esor 23.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam, szukam informacji na temat okna balkonowego harmonijkowego na łuku. W salonie mam ścianę po łuku i ma być tam duże okno balkonowe o szerokości ok 4 m (ok 4-5 skrzydeł) składane na jedną stronę. Czy ktoś ma takie okno lub wie coś na ten temat? Udało mi się niestety znaleźć tylko jedną firmę, która może wykonać takie okno i oczywiście cena jest bardzo wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 23.02.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 spróbuję wkleić zdjęcie http://images41.fotosik.pl/260/eb7a9159d60595cbm.jpg Może komuś wpadło coś takiego w oko, tu na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 24.02.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zdecydować się na to co znalazłam.... Za parę tygodni wkleję efekt A może ktoś może podpowiedzieć coś na temat standardowej harmonijki (po linii prostej), jak się sprawuje itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.02.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nie chcę Cię w żaden sposób zniechęcać czy dyskredytować tej firmy ale porozmawiaj z nimi jak widzą szczelność tej konstrukcji. Może to być potem w trakcie użytkowania spory problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 24.02.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedź. Ta kwestia najbardziej budziła moje wątpliwości, ale zostałam zapewniona, że nie ma mowy o jakiejkolwiek nieszczelności. Problem polega na tym, że nie mam tego jak zweryfikować i pozostaje mi wierzyć w zapewnienia firmy... Tak naprawdę nie mam wyboru, bo nie znalazłam innej firmy, a dom już stoi i ściana czeka na wstawienie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 24.02.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 esor, a moze takie rozwiazanie: http://www.balconette.co.uk/Gallery/Files/Products/Curved%20Patio%20Doors/north%20wales%20curved%20sliding%20doors.JPG http://www.balconette.co.uk/Products/CurvedPatio/ Moi sasiedzi sobie zamowili 2czescowy luk: jedna strona jest stala a druga sie przesuwa...pieknie to wyglada. Ich okno jest na drewniano-aluminiwej konstrukcji. To tylko przyklad...pomysl... inne rozwiazanie do Twojej koncepcji...nie musi Ci sie podobac... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.02.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Jeśli tak to nie ma dyskusji. Jedna uwaga; przy tej szerokości tylko w drewnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 24.02.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 mayadaski, wygląda świetnie, prawdziwy łuk Wiesz może jak kształtuje się cenowo....? I czy wykonywała to jakaś firma w Polsce? Właśnie sprawdziłam na stronie i w mojej szerokości wychodzi ok 9.000 funtów... To jednak to co mi zaoferowali w Polskiej firmie nie wychodzi tak dramatycznie IVO333, tak, okno będzie drewniane, firma jest chyba porządna, tu na forum znalazłam dobre opnie. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts