Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okno balkonowe harmonijkowe na łuku

esor

Recommended Posts

Witam, szukam informacji na temat okna balkonowego harmonijkowego na łuku. W salonie mam ścianę po łuku i ma być tam duże okno balkonowe o szerokości ok 4 m (ok 4-5 skrzydeł) składane na jedną stronę. Czy ktoś ma takie okno lub wie coś na ten temat? Udało mi się niestety znaleźć tylko jedną firmę, która może wykonać takie okno i oczywiście cena jest bardzo wysoka.

Dziękuję za odpowiedź. Ta kwestia najbardziej budziła moje wątpliwości, ale zostałam zapewniona, że nie ma mowy o jakiejkolwiek nieszczelności. Problem polega na tym, że nie mam tego jak zweryfikować i pozostaje mi wierzyć w zapewnienia firmy... Tak naprawdę nie mam wyboru, bo nie znalazłam innej firmy, a dom już stoi i ściana czeka na wstawienie okna :)

esor,

a moze takie rozwiazanie:

http://www.balconette.co.uk/Gallery/Files/Products/Curved%20Patio%20Doors/north%20wales%20curved%20sliding%20doors.JPG

http://www.balconette.co.uk/Products/CurvedPatio/

Moi sasiedzi sobie zamowili 2czescowy luk: jedna strona jest stala a druga sie przesuwa...pieknie to wyglada. Ich okno jest na drewniano-aluminiwej konstrukcji.

To tylko przyklad...pomysl... :wink: inne rozwiazanie do Twojej koncepcji...nie musi Ci sie podobac...

Maja

mayadaski, wygląda świetnie, prawdziwy łuk :) Wiesz może jak kształtuje się cenowo....? I czy wykonywała to jakaś firma w Polsce?

Właśnie sprawdziłam na stronie i w mojej szerokości wychodzi ok 9.000 funtów... To jednak to co mi zaoferowali w Polskiej firmie nie wychodzi tak dramatycznie 8)

IVO333, tak, okno będzie drewniane, firma jest chyba porządna, tu na forum znalazłam dobre opnie.

Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze :)