labas1 05.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To od kiedy na nowe forum liczyć można? Ja jak obiecuję to mówię jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.03.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jutro Prace trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Na pewno poprawić wyszukiwarkę!!!!!!!!! i koniecznie zrobić opcję "idź do strony..." bo jest masakrą jakąś wejść do strony 45 z wątku, który ma stron 100. Każdą stronę trzeba otwierać po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (...)To co się już też pojawiło- więcej porządku w działach, np. w wymianie doświadczeń poddziały: okna, ogrzewanie, ściany itp. To co się najwięcej powtarza. (...) Mnie bardzo pomógł pewien znudzony forumowicz, który posegregował tematycznie wątki [iNVIX - dzięki] http://forum.muratordom.pl/najczesciej-zadawane-pytania-czyli-zanim-napiszesz,t47119.htm Może jego przykładem zadbać o coś w rodzaju spisu treści? [z odsyłaczami] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.03.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Nie ma sprawy - jeśli tylko komuś chciałoby się wykonać tak gigantyczną pracę, najlepiej w formie aktualizacji już istniejącego spisu; umieścimy taki spis bez problemu koniecznie zrobić opcję "idź do strony..." bo jest masakrą jakąś wejść do strony 45 z wątku, który ma stron 100. Każdą stronę trzeba otwierać po kolei. Nie trzeba >> http://forum.muratordom.pl/post2065195.htm#2065195 oczywiście opcja "idź do strony..." byłaby o wiele łatwiejsza w użyciu Co do wyszukiwarki, nie wiem czy ma ona związek z samym skryptem forum - bo to co widać jako forum, to właściwie taka "przeglądarka" do bazy danych; ale wierzę, że ktoś ją wreszcie przywróci do poprawnego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No dzięki nie wiedziałam, że jest taki sposób. Lepszy taki niż żaden ale nijak ma się on do opcji "idź do strony". Chyba nie jest to takie trudne do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 05.03.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Na pewno poprawić wyszukiwarkę!!!!!!!!! i koniecznie zrobić opcję "idź do strony..." bo jest masakrą jakąś wejść do strony 45 z wątku, który ma stron 100. Każdą stronę trzeba otwierać po kolei. strona x: linkdopierwszejstrony-n.htm (-n oznacza: wpisz "myślnik" oraz wartość n ) gdzie n=(x-1)*k gdzie k - liczba postów na stronie (dla muratora k=60) czyli strona 26 dla wątku: cennik materiałów: adres pierwszej strony: http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476.htm n=(26-1)*60=1500 adres strony 26: http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476-1500.htm jasne? edit: oopoops! już o tym było... co do forum: oby nie za bardzo rozdrobnić tematykę, bo nie wiem jak inni ale mi najlepiej przegląda się max kilka działów, jeśli będzie ich za dużo, to nie będzie dobrze... a! i elektroda z tymi punktami to nie jest dobry pomysl i dołączam się do przechowywania zdjęc na forum, to ułatwi sprawę, spowoduje, że zdjęcia nie przestaną znikać (bo serwisu nie ma/serwis zaczyna brać pieniądze za przechowywanie), może np. możliwość wklejenia fotek max 50kB jeśli ktoś chce większe/dokładniejsze to przecież nie ma problemu żeby wkleił linka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jutro Prace trwają. Ale jutro jest nieosiągalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 11.03.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Prawdę mówiąc ciężkie trochę to forum ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia..... dla mnie najwiekszym problemem jest wklejanie zdjęć jeśli to zmienicie to naprawde resztę przeboleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 12.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 1. cytowanie selektywne2. okno szybkiej odpowiedzi3. możliwość ignorowania wątków4. Posty nieprzeczytane od ostatniej wizyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 12.03.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ja jeszcze dodam... Ignorowanie użytkownika aby nie widać to co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 12.03.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 to już niepotrzebne... nie musisz go czytać a tematy mogą Cie w całości po prostu nie interesować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 12.03.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 to już niepotrzebne... nie musisz go czytać a tematy mogą Cie w całości po prostu nie interesować Co jest nie potrzebne? jakiś palant powiedzmy śmieci pisze głupoty i mnie obraża to wolę tego nie czytać. Klikam ignoruj i nie psuję sobie zdrowia jak najbardziej potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A mi się marzy by wrócił stary porządek i komentarze były oddzielone od dzienników. Często szukam czegoś konkretnego a tu wtopa. i może żeby zadowolić tych niezadowolonych z dzienników "pani Zosi 10 lat po budowie", to może przenosić te dzienniki do działu "stare dzienniki nadal aktywne". W moim dzienniku już też jest więcej o sadzonkach niż izolacjach, ale to normalna kolej rzeczy. Dzięki temu, że piszę o sadzonkach mój dziennik jest wciąż aktywny i doświadczenia budowlane są wciąż dostępne, a tak ginęłyby gdzieś na entej stronie. Nie chcę zakładać nowego dziennika w dziale ogrody bo nie miałabym czasu być obecną w dwóch dziennikach. A tak myśle, że wszystko tworzy jakąś całość. Sama chętnie lubię zaglądać do tych dzienników, które są konsekwentnie prowadzone od początku budowy po urządzanie ogrodu a nawet remonty To wszystko czegoś uczy.Wyszukiwarka jest kiepska, przyznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 12.03.2010 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 (...)Grafika koniecznie taka sama, pliiisss! (...) Też jestem za!!!!! Popieram I kilka innych ZA -lepsza wyszukiwarka, obecna to koszmar -okno szybkiej odpowiedzi -własne posty dostępne z każdej strony -nieprzeczytane posty od ostatniej wizyty -nie kasować liczników postów -osobny dział dla forumowiczów już mieszkających na wątki typu "co się sprawdziło po latach" -wstawianie zdjęć bezpośrednio -przydatne posty/informacje -uporządkowanie działu doświadczeń -koniecznie "idź do strony" To tyle ode mnie.....na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.03.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 A mnie się przypomniało, że mam wieeelką prośbę do Redakcji w związku ze zmianami na forum. Wiele skryptów pozwala na powiększenie sobie wielkości czcionki na forum, czego na fm nie ma. Mnie na przykład bardzo by się taka możliwość przydała i bardzo by mi pomogła, bo mam słaby wzrok i muszę bardzo się wysilać, żeby czytać forum. A tak - jedno czy dwa kliknięcia - byłoby po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.03.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Zerknę przy okazji, czy wśród mnogości opcji owego forum jest i takaDoraźnie można zwiększać/zmniejszać wielkość strony [całej] wciskając Ctrl i kręcąc kółkiem myszy bądź operując klawiszami +/- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.03.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ja mogę to robić, bo Opera tak ma, ale to za mało - juz mam forum na całą stronę rozciągnięte i mogę czytać tylko wtedy, kiedy okulary trzymam oddalone od twarzy na jakieś dobrych kilka cm, dla powiększenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 i zeby można było wejśc na wybraną strone w danym wątku, a nie po kolei. I nie zmieniajcie grafiki O tak, tego bardzo brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 13.03.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 1. Poproszę koniecznie o wklejanie zdjęć prosto z HDD użytkownika, to oszczędzi mnóstwo czasu wielu użytkownikom. Dokładnie bardzo proszę o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts