dadus18 23.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam moje pytanie jest następujące, potrzebowałem garaż ( pomieszczenie na narzędzia itp) po dogadaniu się z sąsiadem postawiłem garaż na granicy (ok 0,5m) od działki sąsiada (5,60mx4,40m). Garaż jest w połowie w ziemi i stoi na miejscu poprzedniej szopy ale ma już fundamenty betonowe, nie ubiegałem się o pozwolenia ani nie mam mapki. Teraz jak prawnie wszystko załatwić aby potem nie było problemów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 23.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 W jakich latach był ten garaż wybudowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadus18 23.02.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Garaż był budowany 2 lata temu na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 24.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Garaż był budowany 2 lata temu na jesień. Czyli możesz zalegalizować z opłatą. W skrócie: 1) Potrzebujesz wypisu z planu zagospodarowania lub warunków zabudowy. Jeśli budynek jest z nimi zgodny to: 2) Szukasz konstruktora, który wykona jego inwentaryzację i projekt zastępczy 3) Składasz wniosek o legalizację i urząd wymierza ci opłatę legalizacyjną (20000zł w przypadku garażu) Ponieważ 2+3 to praktycznie 30 000zł, to warto rozważyć również zburzenie i postawienie od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts