Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Muratora - wkrótce!

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

(...)To co się już też pojawiło- więcej porządku w działach, np. w wymianie doświadczeń poddziały: okna, ogrzewanie, ściany itp. To co się najwięcej powtarza. (...)

;)

Mnie bardzo pomógł pewien znudzony forumowicz, który posegregował tematycznie wątki [iNVIX - dzięki]

http://forum.muratordom.pl/najczesciej-zadawane-pytania-czyli-zanim-napiszesz,t47119.htm

Może jego przykładem zadbać o coś w rodzaju spisu treści? [z odsyłaczami]

Nie ma sprawy - jeśli tylko komuś chciałoby się wykonać tak gigantyczną pracę, najlepiej w formie aktualizacji już istniejącego spisu; umieścimy taki spis bez problemu

koniecznie zrobić opcję "idź do strony..." bo jest masakrą jakąś wejść do strony 45 z wątku, który ma stron 100. Każdą stronę trzeba otwierać po kolei.

Nie trzeba >> http://forum.muratordom.pl/post2065195.htm#2065195

oczywiście opcja "idź do strony..." byłaby o wiele łatwiejsza w użyciu

Co do wyszukiwarki, nie wiem czy ma ona związek z samym skryptem forum - bo to co widać jako forum, to właściwie taka "przeglądarka" do bazy danych; ale wierzę, że ktoś ją wreszcie przywróci do poprawnego działania

Na pewno poprawić wyszukiwarkę!!!!!!!!! i koniecznie zrobić opcję "idź do strony..." bo jest masakrą jakąś wejść do strony 45 z wątku, który ma stron 100. Każdą stronę trzeba otwierać po kolei.

strona x:

linkdopierwszejstrony-n.htm

(-n oznacza: wpisz "myślnik" oraz wartość n )

gdzie n=(x-1)*k

gdzie k - liczba postów na stronie (dla muratora k=60)

czyli strona 26 dla wątku: cennik materiałów:

adres pierwszej strony:

http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476.htm

n=(26-1)*60=1500

adres strony 26:

http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476-1500.htm

jasne? ;-)

edit: oopoops! już o tym było...

co do forum: oby nie za bardzo rozdrobnić tematykę, bo nie wiem jak inni ale mi najlepiej przegląda się max kilka działów, jeśli będzie ich za dużo, to nie będzie dobrze...

a! i elektroda z tymi punktami to nie jest dobry pomysl

i dołączam się do przechowywania zdjęc na forum, to ułatwi sprawę, spowoduje, że zdjęcia nie przestaną znikać (bo serwisu nie ma/serwis zaczyna brać pieniądze za przechowywanie), może np. możliwość wklejenia fotek max 50kB jeśli ktoś chce większe/dokładniejsze to przecież nie ma problemu żeby wkleił linka....

Gość coolibeer
to już niepotrzebne... nie musisz go czytać :wink:

a tematy mogą Cie w całości po prostu nie interesować

Co jest nie potrzebne? jakiś palant powiedzmy śmieci pisze głupoty i mnie obraża to wolę tego nie czytać. Klikam ignoruj i nie psuję sobie zdrowia :)

jak najbardziej potrzebne

A mi się marzy by wrócił stary porządek i komentarze były oddzielone od dzienników. Często szukam czegoś konkretnego a tu wtopa.

i może żeby zadowolić tych niezadowolonych z dzienników "pani Zosi 10 lat po budowie", to może przenosić te dzienniki do działu "stare dzienniki nadal aktywne". :roll:

W moim dzienniku już też jest więcej o sadzonkach niż izolacjach, ale to normalna kolej rzeczy. Dzięki temu, że piszę o sadzonkach mój dziennik jest wciąż aktywny i doświadczenia budowlane są wciąż dostępne, a tak ginęłyby gdzieś na entej stronie. Nie chcę zakładać nowego dziennika w dziale ogrody bo nie miałabym czasu być obecną w dwóch dziennikach. :cry: A tak myśle, że wszystko tworzy jakąś całość. Sama chętnie lubię zaglądać do tych dzienników, które są konsekwentnie prowadzone od początku budowy po urządzanie ogrodu a nawet remonty :wink: To wszystko czegoś uczy.Wyszukiwarka jest kiepska, przyznaję. :roll: :-?

(...)Grafika koniecznie taka sama, pliiisss! (...)

Też jestem za!!!!! :wink:

Popieram

I kilka innych ZA

-lepsza wyszukiwarka, obecna to koszmar

-okno szybkiej odpowiedzi

-własne posty dostępne z każdej strony

-nieprzeczytane posty od ostatniej wizyty

-nie kasować liczników postów

-osobny dział dla forumowiczów już mieszkających na wątki typu "co się sprawdziło po latach"

-wstawianie zdjęć bezpośrednio

-przydatne posty/informacje

-uporządkowanie działu doświadczeń

-koniecznie "idź do strony"

To tyle ode mnie.....na razie

A mnie się przypomniało, że mam wieeelką prośbę do Redakcji w związku ze zmianami na forum.

Wiele skryptów pozwala na powiększenie sobie wielkości czcionki na forum, czego na fm nie ma. Mnie na przykład bardzo by się taka możliwość przydała i bardzo by mi pomogła, bo mam słaby wzrok i muszę bardzo się wysilać, żeby czytać forum. A tak - jedno czy dwa kliknięcia - byłoby po problemie... :D

Ja mogę to robić, bo Opera tak ma, ale to za mało - juz mam forum na całą stronę rozciągnięte i mogę czytać tylko wtedy, kiedy okulary trzymam oddalone od twarzy na jakieś dobrych kilka cm, dla powiększenia... :(