Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Małe zmiany w środku:

mozaika zafugowana jednak fugą brokatową - wyszło ok

Witam

Czy w całej łazience doszedł do skutku Paradyż i jego seria Amaltea/Purio? Jeśli tak, to bardzo poproszę więcej zdjęć... i informację czy dobrze się to czyści :)

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KiRi81

witam u siebie

w całej łazience mam serię amaltea i purio. Zdjęcia postaram się wrzucić w weekend, choć nie jest łatwo ją fotografować, bo jest malutka:) Co do czyszczenia się nie wypowiem, bo dom jeszcze nie zamieszkały, wobec czego nie mam doświadczenia z czyszczeniem....

ku pamięci, może się przyda, stoliki de velde

http://www.develde.pl/img/galleries/11762113679516390254.jpg

Edytowane przez myszonik

To może wpadnę z wiaderkiem i szmatką? :)

Będę bardzo wdzięczny za zdjęcia, bo od jakiegoś czasu zachorowałem na te płytki, ale mi oprócz łazienki i wc marzy się w nich podłoga w całym mieszkaniu. Dałaś do nich białą fugę, czy wszędzie tą brokatową? Może to jakieś epoksydowe?

Edytowane przez KiRi81

Rąk do czyszczenia zawsze brak, więc zapraszam :) Raczej nie powinno być problemów z czyszczeniem tych płytek, bo są gładkie.

Większość łazienki jest grafitowa i tam dałam fugę grafitową, brokat tam gdzie mozaika oraz na jednej ścianę, którą mam w białych płytkach. Zdjęcia w weekend na pewno wrzucę.

Troszkę nadrobię... choć właściwie niewiele się działo jak na tak długi okres czasu.

Zawisło trochę lamp:

Salon - komentarz elektryka wieszającego lamy "Nie wiem ile pani za nie zapłaciła, ale one tak trochę jak światła syrenki wyglądają " :)

Komentarz mój: lampa wisząca jest o wiele za wysoko i prezentuje się beznadziejnie, nie przewidziałam, że mam za nisko sufity i za wysokiego męża ;)

025.JPG?gl=PL

Lampy zewnętrzne

020.JPG?gl=PL

043.JPG?gl=PL

039.JPG?gl=PL

Kinkiety w sypialni (na razie w folii ochronnej dlatego tak dziwnie na zdjęciach wyglądają)

054.JPG?gl=PL

056.JPG?gl=PL

Świecące kulki w kuchni

192.JPG?gl=PL

Dla KiRi81 trochę łazienki. Od razu zastrzegam, że nie mam w tej łazience światła i jest mała, więc fatalnie się fotografuje, bo błyski lamy się o coś odbijają i jakoś te foty nie wychodzą...

028.JPG?gl=PL

030.JPG?gl=PL

031.JPG?gl=PL

034.JPG?gl=PL

Edytowane przez myszonik

Jeszcze gorące zdjęcia dech (tylko nie wiem czemu takie brzydkie z jakimiś kropkami mi te zdjęcia wyszły???)

013.JPG?gl=PL

014.JPG?gl=PL

016.JPG?gl=PL

024.JPG?gl=PL

028.JPG?gl=PL

A na dokładkę lampa w jadalni

022.JPG?gl=PL

i lampy w sypialni

031.JPG?gl=PL

Dziś Gospodarz domu imieninowo częstuje

http://www.limaro.pl/www/userfiles/Image/okolicznosciowe/rogal%20slodki_m%20kopia.jpg.

Do kawki jak znalazł na świąteczne obżarstwo :)

Mam kuchnię - proszę nie zwracać uwagi na wszechobecny megabrud - dochodzę do wniosku, że nie warto sprzątać, skoro przyjdą zaraz następni, którzy nabrudzą.

Zdjęcia jakieś kiepskie - ja chyba nie umiem robić dobrych zdjęć :(

019.JPG?gl=PL

047.JPG?gl=PL

054.JPG?gl=PL

055.JPG?gl=PL

038.JPG?gl=PL

028.JPG?gl=PL

wejście do spiżarni

021.JPG?gl=PL

zabudowa w spiżarni tzn. zwykłe półki :)

049.JPG?gl=PL

050.JPG?gl=PL

To jeszcze trochę z oświetleniem nadrobię.

Łazienka dziecięca

005.JPG?gl=PL

004.JPG?gl=PL

Łazienka przy sypialni

008.JPG?gl=PL

010.JPG?gl=PL

Klimaty w sypialni po włączeniu lamp

031.JPG?gl=PL

032.JPG?gl=PL

Lampa w pokoju na dole (gabineto - biblioteko - gościnny - spór czym będzie ten pokój trwa:)

017.JPG?gl=PL

Takie mam lampy w garderobie na dole i w kotłowni

035.JPG?gl=PL

Mały kibelek na dole (chyba go nigdy po ludzku nie sfotografuję)

041.JPG?gl=PL

Mam drzwi wewnętrzne!

Wiatrołap

014.JPG?gl=PL

Zbliżenie na szczotkowanie i klamkę

021.JPG?gl=PL

023.JPG?gl=PL

Z salonu do pokoju

020.JPG?gl=PL

W łazience

044.JPG?gl=PL

Pokoje dziecięce

048.JPG?gl=PL

052.JPG?gl=PL

I chyś kolegi małżonka - lampy ogrodowe

061.JPG?gl=PL

062.JPG?gl=PL

Coś zaniedbuję dziennik, ale w zasadzie nie ma co pokazywać...

- dziś parkieciarz olejuje moje dechy;

- kupiłam panele do górnych pokoi - dąb szary

http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=18851&_CheckSum=1494358495

dziś mają przyjechać a kłaść się w weekend;

- dziś zamówiłam krzesła - taniochy z domartstyl - jestem b. ciekawa co z tego wyjdzie...;

- stół ma ponoć być w terminie - czyli do świąt;

- kanapa czeka w magazynie na odbiór, ale chciałam skończyć z podłogami i malowaniem zanim ją wstawię;

- podobno dziś ma przyjechać ogrodzenie, ale chyba jeszcze nie przyjechało....

Najbliższe plany:

- kupić garnki;

- zmusić malarzy żeby przeliczyli ile mam kupić farb na powtórne malowanie i kupić farby;

- zmusić schodziarza żeby w końcu podał termin kiedy ma zamiar te schody montować;

- zmusić sklep elektryczny żeby w końcu dostarczył mi te nieszczęsne brakujące gniazdka TV...;

- rozejrzeć się za jakąś porcelaną skoro chcę świąteczny obiad wystawiać ;)

No i mam zaolejowane dechy.

Zdjęć na razie mało i marne, bo nie chciałam parkieciarzowi fikać pod nosem :)

Jadalnia:

061.JPG?gl=PL

064.JPG?gl=PL

Korytarz na górze - już z listwami - tam jest bardzo ciemno, w rzeczywistości kolor nie jest tak ciemny:

070.JPG?gl=PL

A przy okazji: czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie kupić gotową lakierobejcę w kolorze grafitowym?

Bo mój parkieciarz próbuje coś umieszać do pomalowania listew, które mają iść przy metalwoodach, ale jakieś dziwne mu te kolor wychodzą - niebieskie, fioletowe....

O rety, ależ zaniedbałam tę pisaninę dziennikową - w ciągłym niedoczasie jestem i jeszcze niewyspana, bo moje dziecię po ukończeniu 4 miesiąca postanowiło wrócić do nocnych zwyczajów noworodka i budzić się 3 razy na jedzonko ;)

Zdjęć nie mam, bo najnormalniej nie mam czasu w cywilizowanej porze kiedy jest jeszcze światło dzienne pójść na budowę i obfotografować postępy.

To choć napiszę, co już mamy:

- podłogi skończone;

- grafitowe listwy wyszły delikatnie mówiąc średnie - już myślę jakby je tu zastąpić i jak to wyjaśnić małżonkowi, który od początku był ich przeciwnikiem...;

- panele w sypialni pokojach na górze położone;

- płot - bez bramy i furtki (które producent źle wyprodukował);

- złożone łóżko (składało się wczoraj późnym wieczorem i nawet go jeszcze nie widziałam).

Czekam:

- na schody (niby dziś miały się zacząć robić, ale coś ani widu ani słychu....);

- na szafki do łazienek i umywalki (podobno sobota...);

- ostatnie poprawki ścian i malowanie;

- zawiśnięcie lamp w korytarzach, kuchni i dolnej łazience;

- furtkę i bramę

oraz... wielkie sprzątanie.

Myślę intensywnie nad jakimiś wieszakami do wiatrołapu - docelowo ma być jakaś zabudowa, ale to zupełnie nie wiadomo kiedy na to finansów przybędzie, więc muszę mieć jakieś wieszaki - myślę o wiszących i stojącym - macie jakieś propozycje?

Znacie jakiś producentów: kołder w dużych rozmiarach i w takich rozmiarach pościeli (poszewki, prześcieradła).

Muszę jeszcze ekspresowo zamówić materac do łóżka - możecie polecić coś fajnego, wygodnego i nie rujnującego kieszeni - tak najlepiej do 3000 za rozmiar 200x220?

Edytowane przez myszonik

Trochę punktów odhaczonych:

- szafki w łazienkach są - na razie się z nimi oswajam - coś mi wizualnie nie gra, ale nie wiem co?;

- schody: schodziarz był w piątek, przywiózł surowe schody, coś tam ustawiali, docinali, kombinowali, po czym schody zabrali do barwienia i wykończenia - montaż ponoć od środy - już mnie ta obsuwa dobija, bo mam prawie gotowy dom a w miejscu stoję - nawet sprzątać się nie opłaca...;

- materac - kupiony po próbach leżakowania termoelastyczny janpol - nie wiem czy dla mnie trochę nie za twardy, ale ten bardziej miękki się małżonkowi za miękki wydawał, jedyna firma, w której bez większego problemu i dopłat możemy mieć wymiar 200 x 220

http://janpol.pl/produkt1.php?zakl=1&pr_id=98&pr_podgrupa=3&l=

dostawa w przyszłym tygodniu;

- pościel kupiona - już dziś przyszła - nie mogę się doczekać spania w nowej pościeli, na nowym materacu w nowym domu:)

Dziś mam dzień szalonego kuriera:

- jeden przywiózł telewizor (a zatem towar dość znacznej wartości) i bez żadnych oporów wydał go osobie zupełnie innej niż widniała jako odbiorca na liście przewozowym - mojemu teściowi - ciekawe co by powiedzieli jakby zadzwonił mój mąż i zapytał gdzie jego telewizor?;

- w odstępach około godziny dostałam dwie paczki z identycznymi nianiami elektronicznymi - jedna od sprzedawcy z all, u którego zamawiałam, druga od nieznanego mi pana z Bydgoszczy - w pewnym momencie zgłupiałam i poleciałam przeglądać historię na allegro czy ja dwóch tych niań przez pomyłkę nie zamówiłam, ale nie - po kilku telefonach wyjaśniło się, że pan z Bydgoszczy był winien nianię temu drugiemu sprzedawcy i on kazał przesłać do mnie, a sam również wysłał... jakaś kołomyja :)

Edytowane przez myszonik

Czas na foty:)

Lampy w korytarzach i kuchni

039.JPG?gl=PL

040.JPG?gl=PL

szafka w dolnej toalecie

043.JPG?gl=PL

044.JPG?gl=PL

Drewniane listwy przy metalwoodach

045.JPG?gl=PL

047.JPG?gl=PL

048.JPG?gl=PL

050.JPG?gl=PL

Jadalnia i salon już z deską i listwami

053.JPG?gl=PL

055.JPG?gl=PL

059.JPG?gl=PL

063.JPG?gl=PL

065.JPG?gl=PL

066.JPG?gl=PL

Deska w gabinecie

067.JPG?gl=PL

Szafka w dolnej łazience

069.JPG?gl=PL

070.JPG?gl=PL

071.JPG?gl=PL

Lampki przy schodach świecą - szkoda, że schodów nie ma ;)

072.JPG?gl=PL

Złożone łóżko

078.JPG?gl=PL

Szafka w łazience przy sypialni

080.JPG?gl=PL

083.JPG?gl=PL

Szafka w dziecięcej łazience

090.JPG?gl=PL