KiRi81 04.11.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Małe zmiany w środku: mozaika zafugowana jednak fugą brokatową - wyszło ok Witam Czy w całej łazience doszedł do skutku Paradyż i jego seria Amaltea/Purio? Jeśli tak, to bardzo poproszę więcej zdjęć... i informację czy dobrze się to czyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.11.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) KiRi81witam u siebiew całej łazience mam serię amaltea i purio. Zdjęcia postaram się wrzucić w weekend, choć nie jest łatwo ją fotografować, bo jest malutka:) Co do czyszczenia się nie wypowiem, bo dom jeszcze nie zamieszkały, wobec czego nie mam doświadczenia z czyszczeniem.... ku pamięci, może się przyda, stoliki de veldehttp://www.develde.pl/img/galleries/11762113679516390254.jpg Edytowane 4 Listopada 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiRi81 04.11.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) To może wpadnę z wiaderkiem i szmatką? Będę bardzo wdzięczny za zdjęcia, bo od jakiegoś czasu zachorowałem na te płytki, ale mi oprócz łazienki i wc marzy się w nich podłoga w całym mieszkaniu. Dałaś do nich białą fugę, czy wszędzie tą brokatową? Może to jakieś epoksydowe? Edytowane 4 Listopada 2011 przez KiRi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.11.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Rąk do czyszczenia zawsze brak, więc zapraszam Raczej nie powinno być problemów z czyszczeniem tych płytek, bo są gładkie. Większość łazienki jest grafitowa i tam dałam fugę grafitową, brokat tam gdzie mozaika oraz na jednej ścianę, którą mam w białych płytkach. Zdjęcia w weekend na pewno wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.11.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Troszkę nadrobię... choć właściwie niewiele się działo jak na tak długi okres czasu. Zawisło trochę lamp: Salon - komentarz elektryka wieszającego lamy "Nie wiem ile pani za nie zapłaciła, ale one tak trochę jak światła syrenki wyglądają " Komentarz mój: lampa wisząca jest o wiele za wysoko i prezentuje się beznadziejnie, nie przewidziałam, że mam za nisko sufity i za wysokiego męża Lampy zewnętrzne Kinkiety w sypialni (na razie w folii ochronnej dlatego tak dziwnie na zdjęciach wyglądają) Świecące kulki w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.11.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Dla KiRi81 trochę łazienki. Od razu zastrzegam, że nie mam w tej łazience światła i jest mała, więc fatalnie się fotografuje, bo błyski lamy się o coś odbijają i jakoś te foty nie wychodzą... Edytowane 6 Listopada 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.11.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 A to jeszcze pokażę gotowe łupkowe schody i zewnętrzne gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.11.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jeszcze gorące zdjęcia dech (tylko nie wiem czemu takie brzydkie z jakimiś kropkami mi te zdjęcia wyszły???) A na dokładkę lampa w jadalni i lampy w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.11.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dziś Gospodarz domu imieninowo częstuje http://www.limaro.pl/www/userfiles/Image/okolicznosciowe/rogal%20slodki_m%20kopia.jpg. Do kawki jak znalazł na świąteczne obżarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.11.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A u mnie się w końcu montuje kuchnia do końca. Baterie do aparatu naładowane. Czekajcie na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.11.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Mam kuchnię - proszę nie zwracać uwagi na wszechobecny megabrud - dochodzę do wniosku, że nie warto sprzątać, skoro przyjdą zaraz następni, którzy nabrudzą. Zdjęcia jakieś kiepskie - ja chyba nie umiem robić dobrych zdjęć wejście do spiżarni zabudowa w spiżarni tzn. zwykłe półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.11.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 To jeszcze trochę z oświetleniem nadrobię. Łazienka dziecięca Łazienka przy sypialni Klimaty w sypialni po włączeniu lamp Lampa w pokoju na dole (gabineto - biblioteko - gościnny - spór czym będzie ten pokój trwa:) Takie mam lampy w garderobie na dole i w kotłowni Mały kibelek na dole (chyba go nigdy po ludzku nie sfotografuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.11.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Mam drzwi wewnętrzne! Wiatrołap Zbliżenie na szczotkowanie i klamkę Z salonu do pokoju W łazience Pokoje dziecięce I chyś kolegi małżonka - lampy ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.11.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Coś zaniedbuję dziennik, ale w zasadzie nie ma co pokazywać... - dziś parkieciarz olejuje moje dechy; - kupiłam panele do górnych pokoi - dąb szary http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=18851&_CheckSum=1494358495 dziś mają przyjechać a kłaść się w weekend; - dziś zamówiłam krzesła - taniochy z domartstyl - jestem b. ciekawa co z tego wyjdzie...; - stół ma ponoć być w terminie - czyli do świąt; - kanapa czeka w magazynie na odbiór, ale chciałam skończyć z podłogami i malowaniem zanim ją wstawię; - podobno dziś ma przyjechać ogrodzenie, ale chyba jeszcze nie przyjechało.... Najbliższe plany: - kupić garnki; - zmusić malarzy żeby przeliczyli ile mam kupić farb na powtórne malowanie i kupić farby; - zmusić schodziarza żeby w końcu podał termin kiedy ma zamiar te schody montować; - zmusić sklep elektryczny żeby w końcu dostarczył mi te nieszczęsne brakujące gniazdka TV...; - rozejrzeć się za jakąś porcelaną skoro chcę świąteczny obiad wystawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.11.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No i mam zaolejowane dechy. Zdjęć na razie mało i marne, bo nie chciałam parkieciarzowi fikać pod nosem Jadalnia: Korytarz na górze - już z listwami - tam jest bardzo ciemno, w rzeczywistości kolor nie jest tak ciemny: A przy okazji: czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie kupić gotową lakierobejcę w kolorze grafitowym? Bo mój parkieciarz próbuje coś umieszać do pomalowania listew, które mają iść przy metalwoodach, ale jakieś dziwne mu te kolor wychodzą - niebieskie, fioletowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.12.2011 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) O rety, ależ zaniedbałam tę pisaninę dziennikową - w ciągłym niedoczasie jestem i jeszcze niewyspana, bo moje dziecię po ukończeniu 4 miesiąca postanowiło wrócić do nocnych zwyczajów noworodka i budzić się 3 razy na jedzonko Zdjęć nie mam, bo najnormalniej nie mam czasu w cywilizowanej porze kiedy jest jeszcze światło dzienne pójść na budowę i obfotografować postępy. To choć napiszę, co już mamy: - podłogi skończone; - grafitowe listwy wyszły delikatnie mówiąc średnie - już myślę jakby je tu zastąpić i jak to wyjaśnić małżonkowi, który od początku był ich przeciwnikiem...; - panele w sypialni pokojach na górze położone; - płot - bez bramy i furtki (które producent źle wyprodukował); - złożone łóżko (składało się wczoraj późnym wieczorem i nawet go jeszcze nie widziałam). Czekam: - na schody (niby dziś miały się zacząć robić, ale coś ani widu ani słychu....); - na szafki do łazienek i umywalki (podobno sobota...); - ostatnie poprawki ścian i malowanie; - zawiśnięcie lamp w korytarzach, kuchni i dolnej łazience; - furtkę i bramę oraz... wielkie sprzątanie. Myślę intensywnie nad jakimiś wieszakami do wiatrołapu - docelowo ma być jakaś zabudowa, ale to zupełnie nie wiadomo kiedy na to finansów przybędzie, więc muszę mieć jakieś wieszaki - myślę o wiszących i stojącym - macie jakieś propozycje? Znacie jakiś producentów: kołder w dużych rozmiarach i w takich rozmiarach pościeli (poszewki, prześcieradła). Muszę jeszcze ekspresowo zamówić materac do łóżka - możecie polecić coś fajnego, wygodnego i nie rujnującego kieszeni - tak najlepiej do 3000 za rozmiar 200x220? Edytowane 1 Grudnia 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.12.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Kopiuję sobie od khbhttp://www.stczajka.com.pl/ofertamoże jest szansa w przyszłości na jakieś fajne i nierujnujące komody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.12.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Trochę punktów odhaczonych: - szafki w łazienkach są - na razie się z nimi oswajam - coś mi wizualnie nie gra, ale nie wiem co?; - schody: schodziarz był w piątek, przywiózł surowe schody, coś tam ustawiali, docinali, kombinowali, po czym schody zabrali do barwienia i wykończenia - montaż ponoć od środy - już mnie ta obsuwa dobija, bo mam prawie gotowy dom a w miejscu stoję - nawet sprzątać się nie opłaca...; - materac - kupiony po próbach leżakowania termoelastyczny janpol - nie wiem czy dla mnie trochę nie za twardy, ale ten bardziej miękki się małżonkowi za miękki wydawał, jedyna firma, w której bez większego problemu i dopłat możemy mieć wymiar 200 x 220 http://janpol.pl/produkt1.php?zakl=1&pr_id=98&pr_podgrupa=3&l= dostawa w przyszłym tygodniu; - pościel kupiona - już dziś przyszła - nie mogę się doczekać spania w nowej pościeli, na nowym materacu w nowym domu:) Dziś mam dzień szalonego kuriera: - jeden przywiózł telewizor (a zatem towar dość znacznej wartości) i bez żadnych oporów wydał go osobie zupełnie innej niż widniała jako odbiorca na liście przewozowym - mojemu teściowi - ciekawe co by powiedzieli jakby zadzwonił mój mąż i zapytał gdzie jego telewizor?; - w odstępach około godziny dostałam dwie paczki z identycznymi nianiami elektronicznymi - jedna od sprzedawcy z all, u którego zamawiałam, druga od nieznanego mi pana z Bydgoszczy - w pewnym momencie zgłupiałam i poleciałam przeglądać historię na allegro czy ja dwóch tych niań przez pomyłkę nie zamówiłam, ale nie - po kilku telefonach wyjaśniło się, że pan z Bydgoszczy był winien nianię temu drugiemu sprzedawcy i on kazał przesłać do mnie, a sam również wysłał... jakaś kołomyja Edytowane 5 Grudnia 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.12.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Czas na foty:) Lampy w korytarzach i kuchni szafka w dolnej toalecie Drewniane listwy przy metalwoodach Jadalnia i salon już z deską i listwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.12.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Deska w gabinecie Szafka w dolnej łazience Lampki przy schodach świecą - szkoda, że schodów nie ma Złożone łóżko Szafka w łazience przy sypialni Szafka w dziecięcej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts