Alicjanka 06.02.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Miałam na myśli 2100 mm. U mnie na oscieżnicę i mocowanie w drzwiach wejściowych odeszło od góry 8cm. Czyli żeby mieć w świetle 2m to trzeba mieć otwór przynajmniej 2080 mm. Sorry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.02.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Alicjanko - ten mój kolor też jest taki troszkę pomarańczowawy i dobrze wyglądał z czerwona dachówką, która tak naprawdę jest w kolorze czerwonym tradycyjnym czyli takim własnie trochę pomarńczowo-ceglanym. Zaraz podejrzę na Twoich zdjęciach domku jak wygląda ten Twój kolor. Co do drzwi to podobają mi się 217, ale jest też opcja innych, nie pamietam numeru - takich prostych z 3 prostokątnymi ...nie wiem jak to się fachowo nazywa...."wgłębieniami"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 06.02.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Ivoneska,Ne pamiętam które to są te 217? Może byś opisała? Na stronie dystrybutora Gebauera http://www.wadex.com.pl/indexdzwizew.htmlna samym dole po lewej stronie sa moje drzwi (w przykładach zastosowań). Pamiętaj też, że oni mogą Ci zrobić każde inne drzwi, lub twój projekt. Powodzenia,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Alicjanko - z tego co napisalas, to rozumiem ze Twoje drzwi sa na samym dole pierwsze z lewej. Takie z duzymi przeszkleniami. Ładne. My chcemy cale drewniane bez szybek, na tej samej stronie www drzwi 217 to 4 rząd, 4 z lewej, a te drugie o których pisalam to 107 - 1 rzad 1 z lewej (jak staniesz myszka na drzwiach to pokazuje sie numer). I chyba nic innego nie bedziemy wymyslac, gdyz nie mam jakiejs szczegolnego wymarzonego modelu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 07.02.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Ivonesco, Gdybym mogła sobie pozwolić na drzwi nie przeszklone to też wybrała bym 217! Bardzo mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 A dlaczego nie mogłas miec drzwi pełnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 07.02.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Droga Alicjanko!!!Zaczęłam czytanie forum od twojego dziennika, następnie kolejne itd.... Dzisiaj wracam do Ciebie, a tutaj proszę - jakie zaległości. Będę się powtarzać, ale jest super!!! Mam nadzieję skorzystać z wielu rad zawartych w twoim i wielu innych dziennikach np Zielonej(bliżej mojej Częstochowy).Zdjęcia I-klasa, projekt ogrodu również. Gratulacje!!! Czekam na ciąg dalszy.Pozdrowieni olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 10.02.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Jarkol, Dzięki za dobre słowo! Z dalszym ciągiem, to zależy czy coś jeszcze zrobimy. Nie sposób bowiem zanudzać czytających forum budowlane, szczegółami z codziennego zycia (chociaż i takie przemycam). Ivonesca, Gdybym nie zrobiła przeszklonych drzwi, nie widziałabym z domu kto stoi przed furtką. Od strony północnej bowiem mam tylko łazenki i drzwi wejściowe. Tak więc trzeba było przeszklić drzwi, żeby widzieć kogo się wpuszcza do domu. (Oczywiście furtki nie mam jeszcze ) Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.02.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Alicjanka - to już teraz wiem Co do drzwi zewnętrznych to wyobraź sobie, że kierownik budowy sam zasugerował żeby nie dawać jeszcze drzwi docelowych i powiedział, że on jakies "tymczasowe" zorganizuje. mam nadzieję że tak sięuda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.02.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Alicjanka - mój kolor okien nazywa się 110 110 (afromosia) i jest bardzo zbliżony do Twego, tylko Ty masz odcień bardziej pomarańczowy a mój jest bardziej czerwonawy, ale nie tak mocno jak mahoń. Drzwi zamówilismy w końcu 217.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.02.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Alicjanko - rzeczywiscie smutna to historai, ktora opisalas w dzienniku i pewnie tak czasem jest ze ludzie robia cos na wyrost. Ale zdarzaja sie czasem wypadki losowe i niektorzy nie moga czegos dokonczyc ze wzgledow niezaleznych od nich. Choc co prawda - zeby uporzadkowac ogrod wystarczy tylko zakasac rekawy i nakladow finansowych unikniemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 11.03.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Alicjanko mam pytanie w sprawie więżby - też chcemy zamówić gotowe więzary , czy jesteś zadowolana ze swojego dachu , w której fabryce zamawiałaś , czy wywiązali się z terminów. Nasz dach to 378m i nie ma żadnych ścian nośnych w środku domu dlatego więzary.Będziemy budować w Nowej Wsi k/Pruszkowa czyli prawie po sąsiedzku .AgataP.S Gratuluję pięknej chałupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 12.03.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Agatko, Wiązary zamawiałam w fabryce Modern Dom we Włocławku. Mieli oni licencję na kanadyjski program do projektowania takich dachów i dzięki temu mogli Ci zrobić CUDA z tym co masz w projekcie. Na przykład nam proponowali, że mogą nam zrobić tzw strop katedralny nad salonem, czyli taką otwartą aż po sam dach przestrzeń w kształcei trójkąta. Mogli też zaprojektować taki dach w taki sposób, że pomimo stropu drewnianego, poddasze może być całkowicie użytkowe. Niestety to ostatnie rozwiązanie bardzo podraża inwestycję, bo trzeba znacznie wzmocnić konstrukcję. Nasz dach jest obliczony i zrobiony bardzo dobrze. Co prawda konserwatywny architekt który był naszym kierownikiem budowy kazał nam dostarczyć kopię licencji Modern Domu na ten program obliczeniowy, bo nie wierzył, że ten dach wytrzyma. Dom stał w stanie surowym otwartym z dachówką przez jedną zimę, a teraz drugą przemieszkaliśmy i nic się nie dzieje. Ja jestem bardzo zadowolona z tej firmy, bo drewno było suszone i strugane, a poza tym przywiezione i złożone jak lego przez kilku panów w kilka dni. A górale twierdzili, że zeszło by im się z miesiąc i w efekcie nie chcieli zbytnio się za nego zabierać. Firma mieściła się we Włocławku na ul. Baśniowej. O ile zdążyłam się dowiedzieć teraz nazywa się "Dom" i ma telefon 0-54 235-50-65. Chciałam Ci podać link internetowy, ale nic nie mogę znaleźć.Pozdrawiam Sąsiadkę,Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 12.03.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 On 2003-01-23 16:21, dobrzykowice wrote: Powiedz mi Alicjo jak to jest jak ...dziesiąt tysięcy osób zna Twój dom na wylot ? a co niektórzy znają nawet aktualne samopoczucie Twojego męża, ciekawe co na to sam zainteresowany ? Stalas się trochę postacią medialną - zauważylaś ? pozdrawiam Alicjanko, jesli można spytać (odnośnie postaci medialnej), czy przypadkiem nie uczęszczasz do pewnego znanego Klubu Fitness? Bo wydaje mi się, że Cię tam widziałam (chyba na początku roku). Chyba że mi się na oczy rzuciło i wszędzie widzę znajomych (jeśli mogę tak powiedzieć ) z forum... B [ Ta wiadomość była edytowana przez: dnia 2003-03-12 17:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 13.03.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Bardzo dziękuję za informację. Znalazłam w internecie http://www.mitek.pl firmy które zajmują się produkcją więzarów i wysłałam już prośby o wyceny. Byłam tylko ciekawa solidności tego typu firm bo o więzarach wiem, że to doskonały system i bardzo mocna konstrukcja. Ciekawe na ile szokująca cena Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 14.03.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Odpowiedziałam na pytania wczoraj, a dziś nc z tych postów nie ma!Nie chodzę na fitnes niestety, bo nie mam czym dojechać (oprócz kolejki WKD).Agatko, być może wczoraj czytałaś, że ja nie ręczę, za wszystkie firmy. Trzeba sprawdzić co do tej pory robiły, gdzie, jak. Modern Dom stawiał dach w jednym z ostatnivch domów modelowych Muratora, oraz całe osiedle domków kanadyjskich pod Warszawą. Jechaliśmy je oglądać, a firma referencje miała mocne. Tak więc sprawdzaj zanim się zdecydujesz i nie kierj się wyłącznie ceną!Pozdrówka,Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja 14.03.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Alicjanka, a ja dziś czytałam Twój post! Dziwne, że go teraz nie ma!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 29.07.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 AlicjankaJak Ci idzie urządzanie ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.08.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Alicjanko, bardzo jestem ciekawa, jak ci sie mieszka minelo w koncu prawie pierwsze lato, jak wrazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.08.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 własnie...napisz cos o ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts