Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie i tynkowanie

mk3

Recommended Posts

to ja chyba czegos nie rozumiem: masz juz ocieplone, warstwe zbrojaca i masz problem ze znalezieniem kogos w cenie 15zl za polozenie tynku i 27/28 za poprawki ewentualne i polozenie tynku?!

Problemu już nie mam, bo poczytałam forum i wiem, że 30-35PLN (robocizna) + 20-25PLN (Caparol/m2) to baardzo wysoka cena jak za SAMO TYNKOWANIE (tyle nam krzyknęła polecana i zachwalana ekipa od tynków zewnętrznych), i już wiem, że są ekipy (nawet w Warszawie), którym opłaca się zrobić to za 15-17PLN (robocizna bez żadnych poprawek) + 20-25 PLN (Caparol/m2). Długo nie było mnie na forum, nie miałam pojęcia o cenach, dobrze, że jest "takowe fajne" forum, gdzie można być na bieżąco z cenami. Raczej szukam kilku ekip, proszę o wycenę i wybieram tą polecaną, ale dobrą cenowo, często czekam (czasami bardzo długo) na termin, ale nam się nie śpieszy ;-)

• 3 years później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drogie te koszta robocizny..

Jak się dobrze rozejrzycie to w cenie 35zł brutto ocieplenie+tynk znajdziecie.

Po znajomości kolega (sprawdzony) zejdzie do 30zł brutto.

Brat z jakąś firmą w tym roku wynegocjował 27zł brutto przy >400m3 ocieplenia z tynkiem.

Region południowy Śląsk.

• 3 months później...
  • 9 months później...
  • 4 weeks później...
  • 10 months później...

Czy 110 zł/m2 to dużo za: grunt+styropian+siatka+klej+tynk sylikonowy i styropian austrotherm grafitowy 15 cm? Wszystko w cenie z materiałem.

@inwestorbb mógłbyś dać namiary na jakąś sprawdzoną ekipę z okolic Bielska na PW?

Z góry dziękuję.

Ewentualnie może ktoś ma dobrą brygadę z okolic Chrzanowa?

Edytowane przez mario9