Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co myślicie o Tym projekcie? Jakieś pomysły, jak go można ewentualnie "ulepszyć"? Wydaje mi się, że jest to domek dość praktyczny, powiększyłabym tą najmniejszą sypialnię kosztem łazienki. Pomniejszoną łazienkę powiększyłabym kosztem kotłowni a część kotłowni zrobiłabym zabierając kawałek garażu robiąc go na 1 samochód. W ten sposób w pomniejszonym pom. gosp można zrobić pralnię a kotłownię z części garażu.

Czekam na jakieś cenne uwagi dotyczące zmian i kolejne pomysły aby udoskonalić ten projekcik. Jam myślicie, czy zalicza się on do domów "tanich" w budowie? Bo na taki wygląda :wink:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1804&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=6

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 5 months później...

Ostatnio przez przypadek wpadłam na projekt domku C223.... i myślę że to jest to.

Tylko się zastanawiam ile może kosztowac budowa tego domku - dla mnie jest super może kilka zmian nad którymi się jeszcze zastanawiam....

Czy ktoś podpowie czy ten projekt jest w miarę tani w budowie? Wiem, że dach będzie jedną z najdroższych rzeczy w tym projekcie :(

• 7 months później...
  • 5 weeks później...

Witam,

przeszukałam fora, korzystałam z wyszukiwarek jednak bez skutku. Spodobał nam sie projekt FINEZYJNY z Muratora, jednak potrzebuje porady bardziej doświadczonych w temacie :) Co myslicie o tym projekcie? Moje watpliwości budzi kuchnia połozona w centralnym punkcie domu.... Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie.

http://projekty.muratordom.pl/projekt_finezyjny,1804,1,0.htm

Pozdrawiam,

Kojka

• 2 weeks później...

To właśnie dom moich skromnych hehe :) marzeń. Bardzo ten projekt mi się podoba tylko bym go troszkę zmienila tz:

-zlikwidowałabym WC i tym samym powiększyła spiżarkę

- wolałabym też mieć małe podpiwniczenie ze względu na piec centralnego więc zrobiłabym je pod łazienką i kotłownią z wejściem od garażu

- łazienkę przeniosłabym na miejsce kotłowni a w miejscu kotłowni zrobiłabym garderobę

resztę bym zostawiła tak jak jest

hmm co o tym myślicie?

Pozdrawiam :)

Witam,

my także zastanawiamy sie na projektem Finezyny z muratora- założyła m nawet watek na ten temat, ale nikt się w nim nie wypowiedział. nie znalazłam zadnych infirmacji dot. realizacji tego projektu. A chetnie bym zobaczyła taki domek na "zywo". Kurcze nikt go nie buduje???

Pozdrawiam,

Kasia

• 3 weeks później...
Witam,

my także zastanawiamy sie na projektem Finezyny z muratora- założyła m nawet watek na ten temat, ale nikt się w nim nie wypowiedział. nie znalazłam zadnych infirmacji dot. realizacji tego projektu. A chetnie bym zobaczyła taki domek na "zywo". Kurcze nikt go nie buduje???

Pozdrawiam,

Kasia

Witam

my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to:

-wejście do garażu przeniesione do przedsionka

-drzwi do kotłowni od strony garażu

-brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze

- i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów.

Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza.

Pozdrawiam.

Witam

my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to:

-brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze

Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza.

Pozdrawiam.

mam wielka prośbę jesteśmy z żona na etapie wybrania tego projektu i budowy tego domu i chetnie bym obejżal go na żywo lecz mam troche za daleko do Was , jeżeli byc mogła porobić zdjęcia z zewnątrz i wewnątrz to już by m i to pomogło. Jaka dachówke chcecie położyc , chodzi mi o kolor i rodzaj. Bede bardzo wdzięczny. Mój adres [email protected]

Edytowane przez bratpit77

My jesteśmy z Torunia, więc to niedaleko :) i jeżeli istnieje taka możliwość to bardzo chętnie obejrzelibyśmy domek. Jeżeli istnieje możliwość otrzymania zdjęć to także będę bardzo wdzięczna- [email protected].

