Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Muratora - wkrótce!

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A można uprosić informatyków o postawienie takiej zapory, by z jednego IP nie można było się trollować w nieskończoność ???

Większość ma zmienne IP.

pojęcia bladego nie posiadam czy IP mamy zmienne :roll:

ale "trolluje" z mojnym z jednego kompika :roll:

i które z nas "wyleci" 8) :lol: :lol:

pewnie baba-jaga :cry: :cry:

:D :D :D

Hmmm Dagulka słońce przez tą swoją domowość jak to nazwałaś właśnie wiele wątków ,tematów jest rozmywanych..traktowanych w sposób jak już pisałem pamiętnikowy...Starsi użytkownicy (oczywiście nie wszyscy) przestają wnosić cokolwiek ze swoich doświadczeń które notabene wynieśli kiedyś właśnie z tego forum..zajmując się wszystkim tylko nie tematami związanymi z budownictwem..jako przykład mogę podać np.wątek/temat typu jak prawidłowo położyć izolację pionową itp..gdzie zaczyna się dyskusja aby po chwili zejść na temat hmmm jakie sadzonki w ogrodzie itd...wiem ze starszych użytkowników powoli irytują stale powtarzające się pytania..ale z drugiej strony patrząc się na tą naszą nieszczęsną wyszukiwarkę powoli zaczynam rozumieć nowych forumowiczów :wink: no i chyba nikt z nowych użytkowników nie będzie się przepychał przez tysiące wątków w których ostatnio jest tylko 10% merytorycznej wypowiedzi , aby odszukać odpowiedzi na swoje często proste pytanie....

Dagga zauważyłem na tym forum od jakiegoś czasu pewną prawidłowość...ale o tym porozmawiamy kiedyś osobiście bo nie chcę sobie robić tu wrogów :wink:

Pozdrawiam

Paradox

eeee tam, jakich znowu wrogów...ja tam jestem tutaj od 8 lat....od 6 mieszkam w domku...i ciagle jestem, mam nadzieje ze i Ty wytrzymasz tutaj tyle czasu.

swoja drogą Redakcja mogłaby stworzyć osobny dział....dla ludzi którzy maja problemy inne juz niz budowlane- a nie chca znikac z forum i nie chca zaśmiecac watków...

poprosze wziasc pod rozwage.... :lol:

Mnie generalnie odpowiada wszystko dlatego tu jestem. Forum to przede wszystkim Redakcja i Forumowicze, jeżeli forum istnieje to już jest sukces obydwojga, a jeżeli istnieje i to blisko 10 lat :roll: , ciągle się rozwijając to na prawdę trzeba uważać na zmiany aby nie umarło śmiercią naturalną i nie wylądowało na sieciowym cmentarzysku. Tu obowiązują w pewnym sensie prawa wolnego rynku jeśli ktoś tu nie znajduje tego czego szuka , poświęcając swój czas to więcej nie zagląda. Dlatego bardzo proszę Szanowną Redakcję o rozważne podchodzenie do niektórych "nowatorskich" rozwiązań i uwag :wink: .

Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum??. Jeżeli jest taka techniczna możliwość można by zastosować wyłącznik np w ustawieniach profilu. Ktoś kto występuje po n-tym nikiem na tym forum w kolejnej pyskówce po prostu sobie wyłączy licznik i datę rejestracji i będzie udawał że to nie jest jego 4 post w temacie :wink:

Wyszukiwarka faktycznie jakaś by się przydała skuteczniejsza, chcąc coś znaleźć niestety jeżeli nie ma Cieszki w pobliżu pozostaje tylko zadanie po raz 100 pytania poprzez założenie tematu, jest to frajda ale zaśmieca Forum.

A propos roli forumowiczow, ktorzy juz sie wybudowali i mieszkaja.

Mysle, ze te osoby moglyby z powodzeniem podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami w dziale "Doswiadczenia po zamieszkaniu".

To byloby idealne miejsce dla watkow typu:

- czego w wykanczaniu/urzadzaniu domu nie zrobilibyscie ponownie,

- co sie sprawdzilo,

- ladny wyglad ale kiepska funkcjonalnosc,

- jak dac sobie rade ze sprzataniem: srodki, sprzet, logistyka

i wielu innych.

Na FM odczuwam pewien deficyt tego typu informacji, a przynajmniej odnosze wrazenie, ze one "gina" w masie watkow koncentrujacych sie na estetyce.

Szybkie wyszukiwanie obserwowanych wątków (coś jak swoje posty, nowe posty od ostatniej wizyty itp).

Właśnie - jakaś formatka dla usera pokazująca śledzone przez niego wątki.

Teraz trzeba bazować na powiadomieniach mailowych, a nie zawsze ogląda się ulubiony wątek po zalogowaniu i potem powiadomienia już nie przychodzą.

swoja drogą Redakcja mogłaby stworzyć osobny dział....dla ludzi którzy maja problemy inne juz niz budowlane- a nie chca znikac z forum i nie chca zaśmiecac watków...

Teska, toć jest Hyde Park i "Psychol", tam można śmiecić ;)

chodzi mi bardziej o dział....nasze ogrody

ot tak zdecydowanie wiecej reklam szczegolnie tych przesowajacych sie :evil:

no i nasza wyszukiwarka moze nie lepsza tylko dzialajaca bo ta nie dziala napewno bubel jakis i stad poraz setny pytanie o oknach

skrzynka tak ze 4 razy wiekasz

i ostatnia

czy ja sie doczekam naklejki

Droga Redakcjo! Tylko nie zmieniajcie za dużo i baaarrrrrdddzo uważajcie, żeby się coś niechcący nie usunęło bezpowrotnie, bo głupio by było :-? .To forum jest jedyne w swoim rodzaju.

Na pewno nie likwidować daty przystąpienia i licznika postów! Najlepiej to nic nie zmieniać, tylko rozbudować WYMIANĘ DOŚWIADCZEŃ,bo tam faktycznie jest za duża rotacja i ciężko się połapać. Aha! KONIECZNIE WIĘCEJ REKLAM!!!!! szczególnie tych pływających po monitorze. Uwielbiam je :evil: :evil: :evil:

Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum??

A kto rzucił taki pomysł? Nigdy, przenigdy. Jak widzę post "kupiłem na Allego od Xxxx. Szybko i niedrogo - polecam" to chcę wiedzieć, czy ten życzliwy ma 4 posty na koncie, czy 400.

Uporządkowanie i podzial na tematy "Wymiany doświadczeń" to piękny cel. Ale chyba będziecie musieli outsourcingować 100 moderatorów z Indii.

Usprawnienie i usunięcie ewidentnych błędów w wyszukiwaczce jest bardzo potrzebne i na pewno łatwiejsze do osiągnięcia.

Róbcie co chcecie, ale o jedno proszę: żeby Forum nie zmieniło się w kolejną maszynkę do mielenia łajna w stylu Web 2.0. Są tu żywi ludzie, co w dzisiejszych czasach staje się coraz rzadsze - i tak powinno zostać.

Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum??

A kto rzucił taki pomysł? Nigdy, przenigdy. Jak widzę post "kupiłem na Allego od Xxxx. Szybko i niedrogo - polecam" to chcę wiedzieć, czy ten życzliwy ma 4 posty na koncie, czy 400.

(...)

Tu było miedzy innymi

(...)Druga sprawa to te nieszczęsne tytuły szlacheckie typu najlepszy doradca na forum itp...które mylą w dużym stopniu nowych forumowiczów ..jak wiemy ilość postów nie może się przekładać na tak znamienity tytuł i niepotrzebnie wprowadzać w błąd nowych użytkowników a z jakim skutkiem to już nie raz się przekonaliśmy w różnych tematach tego forum..

(...) 6. Usunąć opcję ilość postów napisanych bo czasami to wprowadza w błąd ludzi...

mi tu brakuje działu o budownictwie drewnianym i wszystkimi rzeczami związanymi z tym klimatem w ogóle niema takiego sensownego forum w necie więc można by było stworzyć taki dział

Jak najbardziej, coś tam obecnie jest o budownictwie szkieletowym, ale przydałoby się faktycznie w wyodrębnionej formie jak również o eksploatacji takich budynków