norann 23.02.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam, to mój pierwszy wpis ... Znaleźliśmy z mężem działkę. Okolica piękna, cena przystępna, ale na miejscu okazało się, że działka jest 3 000m2, a miało być 1500. Pani chce sprzedać nam tą połowę, ale zależy jej na czasie i nie chce czekać na podział geodezyjny. Dodam, że działka jest rolna bez planu zagospodarowania - ma natomiast warunki zabudowy na całość. Pytanie czy w ogóle bawić się w takie niejasne sytuacje (oczywiście lepiej kupić te 3000m2)... Czy w ogóle jest możliwe otrzymanie kredytu na taką połowę działki. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 24.02.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nie da się kupić połowy działki, nalezy ją geodezyjnie podzielić. W innym przypadku mozecie sie stać współwłascicielami działki. Ja bym brał 3 tys m a jak wam za duzo to sobie podzilicie i sprzedacie moze zarobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norann 24.02.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziękuję, spotykamy się z panią od działki w piątek, więc zobaczymy co nowego nam zaproponuje. Będziemy negocjować lepszą cenę za te 3000 m2, dam znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 24.02.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Czesto jest problem z podziałem działek rolnych na mniejsze niż 3 tys. Dlatego możecie meczyć o niższą cenne. Sposób na podział jest ale to może zdradze później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchidea81 12.03.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Moze i zarobicie ale pytanie kiedy jesli podzielicie i sprzedacie druga czesc to klania sie podatek 19% od zarobku.No i jeszcze koszty podzialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts