Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Muratora - wkrótce!

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja również stawiam na bardziej precyzyjną wyszukiwarkę - jako nowa forumowiczka mam problemy z wyszukiwaniem interesujacych mnie wątków

póki co - rada - szukaj przez google wpisując np." forum muratora pompa ciepła" ... tak łatwiej i lepiej ...

Proponuję, aby wydzielić osobny dział pt. „Porady Budowlane” z tematami np; fundamenty, ściany, dach, ogrzewanie, wentylacja, instalacje.

Warunkiem byłoby dość „mocne moderowanie”, tak aby nie przekształcić tego w następną wymianę doświadczeń. Tu byłoby miejsce tylko na konkrety – zgodne ze sztuką budowlaną i przepisami, a nie „bo ja tak zrobiłem”.

Może powołać ekspertów, ale już bez umieszczania tego faktu w ich „opisie”.

sSiwy12

idea słuszna, ale nie sądzę, aby jakieś atomowe umysły pie.. się w moderowanie tematów "porad budowlanych" a każde takie "porady" mogą być obarczone błędem, chyba, że lachę położyć na czyjeś bzdury i po prostu tego nie czytać

a to nie zawsze wychodzi, nie zawsze będzie się chciało komuś przejść obok tego obojętnie

powstanie spór, czyli mordobicie, czyli syf w temacie, a moderator będzie robił zyg zyg w zależności od jego wiedzy na ten temat

czyli móżg atomowy na etacie redakcji

wątpię

sSiwy12 myślę że takie silne moderowanie może zabić idee tego forum..pomysł bardzo dobry ale raczej w formie poradników bez możliwości ingerencji forumowiczów...czyli użytkownicy czytają dany poradnik poznając podstawy i ogólny zarys problemu i zadają pytania lub udzielają odpowiedzi w dziale wymiana doświadczeń etc...

Nie sądzę, by Murator SA chciał wysupłać jakąś kasę na "moderatorów etatowych" odpowiedzialnych za merytoryczną zgodność treści w tematach budowlanych, skoro z dużo większą korzyścią dla wszystkich (i zgodnie z logiką biznesu) może przekierowywać do odpowiednich działów własnej strony domowej

>> http://www.muratordom.pl

Dagga ale zostaną niepowtarzalne i w niezmiennej formie zloty użytkowników tego forum :D a jako inwestorka która już ukończyła swoją wymarzoną inwestycję to jest najbardziej istotne.. :wink:

Mylisz się ..... zloty nie są dla mnie najbardziej istotne ...

Form dało mi wiedzę podczas budowy , którą teraz czasem się dzielę na wymianie doświadczeń.

Ważni są dla mnie ludzie których w czasie tych 4 lat bytności na forum poznałam i którzy nadal tu są - na forum .

Zloty to inna bajka ..... forum nie jest mi potrzebne do tego , żeby spotykać się z przyjaciółmi których tu znalazłam .