My także myśleliśmy o pewnych przeróbkach, przed zakupem projektu musimy wystapić o zmianę warunków zabudowy (niestety kąt nachylenia dachu nie jest właściwy). Nie wiem, czy dostaniemy zgodę...

Pozdrawiam,

Kasia

• 2 weeks później...

Witam! Ja również jestem zauroczona tym projektem. Niestety, jest bardzo mało popularny i cięko znaleźć w sieci coś na jego temat - ten wątek jest chyba najbardziej rozbudowany:-)

Krajek81, Twoje zmiany (wejście do garażu przeniesione do przedsionka i drzwi do kotłowni od strony garażu) przypadły mi do gustu i mam zamiar je wykorzystać. Również prosiłabym o zdjęcia, bo do Grudziądza mam ponad 400 km ([email protected]).

• 2 months później...

Witam,

po wielu poszukiwaniach w internecie nareszcie trafiliśmy z żoną na Państwa. Bardzo bym prosił o przesłanie informacji na temat dotychczasowych kosztów budowy, jakiego rodzaju dach sobie Państwo wybraliście i inne tego typu informacje. Zdjęcia z Budowy też byłyby mile widziane. Budowę mamy zamiar zacząć już na wiosnę, więc wszelkiego rodzaju informację oraz nie ukrywam państwa doświadczenie będą nam bardzo pomocne. Z góry dziękuje i proszę o kontakt pod adresem: [email protected]. Pozdrawiam

• 3 months później...

Witam,

Jesteśmy z żoną w trakcie wybierania projektu i trafiliśmy tutaj. projekt spełnia nasze marzenia w 100 % chciałbym się tylko troszkę zorientować jak wygląda budowa takiego domku dlatego prosił bym o jakieś zdjęcia z budowy może nawet już z funkcjonującego budynku [email protected]

• 2 weeks później...
Witam

Pozdrawiam.

Witam

Też na wiosnę planuje zacząć ten domek z małymi zmianami .

Budowa na śląsku

Czy mogę prosić o fotki i orientacyjne koszty tj. stan zero , mury i dach .

na [email protected]

Pozdrawiam Janusz

• 1 month później...
Witam

Pozdrawiam.

zrobiliście tak jak w projekcie konstrukcję dachową z wiązarów ?

G.

Witam

Pozdrawiam.

Witam serdecznie,

również planuję zakupić ten projekt.

Tak jak poprzednik zwracam się z ogromną prośbą o informację ws kosztów budowy oraz o przesłanie ewentualnych zdjęć na maila:

[email protected]

z góry dziękuję i pozdrawiam

Piotr

• 5 months później...
  • 1 year później...
Co myślicie o Tym projekcie? Jakieś pomysły, jak go można ewentualnie "ulepszyć"? Wydaje mi się, że jest to domek dość praktyczny, powiększyłabym tą najmniejszą sypialnię kosztem łazienki. Pomniejszoną łazienkę powiększyłabym kosztem kotłowni a część kotłowni zrobiłabym zabierając kawałek garażu robiąc go na 1 samochód. W ten sposób w pomniejszonym pom. gosp można zrobić pralnię a kotłownię z części garażu.

Czekam na jakieś cenne uwagi dotyczące zmian i kolejne pomysły aby udoskonalić ten projekcik. Jam myślicie, czy zalicza się on do domów "tanich" w budowie? Bo na taki wygląda :wink:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1804&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=6

Czy mógłbym prosić o zdjęcia z budowy ? Jestem zainteresowany tym projektem. Pozdrawiam i dziękuję. [email protected]

• 1 month później...

Witam, czy mógłbym prosić o jakieś zdjęcia i ew. sugestie dotyczące samej budowy?

Mam kilka pytań i będę bardzo wdzięczny za pomoc.

1. Czy szerokość korytarza prowadzącego do pokoi nie sprawia problemów?

2.Jaki jest koszt wykonania dachu?

3. Czy strop wykonywany był w systemie gips-karton?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz.

Pozdrawiam

[email protected]