peterpan 03.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Gdybym miał ratę tylko 900 zł to chyba bym o niej zapomniał , a mam prawie 3 razy wyższą :D:D Wolałem jednak to niż 47,5 m2 w bloku, mam nadzieję że jeszcze 23 lata pociągnę i dzieci będą miały luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 05.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No cóż. Ja jednak stawiam na matematykę nie różowe okulary Założyłam , ze wartośc kredytu nie może przekraczać 3 letnich zarobków, a rata - 30% dochodu miesięcznego. Mówisz o wartości kredytu z odsetkami jak rozumiem?? rata to u nas akurat się mieści w tych granicach, ale wartość kredytu już niekoniecznie .... ale mam nadzieję że damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.03.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ja długo myślałam że uda się bez kredytu..... i tak jesteśmy w trakcie załatwiania pocieszam się że za 8-10 lat ta rata nie będzie taka straszna z doswiadczenia koleżanki kupowała 8 lat temu mieszkanie, kredyt na 30 lat wysokość raty- większa część jej pensji teraz mówi że raty nie czuje, przez tyle lat jednak pensje podszkoczyły i już wszystko wygląda mniej grożnie ale nie ukrywam że się boje bardziej tego że na budowe nie starczy niż o ratę co do opłat to w tym miesiacu moj wynajem kawalerki kosztował mnie 1500zl dodam że mieszkanie pod miastem i płace za dojazdy przepraszam ale za tą cenę mam ratę i opłaty zimą w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 05.03.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Gdybym miał ratę tylko 900 zł to chyba bym o niej zapomniał , a mam prawie 3 razy wyższą :D:D Wolałem jednak to niż 47,5 m2 w bloku, mam nadzieję że jeszcze 23 lata pociągnę i dzieci będą miały luzik Podziwiam Cię. A co zrobisz jak Ci dzieci wyfruną do "ciepłych krajów"? Ja już mam trzeci kredyt; wolałem brać krótkoterminowe (5 letnie) w mniejszych kwotach. Dzięki temu śpię spokojnie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts