Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika dzielnej Alicjanki

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pospawane kątowiki, które udają bramę. W sumie forma tego nie wygląda źle. Natomiast miały być zakonserwowane przed rdzą, ale np Hammerite wymaga plusowej temperatury do malowania. I w wyczekiwaniu na takową=pod pozorem że nie było kiedy, "brama" zdążyła już całkowicie zardzewieć...

o i już wiem o czym tak tajemniczo pisałas :smile: dziękuję za wyjasnienie

Myslę, że na budowie różnedziwne rozwiązania są często stosowane, z dobrym skutkiem.

A własnie - czy mialas od razu wstawiane drzwi zewnetrzne te docelowe, czy używaliscie jakis zastępczych na czas kiedy robotnicy szleją jeszcze z ciężkim sprzetem?

P.S. Zdecydowalismy się na okna i drzwi zewn. Gebauer

Używaliśmy docelowych drzwi i muszę przyznać, że mocno ucierpiały. Po pierwsze klamka jest starta i porysowana. Po drugie w drzwiach są różne wgniecenia i zdarcia lakieru i farby. Jeszcze mozniej ucierpiały drzwi balkonowe. Strasznie mnie to smuci, że tyle kasy wydajesz i od razu na wstępie ktoś Ci to bezmyślnie niszczy!

W sprawie Gebauera - witaj w rodzinie!

no wlasnie, obawiam się że mi poniszczą te drzwi. Ktos mi mówił, że by nawet zbic proste drzwi z desek i dać dobrą kłódkę, ale jakos tego nie widzę. dzisiaj znow wymylilam ze bede wychodzic tylko i wylacznie przez bramęi garazową...ale to chyba nie jest dobry pomysł.

Alicjanko - wybralismy meranti, co do koloru to ja jakis wybralam przy wycenie - nie pamietam teraz jaki :grin: i ostatecznie zdecydujemy się dopiero w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy do salonu do Tarnowa.

A pomiary jutro - Maluszku - dam znać w srodę jak to wyglądało. pozdrawiam

Maluszek (Alicjanko sorrki za ten wtręt :smile:) - wczoraj był gosciu i obmierzył wszystkie okna. ponieważ zamawaimy też u Gebauera drzwi miał też je zmierzyc - ale w wichrze ludzi, z którymi się wczoraj spotkalismy na budowie zapomniałam całkowicie o drzwiach. Taka ze mnie gapa :smile:. Zadzwonilam potem do goscia i juz wiem ze na szerokosc na pewno trzeba bedzie skuc 10cm, a wysokosc dopiero zmierze.

Ogolnie wszystko bylo sprawnie i milo zalatwione.

Alicjanko - wczoraj na zywo zdecydowalismy sie na merantu afromosia. Nie jest to kolor o którym Ci pisalam, ale ten idealnie pasuje do dachówki (czerwonej greckiej Braasa). Wczoraj kończyli klasc - jak domek slicznie wyglada ! czy mozesz przypomniec jaki jest Twoj kolor okien?

Pozdrawiam serdecznie

On 2003-02-03 16:00, Alicjanka wrote:

Przy tej okazji - pamiętajcie, że drzwi powinny mieć conajmniej 2010cm wysokości w świetle!

Alicjanko

rozumiem, że to po prostu jedno zero za dużo w rozmiarze drzwi napisałaś (2010 cm)... tylko dlaczego ma być 2 metry i jeden centymetr

( a nie 2 metry i dwa centymetry albo równe dwa metry ? )-

- ten jeden centymetr bardzo mnie intryguje i skąd to wynika ?:smile:

dlaczego 2,01 ?)

pozdrawiam ciepło :smile:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: skunks dnia 2003-02-06 06:27 ]