daggulka 27.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Mnie się marzy normalnie dzialają skrzynka, z której posty nie znikają po kilku tygodniach i bardziej pojemna ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 27.02.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 A można uprosić informatyków o postawienie takiej zapory, by z jednego IP nie można było się trollować w nieskończoność ??? Większość ma zmienne IP. pojęcia bladego nie posiadam czy IP mamy zmienne ale "trolluje" z mojnym z jednego kompika i które z nas "wyleci" pewnie baba-jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.02.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 pojęcia bladego nie posiadam czy IP mamy zmienne Zmienne mają na pewno użytkownicy Neos.rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 28.02.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 mi tu brakuje działu o budownictwie drewnianym i wszystkimi rzeczami związanymi z tym klimatem w ogóle niema takiego sensownego forum w necie więc można by było stworzyć taki dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.02.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Hmmm Dagulka słońce przez tą swoją domowość jak to nazwałaś właśnie wiele wątków ,tematów jest rozmywanych..traktowanych w sposób jak już pisałem pamiętnikowy...Starsi użytkownicy (oczywiście nie wszyscy) przestają wnosić cokolwiek ze swoich doświadczeń które notabene wynieśli kiedyś właśnie z tego forum..zajmując się wszystkim tylko nie tematami związanymi z budownictwem..jako przykład mogę podać np.wątek/temat typu jak prawidłowo położyć izolację pionową itp..gdzie zaczyna się dyskusja aby po chwili zejść na temat hmmm jakie sadzonki w ogrodzie itd...wiem ze starszych użytkowników powoli irytują stale powtarzające się pytania..ale z drugiej strony patrząc się na tą naszą nieszczęsną wyszukiwarkę powoli zaczynam rozumieć nowych forumowiczów no i chyba nikt z nowych użytkowników nie będzie się przepychał przez tysiące wątków w których ostatnio jest tylko 10% merytorycznej wypowiedzi , aby odszukać odpowiedzi na swoje często proste pytanie.... Dagga zauważyłem na tym forum od jakiegoś czasu pewną prawidłowość...ale o tym porozmawiamy kiedyś osobiście bo nie chcę sobie robić tu wrogów Pozdrawiam Paradox eeee tam, jakich znowu wrogów...ja tam jestem tutaj od 8 lat....od 6 mieszkam w domku...i ciagle jestem, mam nadzieje ze i Ty wytrzymasz tutaj tyle czasu. swoja drogą Redakcja mogłaby stworzyć osobny dział....dla ludzi którzy maja problemy inne juz niz budowlane- a nie chca znikac z forum i nie chca zaśmiecac watków... poprosze wziasc pod rozwage.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 28.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jest taka fajna funkcja szukajki działąjąca tylko w obrębie danego wątku. Jak wątek ma np kilkaset stron to niesamowicie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ta szybka odpowiedź naprawdę by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Mnie generalnie odpowiada wszystko dlatego tu jestem. Forum to przede wszystkim Redakcja i Forumowicze, jeżeli forum istnieje to już jest sukces obydwojga, a jeżeli istnieje i to blisko 10 lat , ciągle się rozwijając to na prawdę trzeba uważać na zmiany aby nie umarło śmiercią naturalną i nie wylądowało na sieciowym cmentarzysku. Tu obowiązują w pewnym sensie prawa wolnego rynku jeśli ktoś tu nie znajduje tego czego szuka , poświęcając swój czas to więcej nie zagląda. Dlatego bardzo proszę Szanowną Redakcję o rozważne podchodzenie do niektórych "nowatorskich" rozwiązań i uwag . Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum??. Jeżeli jest taka techniczna możliwość można by zastosować wyłącznik np w ustawieniach profilu. Ktoś kto występuje po n-tym nikiem na tym forum w kolejnej pyskówce po prostu sobie wyłączy licznik i datę rejestracji i będzie udawał że to nie jest jego 4 post w temacie Wyszukiwarka faktycznie jakaś by się przydała skuteczniejsza, chcąc coś znaleźć niestety jeżeli nie ma Cieszki w pobliżu pozostaje tylko zadanie po raz 100 pytania poprzez założenie tematu, jest to frajda ale zaśmieca Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.03.2010 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 swoja drogą Redakcja mogłaby stworzyć osobny dział....dla ludzi którzy maja problemy inne juz niz budowlane- a nie chca znikac z forum i nie chca zaśmiecac watków... Teska, toć jest Hyde Park i "Psychol", tam można śmiecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 01.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Szybkie wyszukiwanie obserwowanych wątków (coś jak swoje posty, nowe posty od ostatniej wizyty itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 01.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Teska trwam,trwam już kilka lat i trwać będę nadal choć powiem szczerze że owe forum nie wykorzystuje do zdobywania wiedzy aby wybudować swój wymarzony domek bardziej porównuję doświadczenia innych forumowiczów.... Pozdrawiam paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 01.03.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A propos roli forumowiczow, ktorzy juz sie wybudowali i mieszkaja. Mysle, ze te osoby moglyby z powodzeniem podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami w dziale "Doswiadczenia po zamieszkaniu".To byloby idealne miejsce dla watkow typu:- czego w wykanczaniu/urzadzaniu domu nie zrobilibyscie ponownie,- co sie sprawdzilo,- ladny wyglad ale kiepska funkcjonalnosc,- jak dac sobie rade ze sprzataniem: srodki, sprzet, logistykai wielu innych. Na FM odczuwam pewien deficyt tego typu informacji, a przynajmniej odnosze wrazenie, ze one "gina" w masie watkow koncentrujacych sie na estetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 01.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Szybkie wyszukiwanie obserwowanych wątków (coś jak swoje posty, nowe posty od ostatniej wizyty itp). Właśnie - jakaś formatka dla usera pokazująca śledzone przez niego wątki. Teraz trzeba bazować na powiadomieniach mailowych, a nie zawsze ogląda się ulubiony wątek po zalogowaniu i potem powiadomienia już nie przychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 01.03.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zapobiec powielaniu się takich samych wątków (sama niestety jako nowicjuszka kiedyś założyłam ) poprzez automatyczne blokowanie tematu przez administratora i kierowanie jego pytania do wątku już istniejącego.Po np.2 dniach kasacja całkowita powielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.03.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 swoja drogą Redakcja mogłaby stworzyć osobny dział....dla ludzi którzy maja problemy inne juz niz budowlane- a nie chca znikac z forum i nie chca zaśmiecac watków... Teska, toć jest Hyde Park i "Psychol", tam można śmiecić chodzi mi bardziej o dział....nasze ogrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ot tak zdecydowanie wiecej reklam szczegolnie tych przesowajacych sie no i nasza wyszukiwarka moze nie lepsza tylko dzialajaca bo ta nie dziala napewno bubel jakis i stad poraz setny pytanie o oknach skrzynka tak ze 4 razy wiekasz i ostatnia czy ja sie doczekam naklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 01.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Droga Redakcjo! Tylko nie zmieniajcie za dużo i baaarrrrrdddzo uważajcie, żeby się coś niechcący nie usunęło bezpowrotnie, bo głupio by było .To forum jest jedyne w swoim rodzaju. Na pewno nie likwidować daty przystąpienia i licznika postów! Najlepiej to nic nie zmieniać, tylko rozbudować WYMIANĘ DOŚWIADCZEŃ,bo tam faktycznie jest za duża rotacja i ciężko się połapać. Aha! KONIECZNIE WIĘCEJ REKLAM!!!!! szczególnie tych pływających po monitorze. Uwielbiam je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 01.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum?? A kto rzucił taki pomysł? Nigdy, przenigdy. Jak widzę post "kupiłem na Allego od Xxxx. Szybko i niedrogo - polecam" to chcę wiedzieć, czy ten życzliwy ma 4 posty na koncie, czy 400. Uporządkowanie i podzial na tematy "Wymiany doświadczeń" to piękny cel. Ale chyba będziecie musieli outsourcingować 100 moderatorów z Indii. Usprawnienie i usunięcie ewidentnych błędów w wyszukiwaczce jest bardzo potrzebne i na pewno łatwiejsze do osiągnięcia. Róbcie co chcecie, ale o jedno proszę: żeby Forum nie zmieniło się w kolejną maszynkę do mielenia łajna w stylu Web 2.0. Są tu żywi ludzie, co w dzisiejszych czasach staje się coraz rzadsze - i tak powinno zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.03.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Np. po co kasować licznik postów, czy datę przystąpienia do forum?? A kto rzucił taki pomysł? Nigdy, przenigdy. Jak widzę post "kupiłem na Allego od Xxxx. Szybko i niedrogo - polecam" to chcę wiedzieć, czy ten życzliwy ma 4 posty na koncie, czy 400. (...) Tu było miedzy innymi (...)Druga sprawa to te nieszczęsne tytuły szlacheckie typu najlepszy doradca na forum itp...które mylą w dużym stopniu nowych forumowiczów ..jak wiemy ilość postów nie może się przekładać na tak znamienity tytuł i niepotrzebnie wprowadzać w błąd nowych użytkowników a z jakim skutkiem to już nie raz się przekonaliśmy w różnych tematach tego forum.. (...) 6. Usunąć opcję ilość postów napisanych bo czasami to wprowadza w błąd ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.03.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 mi tu brakuje działu o budownictwie drewnianym i wszystkimi rzeczami związanymi z tym klimatem w ogóle niema takiego sensownego forum w necie więc można by było stworzyć taki dział Jak najbardziej, coś tam obecnie jest o budownictwie szkieletowym, ale przydałoby się faktycznie w wyodrębnionej formie jak również o eksploatacji takich budynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts