haro 23.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Mam studnie wiercona o glebokosci 25 m.Przez 4 lata woda byla czysta, teraz po opadach deszczu robi sie metna /gliniasta/.Co sie stalo? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haro 23.02.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Zrobilem to dawno i nici z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 23.02.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Mam studnie wiercona o glebokosci 25 m.Przez 4 lata woda byla czysta, teraz po opadach deszczu robi sie metna /gliniasta/.Co sie stalo? : Pewnie po opadach i topniejącym śniegu podniosły się wody gruntowe co przyczyniło się do tego, że do studni podeszła tzw. kurzawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haro 23.02.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Pewnie masz racje, ale w lecie bylo to samo.Przy ladnej pogodzie woda jest czysta, ale wystarczy ze krotko popada i po chwili mam glinianke. Msle ze w gornej czesci studni jest jakas nieszczelnosc i woda podskorna dostaje sie do srodka.Musze to jakos sprawdzic i z pewnoscia nie bedzie to proste. A ja juz mam w oczach wizje wiercenia nowej studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.02.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 gdzieś jest dziura poszukując jej masz okazję przetrenować scenę z Mission Impasible - pamietacie jak na linkach spuścił sie Tom Cruise do pokoju Przed próbą odtwórz sobie na DVD kilka razy I powaidom nas o efektach swoich wyczynów 25 m to nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 24.02.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Studnia wiercona ma małą średnicę, więc Halupczok pewnie się nie zmieści Przeważnie jest to rura wpuszczona w ziemię. Co do wiercenia drugiej studni - my tak właśnie zrobiliśmy, ale jest to już studnia kopana nie wiercona, wpuszczaliśmy kręgi i od tego czasu mamy czystą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts