Redakcja 23.02.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Drodzy Forumowicze, ważna informacja - przygotowujemy nowe lepsze forum. Przede wszystkim chcemy spełnić Wasze różne postulaty. Między innymi będziemy porządkować dział "Wymiana doświadczeń". Czekamy na Wasze propozycje ulepszania forum. Informujemy też, że okresowo tematy starsze w "Wymianie doświadczeń" będą znikać - na czas porządkowania działu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 23.02.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Przydałoby się okienko do odpowiedzi pod postami na samym dole strony... Trochę niewygodne jest to klikanie na "odpowiedz" zwłaszcza jeśli ktoś ma słabe łącze i mu się wszystko powoli otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.02.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nasunęło mi się: - szukaczke udoskonalić .... bo ta co jest do niczego się nie nadaje .... - usystematyzować i określić sprawę nieuczciwych wykonawców .... nie podoba mi się , że dopuszcza się do sytuacji gdzie forumowicze załatwiają swoje sprawy z nieuczciwymi wykonawcami za pomocą forum ostrzeżenie przed nieuczciwym - tak szantaż - nie - usystematyzować sprawę nadawania i odbierania tytułów za karę .... albo Redakcja nadaje i odbiera (także za karę) ...... albo forumowicze nadają i odbierają ....i wtedy Redakcja nie ma nic do karania za pomocą odbioru tytułów - zrobić odnośnik w wątkach "idź do strony nr ....." tyle co ja mam do uwag ... jak mi się coś jeszcze przypomni - dopiszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 JAK TO NIE! Dla osób z niskim ciśnieniem zdrowsze od kawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.02.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 proponuję zupełne novumDział "Wykonawca doskonały, lub mniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.02.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A ja bym poprzestała na zmianie godziny resetowania serwerów, dokonując tego o świcie oraz na automatycznym dopasowywaniu wielkości awatarów do dopuszczalnych 150 pikseli. Takie dopasowanie, jakie wykonano z wklejanymi zdjęciami jest ok Reszta jest bardzo wygodna (o szukajce już wspomniano ) Boję się, że nasze nowe forum stanie się identyczne z tysiącami innych i straci swój domowy charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Osobne działy lub duże tematy : dekarstwo, okna, wentylacja, ogrzewanie, murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czyli "forumbudowlane"jestem na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 może wiecej reklam ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 23.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 "Zobacz swoje posty" - odnośnik widoczny na każdej otwartej stronie. Nie trzeba będzie wracać za kazdym razem na Stronę Główną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 i zeby można było wejśc na wybraną strone w danym wątku, a nie po kolei. I nie zmieniajcie grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 23.02.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 1. Ułatwienie wklejania zdjęć tak aby nie trzeba było umieszczać ich np.na fotosiku... poprostu klikając wklej czy dodaj zdjęcie prosto z kompa i ... gotowe 2. Uporządkowanie działu WNĘTRZA np.na kuchnia (zawierające tematy związane z kuchnią),salon-osobno, łazienka-osobno itp. ułatwiające znalezienie odpowiednich tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 23.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ostrzeżenie przed nieuczciwym - tak szantaż - nie tylko jak tu odróżnić jedno od drugiego? Wiem, że jesteś w swoich poglądach zawzięta, ale wiele wątków tutaj ma charakter , którego nie da się jednoznacznie określić, w wielu miejscach zaczynało się na skardze, a potem "coś drgnęło w sprawie" i pojawiał się komentarz albo polemika z wykonawcą. To forum nie jest oderwane od rzeczywistości i ma wpływ na realne rzeczy wokół nas, a ocena przez kogoś (niezależnie jak fachowego i niestronniczego) czy coś jest szantażem czy nie to już chyba zakrawa o cenzurę. Z resztą jak tu oceniać intencje? Moja propozycja: a może jak to jest na różnych forach, możliwość "podziękowania" za dobrą radę na zasadzie: "pomógł X razy", daleki jestem od jakichś systemów oceny/kredytowania/kategoryzowania użytkowników ale moim zdaniem to z jednej strony miłe mieć duży licznik przy "pomógł", a z drugiej pomocne w szybkim oszacowaniu czy ktoś tylko lubi "kłapać ozorem" Acha! I jeśli jest to w ogóle rozważane to jestem za przywróceniem działu "wykonawca doskonały i mniej" - rozmycie tych wątków w czeluściach "wymiany doświadczeń" niczemu chyba nie służy. Innym pomysłem jest umieszczanie tego typu wątków z nagłówkiem np [WDIM] - wtedy też łatwo byłoby odszukać, ale użytkowników trudno raczej do tego przyzwyczaić no i to raczej propozycja właśnie do użytkowników a nie do administratorów forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 23.02.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja jestem za prostszym wklejaniem zdjęć parę razy natknęłam się też na "książkę adresową" z polecanymi wykonawcami - tyle razy tego szukałam i nie udało mi się znaleźć - gdzieś dopisać się trzeba czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A tak w ogóle, po co nam całkiem nowe forum? Nie lepiej wprowadzić parę udogodnień, o których wyżej i po sprawie?Przychodzę tu od lat, zdążyłam się zadomowić, a tu znowu przeprowadzka do czegoś nowego? Ja nie chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 23.02.2010 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam To może i ja dołożę swoje dwa słowa .....po pierwsze to ta mało sprawna wyszukiwarka ,która jest fatalna i dla nowych użytkowników tego forum praktycznie mało przydatna..a to właśnie oni w większości są beneficjentami tego półproduktu Druga sprawa to te nieszczęsne tytuły szlacheckie typu najlepszy doradca na forum itp...które mylą w dużym stopniu nowych forumowiczów ..jak wiemy ilość postów nie może się przekładać na tak znamienity tytuł i niepotrzebnie wprowadzać w błąd nowych użytkowników a z jakim skutkiem to już nie raz się przekonaliśmy w różnych tematach tego forum.. Trzecią rzeczą jaką już wspomniała Daggula to wyciąganie wszystkich brudów na linii inwestor-wykonawca/sprzedawca etc..nie wiem czy przynosi to wymierne korzyści a może się okazać wspaniałym polem do popisu dla konkurencji..to takie moje małe spostrzeżenie... Oczywiście wiele wątków i tematów bym zamknął ale to już inna historia.. Ps.A tak na marginesie forum to powoli przestaje być budowlane a zaczyna być pamiętnikiem z życia pani Zosi 10 lat po budowie ale to tez tylko moje własne,prywatne spostrzeżenie ... Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 24.02.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A tak w ogóle, po co nam całkiem nowe forum? Ja nie chcę! Bez obaw, będzie dobrze Chyba, że nie Proponowałem już w innym temacie, ale ten jest bardziej odpowiedni. Przycisk "Pomogłem" nie jest niczym nowym i sprawdza się na innych forach (oczywiście nie jest całkowicie wolny od wad). Najczęściej realizowane jest to w ten sposób, że prawo kliknąć "Pomogłem" może tylko raz założyciel tematu. "Pomogłem" dostaje użytkownik, który najbardziej przysłużył się mu w rozwiązaniu określonego zagadnienia. Przycisk może funkcjonować obok lub zamiast nadawanych tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.02.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A ja żądam popularne na forach tzw "cytowanie selektywne" żeby można było z kontekstu cytować wybrany fragment a nie tylko całość, żeby można było też sobie ustawić kolor forum (oczywiście znaczek murator żółty zostaje), poza tym żeby można było wklejać dokumenty, zdjęcia bezpośrednio z kompa ale to już chyba napisano wcześniej i z tego utworzyć dla każdego użytkownika dodatkową opcję w profilu tzw. ALBUM oczywiście o ograniczonej pojemności poza tym te uwagi Forumowiczów co powyżej jak najbardziej potwierdzam o kurcze mam tych wymagań się okazało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.02.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ps.A tak na marginesie forum to powoli przestaje być budowlane a zaczyna być pamiętnikiem z życia pani Zosi 10 lat po budowie ale to tez tylko moje własne,prywatne spostrzeżenie ... 10 lat po budowie Pani Zosi to ono jest i może być w psychologu i hyde park ... takie były zapewne założenia Redakcji i słusznie . Na wymianie doświadczeń, wnętrzach i innych tematycznych jest ok . Po prostu nie zaglądaj do tych działów które ię nie interesują i po sprawie ... poza tym ..... taki właśnie urok tego forum - pewnie dlatego tak tu fajnie .... domowo ..... a nie sztucznie , sztywno i li tylko tematycznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 24.02.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Hmmm Dagulka słońce przez tą swoją domowość jak to nazwałaś właśnie wiele wątków ,tematów jest rozmywanych..traktowanych w sposób jak już pisałem pamiętnikowy...Starsi użytkownicy (oczywiście nie wszyscy) przestają wnosić cokolwiek ze swoich doświadczeń które notabene wynieśli kiedyś właśnie z tego forum..zajmując się wszystkim tylko nie tematami związanymi z budownictwem..jako przykład mogę podać np.wątek/temat typu jak prawidłowo położyć izolację pionową itp..gdzie zaczyna się dyskusja aby po chwili zejść na temat hmmm jakie sadzonki w ogrodzie itd...wiem ze starszych użytkowników powoli irytują stale powtarzające się pytania..ale z drugiej strony patrząc się na tą naszą nieszczęsną wyszukiwarkę powoli zaczynam rozumieć nowych forumowiczów no i chyba nikt z nowych użytkowników nie będzie się przepychał przez tysiące wątków w których ostatnio jest tylko 10% merytorycznej wypowiedzi , aby odszukać odpowiedzi na swoje często proste pytanie.... Dagga zauważyłem na tym forum od jakiegoś czasu pewną prawidłowość...ale o tym porozmawiamy kiedyś osobiście bo nie chcę sobie robić tu wrogów Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts