bagusia 23.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Co myślicie o Tym projekcie? Jakieś pomysły, jak go można ewentualnie "ulepszyć"? Wydaje mi się, że jest to domek dość praktyczny, powiększyłabym tą najmniejszą sypialnię kosztem łazienki. Pomniejszoną łazienkę powiększyłabym kosztem kotłowni a część kotłowni zrobiłabym zabierając kawałek garażu robiąc go na 1 samochód. W ten sposób w pomniejszonym pom. gosp można zrobić pralnię a kotłownię z części garażu. Czekam na jakieś cenne uwagi dotyczące zmian i kolejne pomysły aby udoskonalić ten projekcik. Jam myślicie, czy zalicza się on do domów "tanich" w budowie? Bo na taki wygląda http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1804&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anila2005 24.02.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ja już gdzieś pisałam, że ten domek mi się podoba, zmiany ok, ja zrobiłabym jeszcze wejście od wc od strony łazienki a nie na wprost garażowych, jakoś intymniej y było, tak przynajmniej mi się wydaje, a tak koło kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 31.03.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akacja09 20.09.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ostatnio przez przypadek wpadłam na projekt domku C223.... i myślę że to jest to. Tylko się zastanawiam ile może kosztowac budowa tego domku - dla mnie jest super może kilka zmian nad którymi się jeszcze zastanawiam.... Czy ktoś podpowie czy ten projekt jest w miarę tani w budowie? Wiem, że dach będzie jedną z najdroższych rzeczy w tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaroslaw 06.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 WitamCzy ktos dysponuje zdjeciami z realizacji (budowy) tego projektu? Może zdjęcia juz gotowego domu?Jak wygladała budowa i koszty? Proszę o info.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kojka 05.06.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam, przeszukałam fora, korzystałam z wyszukiwarek jednak bez skutku. Spodobał nam sie projekt FINEZYJNY z Muratora, jednak potrzebuje porady bardziej doświadczonych w temacie Co myslicie o tym projekcie? Moje watpliwości budzi kuchnia połozona w centralnym punkcie domu.... Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie. http://projekty.muratordom.pl/projekt_finezyjny,1804,1,0.htm Pozdrawiam, Kojka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monella1 13.06.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 To właśnie dom moich skromnych hehe marzeń. Bardzo ten projekt mi się podoba tylko bym go troszkę zmienila tz: -zlikwidowałabym WC i tym samym powiększyła spiżarkę - wolałabym też mieć małe podpiwniczenie ze względu na piec centralnego więc zrobiłabym je pod łazienką i kotłownią z wejściem od garażu - łazienkę przeniosłabym na miejsce kotłowni a w miejscu kotłowni zrobiłabym garderobę resztę bym zostawiła tak jak jest hmm co o tym myślicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kojka 18.06.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam, my także zastanawiamy sie na projektem Finezyny z muratora- założyła m nawet watek na ten temat, ale nikt się w nim nie wypowiedział. nie znalazłam zadnych infirmacji dot. realizacji tego projektu. A chetnie bym zobaczyła taki domek na "zywo". Kurcze nikt go nie buduje??? Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek81 07.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, my także zastanawiamy sie na projektem Finezyny z muratora- założyła m nawet watek na ten temat, ale nikt się w nim nie wypowiedział. nie znalazłam zadnych infirmacji dot. realizacji tego projektu. A chetnie bym zobaczyła taki domek na "zywo". Kurcze nikt go nie buduje??? Pozdrawiam, Kasia Witam my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: -wejście do garażu przeniesione do przedsionka -drzwi do kotłowni od strony garażu -brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze - i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów. Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 13.07.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Witam my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: -wejście do garażu przeniesione do przedsionka -drzwi do kotłowni od strony garażu -brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze - i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów. Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza. Pozdrawiam. mam wielka prośbę jesteśmy z żona na etapie wybrania tego projektu i budowy tego domu i chetnie bym obejżal go na żywo lecz mam troche za daleko do Was , jeżeli byc mogła porobić zdjęcia z zewnątrz i wewnątrz to już by m i to pomogło. Jaka dachówke chcecie położyc , chodzi mi o kolor i rodzaj. Bede bardzo wdzięczny. Mój adres [email protected] Edytowane 13 Lipca 2011 przez bratpit77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kojka 13.07.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 My jesteśmy z Torunia, więc to niedaleko i jeżeli istnieje taka możliwość to bardzo chętnie obejrzelibyśmy domek. Jeżeli istnieje możliwość otrzymania zdjęć to także będę bardzo wdzięczna- [email protected]. My także myśleliśmy o pewnych przeróbkach, przed zakupem projektu musimy wystapić o zmianę warunków zabudowy (niestety kąt nachylenia dachu nie jest właściwy). Nie wiem, czy dostaniemy zgodę... Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 25.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam! Ja również jestem zauroczona tym projektem. Niestety, jest bardzo mało popularny i cięko znaleźć w sieci coś na jego temat - ten wątek jest chyba najbardziej rozbudowany:-) Krajek81, Twoje zmiany (wejście do garażu przeniesione do przedsionka i drzwi do kotłowni od strony garażu) przypadły mi do gustu i mam zamiar je wykorzystać. Również prosiłabym o zdjęcia, bo do Grudziądza mam ponad 400 km ([email protected]). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapaja5 20.10.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam, po wielu poszukiwaniach w internecie nareszcie trafiliśmy z żoną na Państwa. Bardzo bym prosił o przesłanie informacji na temat dotychczasowych kosztów budowy, jakiego rodzaju dach sobie Państwo wybraliście i inne tego typu informacje. Zdjęcia z Budowy też byłyby mile widziane. Budowę mamy zamiar zacząć już na wiosnę, więc wszelkiego rodzaju informację oraz nie ukrywam państwa doświadczenie będą nam bardzo pomocne. Z góry dziękuje i proszę o kontakt pod adresem: [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsel88 19.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam,Jesteśmy z żoną w trakcie wybierania projektu i trafiliśmy tutaj. projekt spełnia nasze marzenia w 100 % chciałbym się tylko troszkę zorientować jak wygląda budowa takiego domku dlatego prosił bym o jakieś zdjęcia z budowy może nawet już z funkcjonującego budynku [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekszop 01.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: -wejście do garażu przeniesione do przedsionka -drzwi do kotłowni od strony garażu -brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze - i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów. Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza. Pozdrawiam. Witam Też na wiosnę planuje zacząć ten domek z małymi zmianami . Budowa na śląsku Czy mogę prosić o fotki i orientacyjne koszty tj. stan zero , mury i dach . na [email protected] Pozdrawiam Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gega 02.04.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: -wejście do garażu przeniesione do przedsionka -drzwi do kotłowni od strony garażu -brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze - i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów. Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza. Pozdrawiam. zrobiliście tak jak w projekcie konstrukcję dachową z wiązarów ? G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pit1975 03.04.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam my jesteśmy właśnie w trakcie budowy domku C 223 finezyjny. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: -wejście do garażu przeniesione do przedsionka -drzwi do kotłowni od strony garażu -brama garażowa pomiejszona do 3m- garaż jednostanowiskowy reszta będzie wykorzystana na pom. gospodarcze - i jeszcze pare mniej istotnych szczegółów. Ogólnie projekt super jak dla nas. Jesteśmy na etapie konstrukcji dachowej. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć na żywo to zapraszamy kuj-pom okolice Grudziądza. Pozdrawiam. Witam serdecznie, również planuję zakupić ten projekt. Tak jak poprzednik zwracam się z ogromną prośbą o informację ws kosztów budowy oraz o przesłanie ewentualnych zdjęć na maila: [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniekks 11.09.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy mógłbym rownież otrzymać zdjęcia z budowy, jakieś sugestie z posiadańych doświadczeń a w szczególności koszty faktyczne budowy takiego domku.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga07 19.09.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Co myślicie o Tym projekcie? Jakieś pomysły, jak go można ewentualnie "ulepszyć"? Wydaje mi się, że jest to domek dość praktyczny, powiększyłabym tą najmniejszą sypialnię kosztem łazienki. Pomniejszoną łazienkę powiększyłabym kosztem kotłowni a część kotłowni zrobiłabym zabierając kawałek garażu robiąc go na 1 samochód. W ten sposób w pomniejszonym pom. gosp można zrobić pralnię a kotłownię z części garażu. Czekam na jakieś cenne uwagi dotyczące zmian i kolejne pomysły aby udoskonalić ten projekcik. Jam myślicie, czy zalicza się on do domów "tanich" w budowie? Bo na taki wygląda http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1804&IdKolekcji=&dzial_s=wkrotce&nr=6 Czy mógłbym prosić o zdjęcia z budowy ? Jestem zainteresowany tym projektem. Pozdrawiam i dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 11.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Witam, czy mógłbym prosić o jakieś zdjęcia i ew. sugestie dotyczące samej budowy?Mam kilka pytań i będę bardzo wdzięczny za pomoc.1. Czy szerokość korytarza prowadzącego do pokoi nie sprawia problemów?2.Jaki jest koszt wykonania dachu?3. Czy strop wykonywany był w systemie gips-karton?Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz.Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts