Frankai 27.01.2003 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 No i już wywołałem "wilka" z lasu. Wejdź na wątek o nawiewnikach - zadali Ci tam parenaście pytań.http://fabrika.pl/bb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=6253&forum=34&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 28.01.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Frankai, Dzięki za pośrednictwo. Odpowiedziałam już na część pytań. Zobaczymy co z tego dalej wyniknie? Ściskam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.01.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Alicjanka - no, tak napisałas o tej bramie, że jestem bardzo ciekawa cóż to może Wam służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 31.01.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Pospawane kątowiki, które udają bramę. W sumie forma tego nie wygląda źle. Natomiast miały być zakonserwowane przed rdzą, ale np Hammerite wymaga plusowej temperatury do malowania. I w wyczekiwaniu na takową=pod pozorem że nie było kiedy, "brama" zdążyła już całkowicie zardzewieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Alicjanko, my używalismy farby chlorokauczukowej /3 składnikowej/, jest b. dobra i tańsza niż H. Można nią malować również po rdzy, należy tylko stal odłuścić.Pozdrowienia Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 31.01.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Jak odtłuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Ha, no własnie, nie pamiętam jak nazywał się ten środek. Wlewało się go do wiadra z wodą i zmiotką myłam słupki. W sklepie chemicznym powinni coś na ten temat wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.01.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 o i już wiem o czym tak tajemniczo pisałas dziękuję za wyjasnienie Myslę, że na budowie różnedziwne rozwiązania są często stosowane, z dobrym skutkiem. A własnie - czy mialas od razu wstawiane drzwi zewnetrzne te docelowe, czy używaliscie jakis zastępczych na czas kiedy robotnicy szleją jeszcze z ciężkim sprzetem? P.S. Zdecydowalismy się na okna i drzwi zewn. Gebauer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 31.01.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Używaliśmy docelowych drzwi i muszę przyznać, że mocno ucierpiały. Po pierwsze klamka jest starta i porysowana. Po drugie w drzwiach są różne wgniecenia i zdarcia lakieru i farby. Jeszcze mozniej ucierpiały drzwi balkonowe. Strasznie mnie to smuci, że tyle kasy wydajesz i od razu na wstępie ktoś Ci to bezmyślnie niszczy! W sprawie Gebauera - witaj w rodzinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.01.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 no wlasnie, obawiam się że mi poniszczą te drzwi. Ktos mi mówił, że by nawet zbic proste drzwi z desek i dać dobrą kłódkę, ale jakos tego nie widzę. dzisiaj znow wymylilam ze bede wychodzic tylko i wylacznie przez bramęi garazową...ale to chyba nie jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 31.01.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 To się nie da tak zrobić żeby ograniczyć wejścia. Drzwi zastępcze może i byłyby niegłupie tylko jak to zrobić? Aha, A odnośnie twoich okien na jakie drewno i kolor się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.01.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Alicjanko, właśnie zamówiłam okna Gebauera (meranti). Zamawiamy razem z Ivonescę. Tak nam wyszło taniej Ivonesco daj znać jak poszły pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 03.02.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 TRZYMAM KCIUKI za wasze transakcje! A. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2003-02-03 11:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.02.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Dzięki Mam nadzieję, że będziemy tak zadowoleni z tych okien co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.02.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Alicjanko - wybralismy meranti, co do koloru to ja jakis wybralam przy wycenie - nie pamietam teraz jaki i ostatecznie zdecydujemy się dopiero w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy do salonu do Tarnowa. A pomiary jutro - Maluszku - dam znać w srodę jak to wyglądało. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 03.02.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Przy tej okazji - pamiętajcie, że drzwi powinny mieć conajmniej 2010cm wysokości w świetle! Ja tego nie wiedziałam na etapie pomiarów i moje drzwi są trochę za niskie. Pomierzcie sobie drzwi zawczasu i w razie czego powiększcie otwory! Oczywiście jeśli zamawiacie też drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.02.2003 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Maluszek (Alicjanko sorrki za ten wtręt ) - wczoraj był gosciu i obmierzył wszystkie okna. ponieważ zamawaimy też u Gebauera drzwi miał też je zmierzyc - ale w wichrze ludzi, z którymi się wczoraj spotkalismy na budowie zapomniałam całkowicie o drzwiach. Taka ze mnie gapa . Zadzwonilam potem do goscia i juz wiem ze na szerokosc na pewno trzeba bedzie skuc 10cm, a wysokosc dopiero zmierze. Ogolnie wszystko bylo sprawnie i milo zalatwione. Alicjanko - wczoraj na zywo zdecydowalismy sie na merantu afromosia. Nie jest to kolor o którym Ci pisalam, ale ten idealnie pasuje do dachówki (czerwonej greckiej Braasa). Wczoraj kończyli klasc - jak domek slicznie wyglada ! czy mozesz przypomniec jaki jest Twoj kolor okien? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 05.02.2003 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Mój kolor nazywał się 7274. Taki pomarańczowawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 05.02.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Ivonesca, a na jakie drzwi sie decydujesz? Chodzi mi o wygląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 05.02.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 On 2003-02-03 16:00, Alicjanka wrote: Przy tej okazji - pamiętajcie, że drzwi powinny mieć conajmniej 2010cm wysokości w świetle! Alicjanko rozumiem, że to po prostu jedno zero za dużo w rozmiarze drzwi napisałaś (2010 cm)... tylko dlaczego ma być 2 metry i jeden centymetr ( a nie 2 metry i dwa centymetry albo równe dwa metry ? )- - ten jeden centymetr bardzo mnie intryguje i skąd to wynika ? dlaczego 2,01 ?) pozdrawiam ciepło [ Ta wiadomość była edytowana przez: skunks dnia 2003-02-06 06:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts