpływu bierz jaki Ci się podoba a podłączyć się go na pewno podłączy ( z mniejszymi lub większymi problemami...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.02.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 zwróć się do przedstawiciela PCIhttp://www.basf-cc.pl mają gotowe rozwiązania systemowe + rysunkiNie wiem czy rysunki są na stronie, ale mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miguell88 14.07.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 WitamPanowie pozwolę sobie odkopać stary temat Mam źle wykonane ujście do kanalizacji pod brodzikiem od jednej ściany jest 37cm i od drugiej jakieś 30cm Natomiast brodzik ma odpływ w rogu 20 cm od jednego i drugiego boku Syfon po założeniu jest za długi i nie ma możliwości go skrócenia. Wiem też że istnieje możliwość zatoczenia koła z kolanek 50mm i podejscia do ujścia z drugiej strony Jednak na moje nieszczęście brodzik jaki mam ma tylko 16cm a od odpływu brodzika do płytek jest tylko 9 cm i po zrobieniu takiego ronda z kolanek 50mm (ja użyłem ich 6szt.) nie ma w nim spadku I tutaj mam pytanie czy mogłoby tak zostać czy woda by przepchnela przez owe rondo do ujścia nie robiąc zatoru i nie zamulajac w brodziku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts