Jaś Małgosia 24.03.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 *****A MY piszemy razem czyli ON i ONA więc jaka płeć mielibyśmy zaznaczyć??? *****I tak on i ona myślimy, że wskazane byłoby dodac w nowym forum opcję "Pomógł" i oddzielny dział o budownictwie z drewna czy tam ciesielstwie. Przez wyszukiwarkę naprawdę ciężko jest coś znaleźć a w dziale "Wymiana doświadczeń" w temacie "domy z bali" jest już duży bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.03.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ja bym proponował, aby w końcu płcie zostały rozróżnione w kwestii cytatów, a nie że joola napisał Jak można tego dokonać, jeśli chłop zarejestruje się pod babskim nickiem, a baba pod męskim? oby tylko na podstawie profilu a nie nick'a bo wtedy będziemy mieli "Barbossa napisała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 24.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Proponuję: 1. Zmobilizować forumowiczów do uszczegóławiania tytułu zakładanego wątku. Batem. Albo wprowadzając minimalną liczbę znaków w tytule wątku. 2. Wprowadzić tagowanie wątków. Jednocześnie owe tagi mogą być pomocne przy wyszukiwaniu wątków. Wchodzę na stronę ze słowami kluczowymi, zaznaczam część z nich, klikam WYSZUKAJ i... znajduję wątki najbardziej dopasowane do zapytania. Oklaski. 3. Wprowadzić przycisk "kompresji" wątku. Klikam na takie cudo i dostaję wątek w postaci "usurowionej": nick, data, treść posta, kreska pozioma, nick, data, treść posta, kreska pozioma, nick... Bez przycisków CYTUJ, PROFIL, PW i ozdobników, ale z tekstem rozciągniętym na całą szerokość ekranu. Wespół z F11 w przeglądarce, ułatwiłoby to (mnie) przeglądanie starych wątków (a w tej chwili to 3/4 mojej bytności na FM) 4. Ktoś pisał o wprowadzeniu archiwum. Może zamiast tego wprowadzić we wyszukiwarce kryterium czasowe, coś na kształt Allegrowego: cena od |___| do |___|, tyle że z datami miast ceny. 5. Wprowadzić opcję DRUKUJ, otwierającą nowe okno z tekstem sformatowanym do druku. Byłoby to pomocne, gdyż wiele znalezionych tu porad, ku swojej pamięci, drukuję (co prawda tylko do PDFa, ale zawsze 6. Pozostawić dostęp do pola TEMAT jedynie podczas zakładania wątku. 7. Karać za notoryczne błędy ortograficzne stosownym tytułem "szlacheckim". Skuteczne komunikowanie się wymaga stosowania wspólnego i znanego uczestnikom procesu komunikacji zestawu symboli. (prawie) Każdy ma podkreślane na czerwono popełniane podczas pisania byczki, a szacunek wobec czytających wymaga reagowania na nie (to dopiero uderzyłem w wysoką nutę, co?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.03.2010 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Proponuję: 1. Zmobilizować forumowiczów do uszczegóławiania tytułu zakładanego wątku. Batem. . . . 7. Karać za notoryczne błędy ortograficzne.. No to masz na wypróbowanie na sobie: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/caluski_z_batem.gif Niee, to nie ten bat A taki? http://img399.imageshack.us/img399/1517/bijedrugiegopopyskula8.gif Teraz główkuj za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Proponuję: 1. Zmobilizować forumowiczów do uszczegóławiania tytułu zakładanego wątku. Batem. . . . 7. Karać za notoryczne błędy ortograficzne.. No to masz na wypróbowanie na sobie: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/caluski_z_batem.gif Niee, to nie ten bat A taki? http://img399.imageshack.us/img399/1517/bijedrugiegopopyskula8.gif Teraz główkuj za co Do uśmiechu dołanczam pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 25.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 W nawiązaniu do niewiele mówiących tytułów wątków, proponujęwprowadzić, po najechaniu myszką na tytuł wątku, podgląd treści początku pierwszego posta w wątku. Jest to często stosowane na forach a znakomicie ułatwia zorientowanie się w intencji autora wątku. Aaaaa i jeszcze...To, że nie stosuję (zbyt wielu) buziek, nie znaczy że należy brać moje wypowiedzi w stu procentach na poważnie. Poważnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 25.03.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Czy można byłoby ustawić opcje przechodzenia do pierwszego, nieczytanego posta?Strony forum sa długie i czasami trzeba przesunąć całą, żeby przeczytać ostatni post na stronie, którego jeszcze nie widzieliśmy, od ostatniej bytności w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Czy można byłoby ustawić opcje przechodzenia do pierwszego, nieczytanego posta? Strony forum sa długie i czasami trzeba przesunąć całą, żeby przeczytać ostatni post na stronie, którego jeszcze nie widzieliśmy, od ostatniej bytności w temacie. ech... co za strata czasu.. http://forum.muratordom.pl/post624839.htm#624839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 25.03.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ponury63 , wielkie dzieki http://emots.yetihehe.com/1/buziak.gif Nie wiedziałam o tym, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 27.03.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Wprowadzić oznaczanie starszych postów, najlepiej poprzez inny kolor tła takiego posta. A jeszcze lepiej kilka poziomów "starości".Wówczas w swoim profilu forumowicz mógłby zdefiniować liczbę dni od teraźniejszości dla każdego poziomu starości posta.(cholera, coś dzisiaj nie mogę się poprawnie wysłowić; rozumie ktoś coś z tego co napisałem?) Uzasadnienie.Przeglądając wątki mam przy każdym poście datę napisania, a i tak często w połowie pasjonującego wątku o zagadnieniach prawnych, i po przeczytaniu kilkudziesięciu wypowiedzi, orientuję się, że dyskusja toczyła się przed pięciu laty i nijak nie przystaje do rzeczywistości.Taki feler oczny mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 27.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 NIe wiem czy ktos juz o tym wspominal ale nie bede czytal tych wszystkich wczesniejszych postow.Chciałbym by w koncu odnosniki "do wyslania" i " wyslane" byly poprawione... jak do tej chwili gdy wysylamy PW trafa ono do http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/msg_outbox.gif Wysłane a gdy odbiorca przeczyta (odberze) te wiadomosc trafiaja do http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/msg_sentbox.gif Do wysłania a powinno byc odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 27.03.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Było o tym: Co prawda u mnie wiadomość nieodebrana przez odbiorcę siedzi sobie cicho w zakładce "wysłane", ale to już chyba nie ma znaczenia to błąd skryptu phpBB od lat niepoprawiony, występuje na różnych forach http://forum.muratordom.pl/post2577279.htm#2577279 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.03.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Moim zdaniem mocna strona FM jest tolerancja moderatorow i ich minimalna ingerencja w tresc postow. Uwazam, ze tak powinno zostac. Nie ma obowiazku zabierania glosu w kazdej dyskusji, a zatem kazdy ma wolna wole ignorowania postow z bledami, postow trolli oraz innych, o ktorych uwaza, ze nie powinny znalezc sie na FM. Dobrze by bylo, zeby lepiej dzialala wyszukiwarka (chociaz wiemy, ze na nia tez jest sposob), zeby przesunac godzine archiwizacji na jakas mniej uczeszczana i to w zasadzie tyle. Aaaaa, skrzynka privowa moglaby byc wieksza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 28.03.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Zdecydowanie skrzynka PW przyda się większa.Co do moderacji to mam nieco odmienne zdanie i tyczy się to głównie dublowania tematów ale nie tylko. Jeśli ktoś pisze tzw. "Off Topic" czyli post nie mający nic wspólnego z meritum tematu) to lepiej niech nie pisze wcale.Nie jest fajnie czytać znaleziony interesujący nas temat, który ma kilkanaście podstron z czego posty które wnoszą coś konstruktywnego do tytułowego tematu to zebrane raptem dwie, może trzy podstrony. Na pisanie "banialuków" na forum jest również miejsce - Hyde... ale nie działy tematyczne. PS. Przez takie duble nasza wyszukiwarka nie ma wcale lekkiej roboty, z resztą my również przekopując się przez góry nic nie wnoszących postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.03.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Opcji moderowania pewnie jest tyle, ilu użytkownikówale drobiazgowa moderacja pozbawiłaby to Forum czegoś, co jest jego głównym atutem Co do skrzynki priwów, błędu raczej nie będzie, za to będzie kilka fajnych funkcjiJednak układ skrzynki jest inny - na nowym forum w skrzynce jest domyślnie miejsce na 50 wiadomości w dwóch folderach, czyli maksymalnie na 100 wiadomości - to zmiana na minus, bo obecnie mamy do dyspozycji 3 foldery - odebrane (czyli "Skrzynka"), wysłane (te źle opisane) i "Zapisane". Plusem na nowym forum będzie możliwość tworzenia własnych folderów w skrzynce, z dowolnymi nazwami. Poprosiłem informatyków o zwiększenie tego limitu, mam nadzieję że będzie to możliwe. Nowe forum działa na skrypcie vBulletin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.03.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Nowe forum działa na skrypcie vBulletin Oł noł !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 30.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Mam nadzieję ze dacie przycisk zgłoś do moderatora czy coś w ten deseń. Czasami to jest strasznie denerwujące jak ktoś tworzy OT na pół strony i nie bardzo jest jak to zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Zgłaszanie modowi to podstawa, i chyba Ponury wie o tym najlepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 31.03.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie wiem czy ktoś o tym mówił, albo ta funkcja jest dostępna a ja jej nie widzę, ale fajnie by było gdybym mogła zaznaczyć sobie wątek do ulubionych bez postowania (zaśmiecania), np wybrać dzienniki budowy. Jest wiele takich wątków które śledziłam bo często były postowane a których teraz nie mogę znaleźć bo spadły daleko. Gdybym miała taką opcję bez problemu mogłabym do nich wrócić. Brakuje mi też funkcji takiej by można było wejść na profil użytkownika naciskając na jego nazwę przy jego wpisie na forum i wrzucenia np w folder znajomi by łatwo było go odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.03.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wnoszę, aby skrót FM był tłumaczony jako Forumowy Magiel. To był smutny żart oczywiście. A tak poważnie, to chciałam zapytać, kiedy przewidywana premiera? I czy to będzie wymagało zmiany ustawień, wymogów kompa itp.? Sorry za infantylne pytanie, ale ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts