aglig 23.02.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Wiem, że na was zawsze można liczyć. Dlatego też proszę pomóżcie mi zrozumieć bo może ja ciemna masa jestem.Ponieważ moja najmłodsza latorośl jest teraz na etapie oglądania filmu "Autka"(Gdybym nie zabraniała oglądałby na okrągło 24 godzinę na dobę), znam już większość powiedzonek z tego filmu, ale jednego nie mogę rozgryść ( moze to kwestia tłumaczenia). Zygzak rozmawia z Luigi i chwali się że ściga się na wyścigach. L: Znasz osobiście jakieś Ferrari? Z : Nie, ty mówisz o formule 1 a ja walczę o Złoty Tłok. Z :No co? L: Ty bardzo obraziłeś moją matkę. Moje pytanie brzmi : Dlaczego Luigi się obraził W oryginale wyścig nazywa się Piston cup. ( może to jest jakiś trop)Językoznawcy pomóżcie. Albo to jest proste jak budowa cepa i ja nie mogę zajarzyć. popatrzcie od minuty 1:42 do 2:12http://www.youtube.com/watch?v=p3y7eadsK6M&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.02.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 hehe, to jest też ulubiony film mojego syna. od początku.nad niektórymi textami też się zastanawiałem, ale myślę, że to jest po prostu nawiązanie do poglądu, ze włosi bardzo bardzo szanują swoje matki ( bardziej chyba niż własne żony). tam jest nawet takie powiedzenie chyba...i chyba tylko o to chodzi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Masz może oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 25.02.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 trz mnie ten fragment zastanawia ale moze to chodzi o jezy k wloski i orginal filmu nasze tlumaczenia sa czasami do kitu w szreku jest tlumaczenie zasiedmiogurogrodu a nazwa to daleko ztad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tazor 26.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 O oryginale to leci tak: - Do you know many Ferraris? - No, no, no, no, no. They race on the European circuit. I'm in the Piston Cup! ... - What? - Luigi follow only the Ferraris. Jak widać nie ma tam nic o żadnej matce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.02.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Może Złoty tłok jest czymś lepszym niż Formuła 1 i przez to ta obraza? No,że niby matka w życiu nie wychowywałaby dziecka aby ten startował raptem w jakiejś formule?Tu chodzi o bebechy auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tazor 27.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Tu chyba chodzi o to, że Luigi "poważa" i śledzi dokonania jedynie Ferrari. Sugerowanie mu zainteresowania czy znajomości innych marek jest obrazą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.02.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 poczekaj do jutra, dam Młodemu do interpretacji fan Aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 01.03.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 O oryginale to leci tak: - Do you know many Ferraris? - No, no, no, no, no. They race on the European circuit. I'm in the Piston Cup! ... - What? - Luigi follow only the Ferraris. Jak widać nie ma tam nic o żadnej matce i dlatego sądzę, że polska wersja jest śmieszniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 04.03.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 też nad tym myslałam i mimo że obejrzałam ten film ze 20 razy z młodym to też nie kumam tego momentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts